Bezoek de beurs

20 - 21 Januari 2024 | Mecc Maastricht | 10:00 – 17:00 uur 9 - 10 maart 2024 | Flanders Expo Gent | 10:00 – 17:00 uur

Een vakantiewoning kopen aan de Costa Brava

Ben je op zoek naar een vakantiewoning aan de Costa Brava in Spanje? Dan ben je waarschijnlijk niet de enige. De Costa Brava is een populair gebied in Spanje om een huis te kopen. Al vele Nederlanders gingen je voor.

In dit blog vertellen we wat de populaire plaatsen zijn. Uiteraard gaan we ook in op de prijsverschillen en nemen we je mee in het aankoopproces van een woning in Spanje.

De Costa Brava, een prachtige regio

De Costa Brava is een prachtige regio met veel verschillende bestemmingen. Jaarlijks wordt deze regio in de zomermaanden overspoeld met toeristen. Niet alleen Nederlanders, maar ook Belgen, Duitsers en Fransen weten deze regio te vinden.

Het is dan ook niet gek dat veel mensen een huis kopen aan de Costa Brava. De meest populaire plekken zijn: Begur, Pals, Tamariu, Llafranc, Calella de Palafrugell, Sant Antoni de Calonge en Platja d'Aro.

Een huis kopen aan de Costa Brava, de prijzen

Als je op zoek gaat naar een vakantiewoning aan de Costa Brava is het belangrijk om te weten dat de prijzen erg kunnen verschillen per plaats. Zo zijn de prijzen in Tamariu en Llafranc gemiddeld hoger dan in bijvoorbeeld Platja d'Aro. Het is dus verstandig om goed onderzoek te doen naar de prijzen in de verschillende plaatsen voordat je een definitieve keuze maakt.

vakantiehuis kopen aan de Costa Brava

Waar moet je op letten bij de aankoop?

Waar moet je op letten als je een vakantiewoning wilt kopen in Spanje? Ten eerste is het belangrijk om te weten dat het aankoopproces anders verloopt dan in Nederland. Vaak is het noodzakelijk om een advocaat in te schakelen die je kan bijstaan bij de aankoop. Laat je hierover goed informeren door je makelaar.  

Wil je de woning financieren? Dan is het belangrijk om te weten dat je een vakantiewoning maximaal 70% kunt financieren bij een Spaanse bank. Dit betekent dat je dus zelf minstens 30% van de aankoopprijs moet kunnen financieren.

Het is dus belangrijk om goed te kijken naar je financiële mogelijkheden voordat je een aankooptraject start. Houd ook rekening met het feit dat er nog ongeveer 14% aan kosten bij komt.

Je vakantiewoning aan de Costa Brava verhuren

Als je een vakantiewoning koopt aan de Costa Brava wil je deze woning misschien wel verhuren. Je woning verhuren kan zorgen voor een mooie bron van inkomsten. Denk bij de aankoop van de woning ook na over de wensen van eventuele huurders.

Huurders willen misschien graag dichter bij het strand verblijven. Daarnaast zoeken ze misschien naar faciliteiten zoals een zwembad.

Wanneer je de woning gaat verhuren in Spanje zijn daar uiteraard ook regels voor. Zo dien je een vergunning aan te vragen. Daarnaast zal je BTW en belasting af moeten dragen over je inkomsten.

Maar er zijn ook voordelen aan het kopen van een vakantiewoning in Spanje. Zo kun je bijvoorbeeld profiteren van een aantrekkelijk belastingstelsel en ben je verzekerd van zon, zee en strand in de zomermaanden.

Een huis kopen aan de Costa Brava, de conclusie

De Costa Brava is een fantastische regio om een vakantiewoning te kopen, maar het is belangrijk om goed onderzoek te doen naar de prijzen en het aankoopproces.

Laat je hierbij goed adviseren door experts en geniet binnenkort van je eigen stukje paradijs aan de Spaanse kust!

Tip: bezoek eens de Second Home beurs in Maastricht, Utrecht of Den Bosch. Daar tref je veel Spaanse makelaars voor vrijblijvend advies. Bovendien kan je er gratis seminars bijwonen over diverse interessante onderwerpen. Kijk voor vertrek even op de exposantenlijst en het seminarprogramma zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Gerelateerde berichten

Bekijk

Emigreren naar Spanje en Belgisch pensioen blijven ontvangen

Wat gebeurt er met je Belgische pensioen onder de Spaanse zon? Lees er hier meer over

Bekijk

Aankoopproces Spanje en België – de verschillen

Ontdek onder andere de gelijkenissen, verschillen en taken van een Spaanse notaris en advocaat vs. België

Bekijk

Verhuren tweede woning in Spanje: belastingen en regels

Wat komt er kijken bij de verhuur in Spanje? Wij zetten de belangrijkste punten op een rij

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden