Bezoek de beurs

19 - 20 oktober 2024 | Flanders Expo Gent | 10:00 – 17:00 uur

Zo vind je het ideale vakantiehuisje in de Ardennen

Op zoek naar een vakantiehuisje in de Ardennen? Ontdek hier waarop je zeker moet letten en hoe je het snelst de leukste vakantiehuizen vindt. Vakanties dicht bij huis winnen aan populariteit. Daar zit de lage kostprijs allicht voor iets tussen. De verplaatsingskosten liggen beduidend lager en, als je het slim aanpakt, betaal je ook een pak minder voor een eigen vakantiehuisje in België dan in het verre buitenland. Bovendien is lokaal toerisme per definitie ecologisch toerisme.

Aandachtspunten wanneer je een vakantiehuis koopt

  • De kostprijs van het vakantiehuis is uiteraard beslissend, maar verlies ook andere kostenposten niet uit het oog. Zo moet je allicht registratierechten betalen. Voor vakantiehuisjes in toeristische gebieden, zoals de Ardennen of de kust, betaal je ook een gemeentebelasting. En misschien moet de woning nog verbouwd worden? Breng de totale kostprijs van je project in kaart vóór je een beslissing maakt.
  • Een oud huisje kan erg charmant zijn, maar een recentere woning heeft ook z’n voordelen. Hoe jonger het vakantiehuis, hoe beter het wellicht is geïsoleerd, en hoe minder stookkosten je dus moet betalen.
  • In welke streek is het vakantiehuis gelegen? Welke troeven biedt de streek qua ontspanning en toerisme, en hoe goed is ze bereikbaar? Het ene vakantiehuis in ‘de Ardennen’ is het andere niet!
  • Vergelijk meerdere vakantiehuisjes en neem persoonlijk contact op met de koper(s). Die zal je meer informatie kunnen geven over de woning(en). 

Vakantiehuis zoeken in de Ardennen

Heel wat mensen beginnen hun zoektocht naar een tweede verblijf in kranten, tijdschriften en op het internet. Maar een huis koop je natuurlijk niet zonder persoonlijk contact te hebben met de verkoper. Op Second Home Expo ontmoet je verkopers, makelaars en projectontwikkelaars die je een antwoord geven op al jouw vragen. Bovendien zijn er dagelijks ook interessante seminaries die de bezoekers voorbereiden op een eventuele aankoop.

Bron: Logic-immo

Gerelateerde berichten

Bekijk

Vakantiewoning kopen aan de Belgische kust

We nemen je mee in de wereld van vakantiehuizen aan de Belgische kust: populaire plaatsen en type vakantiewoningen

Bekijk

Belgisch Paviljoen schittert op Second Home Expo in Gent

Op 9 en 10 maart a.s. is er in Flanders Expo Gent de jaarlijkse voorjaarstraditie voor toekomstige tweede verblijvers met de Second Home Expo. Met meer dan 90 standhouders uit ruim 20 landen, biedt deze beurs een uitgelezen kans om je te verdiepen in binnen- en buitenlands vastgoed.

Bekijk

Krediet bij Belgische bank voor buitenlands vakantieverblijf

Hoe zit het met geld lenen voor een buitenlands vakantieverblijf bij een Belgische bank? Ontdek de mogelijkheden

Bekijk

Wat is een NIE-nummer?

Waarom heb je het nodig en hoe vraag je het aan? Wat is het verschil met het NIF-nummer? Wij zetten het op een rij

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.



Aanmelden