Bezoek de beurs

19 - 20 oktober 2024 | Flanders Expo Gent | 10:00 – 17:00 uur

Investeren in een tweede huis: zo verdien je er iets aan

Door de lage rente op de spaarboekjes investeren steeds meer mensen in vastgoed, voor zichzelf of om te verhuren. Met de juiste aanpak kan je een mooi extraatje verdienen met je tweede verblijf.

Geld verdienen met huuropbrengsten

Als je je tweede verblijf verhuurt, ontvang je maandelijkse huuropbrengsten. Om over een goede opbrengst te beschikken, is het belangrijk dat je vooraf goed de huurprijs bepaalt voor je huis of appartement. Een handige tool is dit: www.woninghuurprijzen.be. Idealiter dekt de maandelijkse huurprijs jouw aflossing voor je woonlening (als je die hebt). Op die manier betaalt de huurder in feite de investering af. Eens de schuld is vereffend, begint de teller van je opbrengsten te lopen. Ook de bezettingsgraad is doorslaggevend voor een mooie huuropbrengst. Je zorgt er best voor dat je huis of appartement altijd verhuurd is. Hoe beter de locatie van je vastgoed, hoe meer potentiële huurders het zal aantrekken.

Geld verdienen dankzij meerwaarde op vastgoed

Doorgaans stijgen de vastgoedprijzen (licht) jaar na jaar. Twintig jaar geleden kostte een woonhuis gemiddeld 65.000 €; vandaag is het gemiddeld 205.000 €. Dat betekent dat je je vastgoed aan een hogere prijs zou kunnen verkopen dan dat je het zelf gekocht hebt. Een mooi rendement, zeker in combinatie met de huuropbrengsten. Toch is enige nuance hier op zijn plaats want er is geen enkele garantie dat de prijzen zullen blijven stijgen in de toekomst.

Gerelateerde berichten

Bekijk

Een tweede verblijf verhuren voor rendement

Investeren in een tweede verblijf is populair. Als je op het punt staat om in een vakantiehuis te investeren, neem dan zeker even de tijd om na te gaan wat je rendement kan zijn. In de meeste gevallen is het bezit van een vakantiehuis financieel voordelig en dus een verstandige beslissing.

Bekijk

Nieuwe BTW-plicht bij gemeubileerd verhuren

Als u een gemeubelde vakantiewoning verhuurt en daar een bijkomende dienst verleent, moet u 6 procent btw aanrekenen. Behalve extra administratie levert dit ook voordelen op.  

Bekijk

4 redenen om een vakantiewoning te kopen in Nederland

Vroeger kochten Belgen en Nederlanders vaak een tweede woning in Frankrijk, Spanje of in een ander zonnig vakantieland. De laatste tijd kiezen steeds meer mensen voor een vakantiehuis in eigen land. Wij zetten vier goede redenen op een rijtje voor een vakantiehuis in België of Nederland.  

Bekijk

Appartementen aan de kust populairder dan ooit

Door de coronacrisis kozen veel mensen de voorbije jaren voor een tweede verblijf aan de kust. De stormloop nam af na de zomer van 2021. Toch vonden eind 2021 nog steeds 13,4% meer transacties plaats dan voor de pandemie. Het is duidelijk: appartementen aan de kust blijven in trek.  

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden