Belg koopt niet alleen tweede, maar ook derde en vierde verblijf

Zo'n drieduizend Belgen kochten vorig jaar een vakantieverblijf in Spanje en dit jaar zullen het er nog meer worden. Straf genoeg gaat het daarbij zeker niet altijd om de aankoop van een tweede verblijf, maar wél om de aankoop van een derde - en soms zelfs een vierde - verblijf. We zien drie trends die de Belgen (nog) meer vastgoed in Spanje doen kopen.

1. Lage spaarrente doet kopen

Eén op de vijf Belgen zou zijn spaargeld in vastgoed investeren als de spaarrente negatief wordt. Maar nu het bijna zover is en de eerste Belgische bank al besloten heeft om vanaf april de spaarrente tot het wettelijk minimum te verlagen, laat het effect zich al volop voelen. En dan vooral op de populaire Spaanse vastgoedmarkt.

Tot voor kort gebeurde het zelden dat Belgen met een tweede verbijf in Spanje ook nog eens een derde verblijf kochten. Vandaag is dat geen uitzondering meer en zien we sommige mensen zelfs voor een vierde verblijf kiezen. Zo hebben de jongste twee maanden dubbel zoveel Vlamingen een derde of vierde verblijf in Spanje gekocht dan in heel 2015 samen. En die trend zal nog een tijd aanhouden.

2. Geen terreur in Spanje

De terreurdreiging die de voorbije maanden meer en meer het nieuws overheerst, drijft meer en meer Belgen naar Spanje. "Turkije, Egypte, Tunesië, het zijn allemaal typische vakantielanden die de voorbije jaren en maanden spijtig genoeg in het nieuws kwamen met terreuraanslagen". 
De laatste tijd krijgen we echter meer en meer mensen over de vloer die juist een vakantieverblijf in Spanje willen kopen, omdat ze dat land minder associëren met eventuele terreuraanslagen. De Belg heeft sowieso al langer zijn oog op Spanje laten vallen, maar nu blijkt hij Spanje dus ook letterlijk als een veilige thuishaven te beschouwen.

3. Nieuw: appartement met hotelservice

Vlamingen willen almaar vaker hun spaargeld investeren in een vakantiewoning om te verhuren. Spanje speelt daar gretig op in met een nieuw concept: appartementen met hotelservice. Daarbij wordt het appartement waarvan je eigenaar bent, voor verschillende jaren verhuurd door een hotel. Zij doen de boekingen, het onderhoud, en zelfs de inrichting. Zo brengt het geld nog iets op maar heb je toch niet teveel kopzorgen.

bron: hln.be / Azull

Gerelateerde berichten

Bekijk

Een antwoord op al je vragen over een tweede verblijf

Denk je eraan om een tweede verblijf te kopen? Dan zit je misschien met heel wat vragen. Wij geven een antwoord op de meest gestelde vragen over vakantiewoningen in België en het buitenland.

 

Bekijk

Costa Blanca geliefd bij Belgen voor tweede verblijf in Spanje

De Belgen gaan graag op vakantie naar Spanje. Velen hebben een zwak voor de Costa Blanca, in de provincie Alicante. In 2020 kochten 2.105 Belgen er een tweede woning. Dit is een stijging van maar liefst 425% sinds 2010.

Bekijk

Is dit het moment om te investeren in Spaans vastgoed?

Hou je van Spanje en denk je eraan om er een tweede huis te kopen? Misschien is dit het moment om te investeren in Spaans vastgoed.

Bekijk

Een vakantiewoning kopen op Ibiza

De aangename temperaturen, het goede uitgaansleven en de vele mooie stranden maken het eiland tot een populaire bestemming voor een tweede huis.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden