Bezoek de beurs

28 - 29 januari 2023 | Mecc Maastricht | 10:00 – 17:00 uur 4 - 5 maart 2023 | Flanders Expo Gent | 10:00 – 17:00 uur

Een jaar lang op Sicilië wonen voor 1 euro!

Een jaar lang in Italië wonen, weten hoe het is om een daar een tweede huis te hebben? Lees dan snel verder!

Le dolce vita, Italiaans eten, cultuur snuiven en Italiaans leren tijdens een jaar lang wonen (en werken) op Sicilië?

Wonen in een geweldig huis in het idyllische plaatsje Sambuca en dat voor maar 1 euro voor een jaar? Het kan via Airnbnb! Voorwaarde is wel dat je gastvrij bent… en avontuurlijk! Je gaat niet zo maar in een ‘1 euro huis’ wonen, je mag een jaar lang vertoeven in een super de luxe woning die onlangs een complete make-over heeft gekregen van het Italiaanse architectenbureau Studio Didea. De woning, die drie verdiepingen telt, is opgeknapt en ingericht met Siciliaanse elementen. Het huis is groot genoeg om zelf in te wonen en uiteraard om kamers te verhuren. En.. de inkomsten vanuit de verhuur mag je zelf houden!

Je zult denken… wat is het addertje onder het gras? Die is er niet! Omdat Sicilië te maken heeft met een krimpende bevolking en ze haar culturele erfgoed wil beschermen, is het eiland al in 2018 begonnen met de campagne ‘Een huis voor een euro’. Hiermee hopen ze publiciteit te krijgen voor het eiland en met de verhuur van de woning nieuwe bewoners en toeristen aan te trekken.

Dus.. ben je al een tijd op zoek naar een tweede huis in Italië, wil je de taal leren en ‘le dolce vita’ leven? Meld je dan aan bij Airbnb!
Dat kan via deze link: https://www.airbnb.nl/d/1eurohouse-initiative

Gerelateerde berichten

Bekijk

Een tweede huis kopen in Italië: hier moet u rekening mee houden

Droomt u zoals velen van een tweede huis in Italië? We zetten enkele zaken op een rijtje waarmee u rekening moet houden. Misschien bent u binnenkort wel de gelukkige eigenaar van een vakantiewoning in La Bella Italia!  

Bekijk

In 7 stappen een vakantiewoning kopen in Italië

Een vakantiehuis in La Bella Italia: per favore si! Het koopproces van een huis in Italië bestaat uit enkele stappen. We zetten ze op een rijtje.  

Bekijk

Nieuwe BTW-plicht bij gemeubileerd verhuren

Als u een gemeubelde vakantiewoning verhuurt en daar een bijkomende dienst verleent, moet u 6 procent btw aanrekenen. Behalve extra administratie levert dit ook voordelen op.  

Bekijk

4 redenen om een vakantiewoning te kopen in Nederland

Vroeger kochten Belgen en Nederlanders vaak een tweede woning in Frankrijk, Spanje of in een ander zonnig vakantieland. De laatste tijd kiezen steeds meer mensen voor een vakantiehuis in eigen land. Wij zetten vier goede redenen op een rijtje voor een vakantiehuis in België of Nederland.  

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden