Bezoek de beurs

19 - 20 oktober 2024 | Flanders Expo Gent | 10:00 – 17:00 uur

4 redenen om een vakantiewoning te kopen in Nederland

Vroeger kochten Belgen en Nederlanders vaak een tweede woning in Frankrijk, Spanje of in een ander zonnig vakantieland. De laatste tijd kiezen steeds meer mensen voor een vakantiehuis in eigen land. Wij zetten vier goede redenen op een rijtje voor een vakantiehuis in België of Nederland.

1. Afstand en bereikbaarheid

Een vakantiehuis in eigen land is vlot te bereiken. U bent geen uren onderweg en hoeft niet alles lang op voorhand te plannen (bv. een vliegreis). Wordt er een zonnig weekend voorspeld? Dan kunt u op vrijdag na het werk de auto in stappen om er enkele dagen op uit te trekken en heerlijk te gaan relaxen in uw tweede verblijf. Als u het vliegtuig moet nemen, heeft u die flexibiliteit niet.

 

4-redenen-vakantiewoning-kopen-nederland 4 redenen om een vakantiewoning te kopen in Nederland

2. Eén taal

In België en Nederland is de koopprocedure voor een tweede woning dezelfde als voor een eigen woning. U krijgt dus niet te maken met complexe buitenlandse wetten en regels in een andere talen. Dit vergemakkelijkt de zaken aanzienlijk. Want u mag dan nog zo’n talenknobbel hebben, contracten lezen en begrijpen in een andere taal is maar voor weinigen weggelegd.

3. Zalige familiemomenten

Door de nabijheid kunt u uw vakantiehuis in eigen land delen met uw kinderen. Ook zij kunnen er dan geregeld naartoe en het is ideaal voor een gezellig familieweekend. Als u kleinkinderen heeft, kunt u hen eens een weekje meenemen naar uw tweede woning tijdens de schoolvakanties. Heerlijk genieten met de hele familie!

4. Veel keuze

België en Nederland zijn veelzijdige landen. U kunt kiezen voor een vakantiehuis aan de Belgische of Nederlandse kust, op het platteland, in de mooie Ardennen, aan een van de vele Nederlandse meren… Wat uw voorkeur ook is, er is vast wel een vakantiewoning die bij u past.

Bent u op zoek naar een vakantiewoning in België of Nederland? Kom inspiratie opdoen op een van onze beurzen in Nederland of België, of contacteer ons voor meer info.

Gerelateerde berichten

Bekijk

Een tweede verblijf verhuren voor rendement

Investeren in een tweede verblijf is populair. Als je op het punt staat om in een vakantiehuis te investeren, neem dan zeker even de tijd om na te gaan wat je rendement kan zijn. In de meeste gevallen is het bezit van een vakantiehuis financieel voordelig en dus een verstandige beslissing.

Bekijk

Nieuwe BTW-plicht bij gemeubileerd verhuren

Als u een gemeubelde vakantiewoning verhuurt en daar een bijkomende dienst verleent, moet u 6 procent btw aanrekenen. Behalve extra administratie levert dit ook voordelen op.  

Bekijk

Appartementen aan de kust populairder dan ooit

Door de coronacrisis kozen veel mensen de voorbije jaren voor een tweede verblijf aan de kust. De stormloop nam af na de zomer van 2021. Toch vonden eind 2021 nog steeds 13,4% meer transacties plaats dan voor de pandemie. Het is duidelijk: appartementen aan de kust blijven in trek.  

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden