Zo vind je het ideale vakantiehuisje in de Ardennen

Op zoek naar een vakantiehuisje in de Ardennen? Ontdek hier waarop je zeker moet letten en hoe je het snelst de leukste vakantiehuizen vindt. Vakanties dicht bij huis winnen aan populariteit. Daar zit de lage kostprijs allicht voor iets tussen. De verplaatsingskosten liggen beduidend lager en, als je het slim aanpakt, betaal je ook een pak minder voor een eigen vakantiehuisje in België dan in het verre buitenland. Bovendien is lokaal toerisme per definitie ecologisch toerisme.

Aandachtspunten wanneer je een vakantiehuis koopt

  • De kostprijs van het vakantiehuis is uiteraard beslissend, maar verlies ook andere kostenposten niet uit het oog. Zo moet je allicht registratierechten betalen. Voor vakantiehuisjes in toeristische gebieden, zoals de Ardennen of de kust, betaal je ook een gemeentebelasting. En misschien moet de woning nog verbouwd worden? Breng de totale kostprijs van je project in kaart vóór je een beslissing maakt.
  • Een oud huisje kan erg charmant zijn, maar een recentere woning heeft ook z’n voordelen. Hoe jonger het vakantiehuis, hoe beter het wellicht is geïsoleerd, en hoe minder stookkosten je dus moet betalen.
  • In welke streek is het vakantiehuis gelegen? Welke troeven biedt de streek qua ontspanning en toerisme, en hoe goed is ze bereikbaar? Het ene vakantiehuis in ‘de Ardennen’ is het andere niet!
  • Vergelijk meerdere vakantiehuisjes en neem persoonlijk contact op met de koper(s). Die zal je meer informatie kunnen geven over de woning(en). 

Vakantiehuis zoeken in de Ardennen

Heel wat mensen beginnen hun zoektocht naar een tweede verblijf in kranten, tijdschriften en op het internet. Maar een huis koop je natuurlijk niet zonder persoonlijk contact te hebben met de verkoper. Op Second Home Expo ontmoet je verkopers, makelaars en projectontwikkelaars die je een antwoord geven op al jouw vragen. Bovendien zijn er dagelijks ook interessante seminaries die de bezoekers voorbereiden op een eventuele aankoop.

Bron: Logic-immo

Gerelateerde berichten

Bekijk

Een antwoord op al je vragen over een tweede verblijf

Denk je eraan om een tweede verblijf te kopen? Dan zit je misschien met heel wat vragen. Wij geven een antwoord op de meest gestelde vragen over vakantiewoningen in België en het buitenland.

 

Bekijk

Ongeziene rush op appartementen aan zee

Na de lockdown is een nooit geziene rush op tweede verblijven aan zee gestart. De ­verkoop van vastgoed scheert er historisch hoge toppen. ‘Vaak is het in een uurtje geregeld.’

Bekijk

Een tweede verblijf kopen aan de Belgische kust

Droom je van een vakantiewoning of appartement aan de kust? Enkele tips voor wie een tweede verblijf wil kopen aan de zee.

Bekijk

Een tweede verblijf aan de Belgische kust

Wie een vakantiehuis wil kopen, hoeft het niet per se in het buitenland te zoeken. Ook onze Belgische kust heeft heel wat te bieden! Er valt altijd iets te beleven en er hangt een unieke sfeer die je in het binnenland niet vindt. Van appartementen met zeezicht tot charmante huizen in de duinen en statige belle époque-villa’s: er is voor elk wat wils!

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden