Bezoek de beurs

29 - 30 januari 2022 | Mecc Maastricht | 10:00 – 17:00 uur 12 - 13 februari 2022 | Flanders Expo Gent | 11:00 – 18:00 uur

Belgen en veel Europeanen kopen nog steeds een verblijf aan de Turkse Rivièra !

De afgelopen maanden kwam Turkije regelmatig op negatieve wijze in de media. Desondanks kopen veel Belgen en andere Europeanen nog steeds een verblijf aan de Turkse Rivièra.

Bent u van plan om een verblijf te kopen aan de Turkse Rivièra? Ondanks de negatieve wijze in de media heeft Turkije heel wat te bieden: niet enkel zon, zee en mooie stranden maar ook een prachtige natuur, een rijke cultuur en heel gastvrije bevolking. Wie dit jaar deze bestemming heeft laten links liggen door allerlei berichten, heeft ongelijk gehad. Veel eigenaars en toeristen hebben volop kunnen genieten van hun verblijf aan de Turkse Rivièra en hadden nooit het gevoel van onveiligheid.

Een appartement of villa kopen in Turkije blijft financieel en fiscaal interessant. De aankoopprijzen zijn nog steeds relatief laag. De kosten bij aankoop (3,5%) alsook de onroerende voorheffing (0,1%) en nutsvoorzieningen zijn minimaal in vergelijking met andere zonnige bestemmingen. Uw eigendom verhuren kan interessant zijn als je weet dat honderdduizenden Europeanen Turkije als vakantiebestemming kiezen.

Turkije heeft in tegenstelling tot veel andere landen een sterke economie. Ondanks de krimp van de wereldeconomie zit dit land opnieuw in de top 5 van de snelst groeiende. De export naar Europa bijvoorbeeld steeg met 10,5% in tegenstelling wat er beweerd wordt. De doelen om megaprojecten te starten en te voltooien worden één voor één allemaal bereikt zoals de Bosporusbrug, de Eurasiatunnel en de bouw van een nieuwe luchthaven in Istanbul die het grootste vliegveld ter wereld zal worden met een jaarlijkse capaciteit van 150 miljoen passagiers.

De Turkse luchtvaartmaatschappij “Turkish Airlines” heeft tussen januari en augustus 42,3 miljoen passagiers vervoerd. Vorig jaar was dat in dezelfde periode 40,7 miljoen. De investeringen van de Turkse overheid in toerisme en infrastructuur nemen eveneens verder toe zoals nieuwe gezondheidscentra, golfbanen en toeristische resorts. Touroperators bevestigen dat deze vakantiebestemming terug in opmars is.

Laat je dus niets wijsmaken en maak kennis met de Turkse Rivièra waar het goed vertoeven is.

Bron: Turkimmo

Gerelateerde berichten

Bekijk

Waarom je in 2020 een vakantiewoning in Turkije moet kopen

Turkije, een land van economie, tradities, cultuur, sociale contacten en toerisme. Met zijn natuurlijke schoonheid en zijn historische rijkdom, wordt Turkije de hoek van de hemel genoemd.

Bekijk

Investeren in Turks vastgoed: nu is het moment

De euro is in Turkije steeds meer lira waard. Bovendien is de spaarrente lager dan ooit. Veel buitenlanders grijpen deze kans om goedkoop een tweede woning in Turkije te kopen.

Bekijk

Tips voor een vakantiewoning in het buitenland

Steeds meer Belgen investeren in onroerend goed in het buitenland. Op vlak van belastingen komt daar heel wat bij kijken. Heb je plannen om een tweede verblijf te kopen? Met deze tips ben je alvast goed voorbereid!

Bekijk

Een vakantiehuis in Turkije? Een slimme investering!

In Turkije valt zoveel meer te beleven dan enkel zon, zee en strand. Het land heeft een prachtige natuur en ook op cultureel vlak heeft het veel te bieden. Denk je eraan om te investeren in een tweede verblijf? Dan is Turkije een slimme zet, zeker ook door de gunstige prijzen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden