Tweede verblijf in Frankrijk in trek onder de Belgen

De Belgen kochten afgelopen jaar meer vakantiewoningen dan de Britten, de Amerikanen en de Zwitsers. Van de ongeveer 140.000 Belgen die een vakantieverblijf hebben in het buitenland, kiest een derde voor Frankrijk. De Provence is daarin de plaats bij uitstek om een tweede verblijf te vestigen. Ondanks de populariteit en de prijsdalingen in Spanje is Frankrijk, met name de Provence, het populairst onder de Belgen voor de aanschaf van een tweede verblijf. Voor de volledige berichtgeving klik hier.

Bron: vtm

Gerelateerde berichten

Bekijk

Steeds meer Belgen kopen een vakantiewoning in Frankrijk

De langdurige prijsdalingen op de Franse woningmarkt zijn eindelijk voorbij. Maar het is nog steeds voordeling om een tweede woning te kopen bij onze zuiderburen. Alsmaar meer Belgen doen dat, met het doel om er 6 tot 8 maanden per jaar te verblijven.

Bekijk

Tweede woning voor wintersportvakanties

Ga je graag skiën of snowboarden in de winter? Dan is een tweede huis voor wintersportvakanties een slimme investering.

Bekijk

Zal Franse vermogensbelasting de vastgoedinvesteringen belemmeren?

De Franse vermogensbelasting gaat sinds 1 januari 2018 door het leven als de IFI of ‘Impôt sur la Fortune Immobilier’. Sindsdien passeerden heel wat wetswijzingen de revue. We zetten voor u de belangrijkste eigenschappen op een rij en leggen u uit hoe u het beste kunt optimaliseren.

Is de Franse vermogensbelasting een belemmering voor vastgoedinvesteringen in Frankrijk?

Bekijk

De do's-and-don'ts bij een gesplitste aankoop van vastgoed

Om uw kinderen bij uw overlijden een behoorlijke som erfbelasting te besparen kunt u bij de aankoop van vastgoed vruchtgebruik en blote eigendom splitsen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.