Bezoek de beurs

19 - 20 oktober 2024 | Flanders Expo Gent | 10:00 – 17:00 uur

Belg koopt niet alleen tweede, maar ook derde en vierde verblijf

Zo'n drieduizend Belgen kochten vorig jaar een vakantieverblijf in Spanje en dit jaar zullen het er nog meer worden. Straf genoeg gaat het daarbij zeker niet altijd om de aankoop van een tweede verblijf, maar wél om de aankoop van een derde - en soms zelfs een vierde - verblijf. We zien drie trends die de Belgen (nog) meer vastgoed in Spanje doen kopen.

1. Lage spaarrente doet kopen

Eén op de vijf Belgen zou zijn spaargeld in vastgoed investeren als de spaarrente negatief wordt. Maar nu het bijna zover is en de eerste Belgische bank al besloten heeft om vanaf april de spaarrente tot het wettelijk minimum te verlagen, laat het effect zich al volop voelen. En dan vooral op de populaire Spaanse vastgoedmarkt.

Tot voor kort gebeurde het zelden dat Belgen met een tweede verbijf in Spanje ook nog eens een derde verblijf kochten. Vandaag is dat geen uitzondering meer en zien we sommige mensen zelfs voor een vierde verblijf kiezen. Zo hebben de jongste twee maanden dubbel zoveel Vlamingen een derde of vierde verblijf in Spanje gekocht dan in heel 2015 samen. En die trend zal nog een tijd aanhouden.

2. Geen terreur in Spanje

De terreurdreiging die de voorbije maanden meer en meer het nieuws overheerst, drijft meer en meer Belgen naar Spanje. "Turkije, Egypte, Tunesië, het zijn allemaal typische vakantielanden die de voorbije jaren en maanden spijtig genoeg in het nieuws kwamen met terreuraanslagen". 
De laatste tijd krijgen we echter meer en meer mensen over de vloer die juist een vakantieverblijf in Spanje willen kopen, omdat ze dat land minder associëren met eventuele terreuraanslagen. De Belg heeft sowieso al langer zijn oog op Spanje laten vallen, maar nu blijkt hij Spanje dus ook letterlijk als een veilige thuishaven te beschouwen.

3. Nieuw: appartement met hotelservice

Vlamingen willen almaar vaker hun spaargeld investeren in een vakantiewoning om te verhuren. Spanje speelt daar gretig op in met een nieuw concept: appartementen met hotelservice. Daarbij wordt het appartement waarvan je eigenaar bent, voor verschillende jaren verhuurd door een hotel. Zij doen de boekingen, het onderhoud, en zelfs de inrichting. Zo brengt het geld nog iets op maar heb je toch niet teveel kopzorgen.

bron: hln.be / Azull

Gerelateerde berichten

Bekijk

Wat is een Nota Simple en waarom is het cruciaal?

Wanneer je overweegt om een vakantiewoning in Spanje te kopen, kom je ongetwijfeld de term 'Nota Simple' tegen. Dit cruciale document vormt een onmisbare schakel in het aankoopproces van je vakantiehuis in Spanje. Maar wat houdt een Nota Simple precies in en waarom is het zo belangrijk?

Bekijk

Zon, zee, strand en slim investeren

Op zoek naar informatie over een huis kopen in Spanje? Volg dit stappenplan met tips en je zoektocht kan beginnen

Bekijk

Een vakantiewoning kopen aan de Costa Brava

Wat zijn de populaire plaatsen aan de Costa Brava? En hoe zit het met prijsverschillen? Dit en meer lees je hier

Bekijk

Emigreren naar Spanje en Belgisch pensioen blijven ontvangen

Wat gebeurt er met je Belgische pensioen onder de Spaanse zon? Lees er hier meer over

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.



Aanmelden