Bezoek de beurs

3 - 4 juni | Antwerp Expo Antwerpen | 10:00 – 17:00 uur

Een tweede verblijf aan de Belgische kust

Wie een vakantiehuis wil kopen, hoeft het niet per se in het buitenland te zoeken. Ook onze Belgische kust heeft heel wat te bieden! Er valt altijd iets te beleven en er hangt een unieke sfeer die je in het binnenland niet vindt. Van appartementen met zeezicht tot charmante huizen in de duinen en statige belle époque-villa’s: er is voor elk wat wils!

 

Verschillen tussen de kustgemeenten

Door de lage rente is vastgoed aan de kust vandaag zeer populair. Velen kopen een appartement als investering of als tweede verblijf. Sommige eigenaars besluiten uiteindelijk zelfs om er hun vaste verblijfplaats van te maken, omdat het leven er zo aangenaam is.

In België zijn er 10 kustgemeenten met 13 badplaatsen. Ze hebben allemaal hun eigen karakter, sfeer en prijzen. Een overzicht van west naar oost:

  • De Panne: hier vind je een breed strand, een waaier aan sportmogelijkheden en betaalbare vastgoedprijzen. Even rijden en je bent in Frankrijk!
  • Koksijde: kustgemeente met uitstekende reputatie en betaalbare nieuwbouwprojecten. Deelgemeente Oostduinkerke is een paradijs voor wandelaars en is bekend om de garnaalvissers te paard. De vastgoedprijzen kenden een correctie in 2017, wat het een interessante gemeente maakt om een tweede verblijf te kopen.
  • Nieuwpoort: de duurste kustgemeente, die de laatste jaren inzet op vernieuwing (bv. de mooie jachthaven). Er is ook heel wat hoogstaande architectuur aanwezig.
  • Middelkerke: sfeervolle kustgemeente met een breed strand, veel winkels en terrasjes. Bezit het label ‘kindvriendelijke gemeente’, ideaal voor families met heel wat gezinswoningen. In deelgemeente Westende bevinden zich interessante nieuwbouwprojecten.
  • Oostende: de koningin der badsteden, waar altijd iets te beleven valt voor een breed publiek. Veel diversiteit op vlak van vastgoed, van appartementen in het stadscentrum tot gezinswoningen in een rustige omgeving.
  • Bredene: de enige Belgische badplaats zonder dijk, waar de duinen rechtstreeks overgaan in het strand. Ideaal voor natuurliefhebbers (bv. natuurpark ’t Paelsteenveld) en veel sportmogelijkheden. Bredene is ook bekend om zijn naaktstrand.
  • De Haan: zeer charmante badplaats, met prachtige architectuur in belle époque-stijl. Erg geliefd bij Fransen en Duitsers. Ook veel nieuwbouwprojecten. Deelgemeente Wenduine is een sfeervolle plek met veel evenementen, ideaal voor families.
  • Blankenberge: populaire en bruisende kuststad, ‘wereldberoemd in Vlaanderen’ dankzij het muziekprogramma ‘Tien om te Zien’. Ook vandaag nog steeds het decor van veel evenementen, vooral in de zomer. Veel vernieuwing op vlak van wonen.
  • Zeebrugge: de vreemde eend in de bijt aan de Belgische kust. Staat vooral bekend om zijn internationale haven, al heeft de badstad ook steeds meer te bieden op vlak van cultuur en vastgoed.
  • Knokke-Heist: zeer aantrekkelijke kustgemeente met een hoge levenskwaliteit. Dit is dé badstad bij uitstek waar veel mensen permanent willen wonen. Levendige plek met een rijk cultureel aanbod, die ook veel jonge mensen weet te bekoren.

Gerelateerde berichten

Bekijk

Vakantiehuisje kopen? Hier moet je allemaal aan denken

Een aantal punten op een rij die je op weg helpen bij het kopen van een vakantiehuisje: van locatie tot budget en onderhoud

Bekijk

Huis in Spanje kopen? Houd rekening met bijkomende kosten

Wil je een tweede verblijf kopen in Spanje? Vergeet de kosten koper niet! De meest voorkomende bijkomende kosten lees je hier:

Bekijk

Huis in Spanje kopen? Alle belangrijke documenten op een rij

Verzamel voor een veilige koop de belangrijkste documenten over je Spaanse woning. Lees er hier meer over

Bekijk

Aangeven Spaanse woning voor belasting in België

Wanneer je een Spaanse woning bezit of deels bezit, is het van belang om het aangeven van je Spaanse verblijf niet te vergeten. Waar moet je allemaal aan denken bij de belastingaangifte in België en hoe werkt dit juist? In onderstaand artikel lees je hier meer over.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden