Bezoek de beurs

19 - 20 oktober 2024 | Flanders Expo Gent | 10:00 – 17:00 uur

Investeren in Turks vastgoed: nu is het moment

Dalende prijzen Turks vastgoed

Uit cijfers van het Turks statistisch instituut TurkStat blijkt dat de woningverkopen aan buitenlanders in juli 2018 stegen met 65% ten opzichte van het jaar ervoor. Dit komt doordat de euro steeds meer Turkse lira waard is. De meeste kopers zijn afkomstig uit het Midden-Oosten. Nu de prijzen dalen, hebben ook steeds meer Europeanen interesse. Woningen zijn vandaag 15 tot 20 procent goedkoper dan in het begin van 2018.

Lees ook: Een vakantiehuis in Turkije? Een slimme investering!

Turkije aangenaam vakantieland

Normaal is er weinig vraag van Belgen en Nederlanders naar Turks vastgoed, onder andere door de verstoorde diplomatieke relaties. Maar de daling van de lira trekt nu logischerwijs veel buitenlandse kopers aan. Buitenlanders hebben vaak een vertekend beeld van Turkije, waardoor ze het niet aandurven om te investeren in een vakantiewoning. Het is nochtans een aangenaam vakantieland. Er is 3.000 km kustlijn, prachtige bergen, je kan skiën, je kan lekker uit eten gaan voor een appel en een ei. Investeren in onroerend goed in Turkije is momenteel een slimme zet. Uiteraard moet je voorzichtig en selectief zijn want Turken blijven meesters in het onderhandelen.

Gerelateerde berichten

Bekijk

Een thuis iets verder weg van huis

Tips om je vakantiewoning in te richten en te stylen. Een vakantiewoning onder de zon doet dromen. Vaak gaat er een gedetailleerde zoektocht aan vooraf naar de perfecte locatie, stijl, uitzicht, omgeving… 

Bekijk

Waarom je in 2020 een vakantiewoning in Turkije moet kopen

Turkije, een land van economie, tradities, cultuur, sociale contacten en toerisme. Met zijn natuurlijke schoonheid en zijn historische rijkdom, wordt Turkije de hoek van de hemel genoemd.

Bekijk

Tips voor een vakantiewoning in het buitenland

Steeds meer Belgen investeren in onroerend goed in het buitenland. Op vlak van belastingen komt daar heel wat bij kijken. Heb je plannen om een tweede verblijf te kopen? Met deze tips ben je alvast goed voorbereid!

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.



Aanmelden