Bezoek de beurs

19 - 20 oktober 2024 | Flanders Expo Gent | 10:00 – 17:00 uur

Krediet bij Belgische bank voor buitenlands vakantieverblijf

Ben je op ontdekkingsreis naar een vakantieparadijs buiten België? Zit je met vragen over het financiële plaatje: of je in België geld kan lenen voor een buitenlands vakantieverblijf?

In dit blog bekijken we samen de mogelijkheden en lees je waarom een groepsverzekering een rol kan spelen in dit verhaal.

Lenen in België voor buitenlandse woning, kan dat?

Goed nieuws! Ja, je kan zeker aankloppen bij een Belgische bank voor je droomhuis in het buitenland. Al zit er wel een kleine ‘maar’ aanvast.

Banken willen over het algemeen niet alleen een waarborg op het buitenlandse stulpje. Ze kijken ook naar andere bezittingen die je als onderpand kan geven.

Denk bijvoorbeeld aan een effectenrekening, een hypotheek op je Belgische woning en meer van dat soort dingen. Vaak wordt het interessante bulletkrediet aangeraden. Hierbij betaal je alleen rente en stort je het kapitaal aan het einde van de rit terug.

Krediet voor buitenlandse woning

Kan je ook geld lenen voor een vakantiewoning in het buitenland?

Dat is eveneens een mogelijkheid: bij een buitenlandse bank aankloppen voor een lening. Mocht je voor deze optie willen kiezen dan is het wel aan te raden heel goed de voorwaarden door te lezen. Kijk er dan ook niet van op dat de voorwaarden bij een buitenlandse bank wel eens anders kunnen zijn dan je gewend bent van het Belgische leningsspel. Overweeg je zo'n buitenlands avontuur, laat je dan zeker bijstaan door experts.

Groepsverzekering als redder in nood

Stel, je hebt al een groepsverzekering lopen. Dan kan dit nog weleens heel goed van pas komen in deze situatie. Hier zijn een paar trucjes:

Gebruik je groepsverzekering als waarborg:

  • Zet je groepsverzekering in als extra zekerheid voor je buitenlands onderkomen binnen de Europese Economische Ruimte. Banken kijken hier vaak positief naar.

  • Timing is alles. Laat het eind van je bulletkrediet samenvallen met de uitbetaling van je groepsverzekering. Zo vang je twee vliegen in één klap.

  • Vraag een voorschot aan op je groepsverzekering: als je groepsverzekering het toelaat, kan je zelfs een voorschot vragen op het opgebouwde bedrag. Win-win, toch?

Let wel op: check het regelement van je groepsverzekering grondig om te zien wat er mogelijk is. Zo ben je goed voorbereid op je reis naar jouw buitenlands droomverblijf.

Conclusie

Geld lenen in België bij Belgische banken kan zeker een handje helpen bij het realiseren van jouw buitenlandse droom. Verken de mogelijke opties die je hebt en zet, indien mogelijk, je groepsverzekering slim in. Succes en veel plezier met je zoektocht naar jouw vakantiewoning in het buitenland.

Gerelateerde berichten

Bekijk

Vakantiewoning kopen aan de Belgische kust

We nemen je mee in de wereld van vakantiehuizen aan de Belgische kust: populaire plaatsen en type vakantiewoningen

Bekijk

Belgisch Paviljoen schittert op Second Home Expo in Gent

Op 9 en 10 maart a.s. is er in Flanders Expo Gent de jaarlijkse voorjaarstraditie voor toekomstige tweede verblijvers met de Second Home Expo. Met meer dan 90 standhouders uit ruim 20 landen, biedt deze beurs een uitgelezen kans om je te verdiepen in binnen- en buitenlands vastgoed.

Bekijk

Wat is een NIE-nummer?

Waarom heb je het nodig en hoe vraag je het aan? Wat is het verschil met het NIF-nummer? Wij zetten het op een rij

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden