Bezoek de beurs

20 - 21 Januari 2024 | Mecc Maastricht | 10:00 – 17:00 uur 9 - 10 maart 2024 | Flanders Expo Gent | 10:00 – 17:00 uur

Een vakantiehuis in Turkije? Een slimme investering!

In Turkije valt zoveel meer te beleven dan enkel zon, zee en strand. Het land heeft een prachtige natuur en ook op cultureel vlak heeft het veel te bieden. Denk je eraan om te investeren in een tweede verblijf? Dan is Turkije een slimme zet, zeker ook door de gunstige prijzen.

Prachtige natuur

Voor veel toeristen is Turkije vooral zon, zee en strand. Maar het land heeft nog veel meer te bieden. Het is 25 keer groter dan België, wat betekent dat er een grote diversiteit is qua natuur. Turkije heeft niet alleen een van de mooiste kustlijnen van de Middellandse Zee maar ook een prachtig berglandschap. Aan de vele bergrivieren en canyons is het heerlijk vertoeven tijdens de warme zomermaanden. In Turkije vind je nog heel wat ongerepte natuur, in tegenstelling tot veel andere Zuid-Europese kustgebieden.

Proeven van cultuur

Ook op cultureel vlak heeft Turkije heel wat te bieden. Overal in het land kom je sporen tegen van de rijke geschiedenis en de vele tradities. Je kan er ook heel lekker eten. Het is heerlijk om de vele kleine, verborgen dorpjes te ontdekken en kennis te maken met de gastvrije lokale bevolking. Nog een andere belangrijke factor: op vlak van medische zorgen heeft Turkije een uitstekende reputatie. Wie al eens pech heeft gehad tijdens zijn of haar verblijf daar, kan dit bevestigen.

Slimme investering

Door de negatieve berichten in de media hadden veel mensen de laatste jaren vooroordelen tegenover Turkije. Vandaag lijkt het erop dat toeristen definitief terug de weg gevonden hebben. De grote reisorganisators bevestigen dit en eigenaars van een tweede verblijf in Turkije genieten nog steeds van hun investering. Veel mensen die op verkenning gaan in een andere zuiderse bestemming beslissen uiteindelijk toch om in Turkije vastgoed aan te kopen, vooral door de goede prijs/kwaliteitverhouding.

Interessante vastgoedprijzen

Investeren in een vakantieverblijf is Turkije is een slimme zet. De aankoopprijzen van vastgoed in Turkije zijn nog steeds laag in vergelijking met België en andere landen. Een nieuwbouwappartement met zeezicht en 2 slaapkamers in een luxeresidentie met tal van vrijetijdsvoorzieningen heb je vanaf 80.000 €. Ook de bijkomende kosten zijn minimaal. Je betaalt slecht 3,5 % registratierechten op het aankoopbedrag en er zijn geen notariskosten. Een eigendom overschrijven in Turkije gebeurt niet via een notaris maar rechtstreeks met het registratiekantoor. Turkije heft bovendien geen belastingen op een tweede verblijf. De jaarlijkse onroerende voorheffing bedraagt slechts 0,1%. Ten slotte streven de bouwbedrijven naar een hoge afwerkingsgraad. Je krijgt in Turkije zeker waar voor je geld!

Vakantieverblijf in Turkije: tips

Als je plannen hebt om een tweede verblijf te kopen in Turkije, denk dan goed na over de locatie. De nabijheid van winkels, restaurants, openbaar vervoer en andere diensten is belangrijk. Je kan verliefd zijn op een idyllische, afgelegen plek maar praktisch gezien is dit niet zo interessant. Als je iets koopt op een goede locatie, hoef je bovendien niet altijd een auto te huren om je te verplaatsen. Het is aan te raden om zoveel mogelijk verschillende regio’s te vergelijken. Ga niet zelf op verkenning op de buitenlandse vastgoedmarkt. Laat je bijstaan door een expert die de regio en de wetgeving kent. Zorg ook dat je een aanspreekpunt hebt in België, dat biedt je zekerheid in eventuele moeilijke situaties.

Gerelateerde berichten

Bekijk

Een thuis iets verder weg van huis

Tips om je vakantiewoning in te richten en te stylen. Een vakantiewoning onder de zon doet dromen. Vaak gaat er een gedetailleerde zoektocht aan vooraf naar de perfecte locatie, stijl, uitzicht, omgeving… 

Bekijk

Waarom je in 2020 een vakantiewoning in Turkije moet kopen

Turkije, een land van economie, tradities, cultuur, sociale contacten en toerisme. Met zijn natuurlijke schoonheid en zijn historische rijkdom, wordt Turkije de hoek van de hemel genoemd.

Bekijk

Investeren in Turks vastgoed: nu is het moment

De euro is in Turkije steeds meer lira waard. Bovendien is de spaarrente lager dan ooit. Veel buitenlanders grijpen deze kans om goedkoop een tweede woning in Turkije te kopen.

Bekijk

Tips voor een vakantiewoning in het buitenland

Steeds meer Belgen investeren in onroerend goed in het buitenland. Op vlak van belastingen komt daar heel wat bij kijken. Heb je plannen om een tweede verblijf te kopen? Met deze tips ben je alvast goed voorbereid!

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden