Belgen zijn meer en meer geïnteresseerd in de Italiaanse vastgoedmarkt

Volgens het rapport dat de gegevens van de eerste helft van 2015 heeft geanalyseerd, staat België op een stevige 5de plaats in de ranking van landen die het meeste aanvragen versturen. Vergeleken met het aantal inwoners staat het land zelfs op nummer 2. In de eerste helft van het jaar kwam 5,3% van het totale aantal aanvragen via de website inderdaad van hen. Dit betekent dat de aanvragen vanuit België sinds dezelfde periode in 2014 met 8,4% zijn gestegen.

Apulië, de meest populaire regio, ontving 22,7% van de aanvragen. Toscane is nummer 2 met 15,6%, terwijl Sardinië de derde plaats inneemt met 10,7%. Deze regio’s worden gevolgd door Ligurië op de vierde plaats (9,3%), Marche op de 5de plaats (8,1%), de Abruzzen op plek 6 (7,1%), Calabrië als 7de (5,3%), Sicilië op de 8ste plaats (4,7%), Piëmont op nummer 9 (3,6%) en Lombardije op plek 10 (3,4%).

Het merendeel van de aanvragen (ca. 60,3%) wordt verstuurd voor panden met een prijs lager dan € 250.000. Als we in detail gaan kijken is 31,1% voor eigendommen tot en met € 100.000 en 29,20% voor vastgoed van € 100.000 tot € 250.000. 24,10% is voor de middenklasse, op zoek naar huizen tussen € 250.000 en € 500.000. Toch vroeg een aanzienlijk percentage ook naar panden boven de € 500.000 (7,4% was op zoek naar huizen voor een budget tussen de € 500.000 en 1 miljoen euro en 8,3% wil een huis van meer dan 1 miljoen euro). De gemiddelde prijs ligt rond de € 393.200.

Maar naar wat is men precies op zoek? Alleenstaande huizen zijn zonder twijfel het meest aangevraagd (84%), terwijl slechts 16% van de ontvangen aanvragen specifiek gaan over flats. De grote meerderheid van de verzoeken (65,3%) gaat over reeds bewoonbare eigendommen. Het aantal aanvragen voor nieuwe huizen is ongeveer hetzelfde gebleven (12,3%). Hetzelfde geldt voor te renoveren panden (12,5%). Slechts 9,90% is op zoek naar gedeeltelijk opgeknapte eigendommen.

Wat zijn dan de meest populaire kenmerken? Voor Belgen lijkt de aanwezigheid van een buitenruimte een sleutelelement te zijn. In 66,3% wordt er inderdaad specifiek naar een tuin gevraagd en in 51,9% van de gevallen naar wat land. Slechts 26,1% is op zoek naar een huis met een zwembad.

Bron: Gate Away

Gerelateerde berichten

Bekijk

Een tweede verblijf in Italië

Met bergen, stranden, meren, wijngaarden en cultuursteden is Italië een uitgestrekt en divers land. Die verschillen weerspiegelen zich ook op de vastgoedmarkt. Er is een groot aanbod en de prijzen, die gestabiliseerd zijn na de daling van de voorbije jaren, schommelen van 90.000 euro voor een huis op het platteland tot 3 miljoen euro voor een villa aan de kust.

Bekijk

Goedkope boodschappen in Spanje, nauwelijks belastingen in Portugal

Voor een tweede verblijf trekken Belgen steeds vaker naar Portugal. Spanje staat nog steeds op nummer 1, maar Portugal overklast Frankrijk en Italië, blijkt uit nieuwe cijfers van Second Home Expo. Het leven is er goedkoop en bovendien betaal je als gepensioneerde nauwelijks tot geen belastingen. Welke bestemmingen zijn nog meer economisch interessant en met welke kosten moet je rekening houden bij een tweede verblijf? Van huurinkomsten tot boodschappen doen: alle cijfers op een rij. 

Bekijk

Tweede woning voor wintersportvakanties

Ga je graag skiën of snowboarden in de winter? Dan is een tweede huis voor wintersportvakanties een slimme investering.

Bekijk

Een tweede huis kopen in Italië

Denk je eraan om een huis te kopen in het buitenland, als tweede woning of om je definitief te vestingen? In Italië vind je ongetwijfeld de rust en de authenticiteit die je zoekt. De rijke cultuur, het mooie weer, het lekkere eten en de gunstige huizenprijzen maken van ‘la bella Italia’ een interessant land om te investeren in vastgoed.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden