Bezoek de beurs

19 - 20 oktober 2024 | Flanders Expo Gent | 10:00 – 17:00 uur

Een huis kopen aan de Turkse Rivièra ? – Genieten van betaalbare luxe

Als we de arme media moeten geloven dan is er niets positiefs over Turkije met zijn prachtige natuur en rijke cultuur. Desondanks staat een tweede verblijf aankopen in Turkije nog steeds op het verlanglijstje van heel wat Belgen en Europeanen.

Betaalbaar vastgoed

Vastgoed in Turkije is nog steeds betaalbaar voor de modale spaarder en voor mensen die na hun loopbaan willen genieten van hun spaarcenten. De aankoopprijzen voor een eigendom met veel luxe liggen nog steeds stukken lager dan in veel andere Europese landen. U krijgt er meer voor uw geld. Als ook de bijkomende aankoopkosten zijn minimaal in vergelijking met België en andere populaire landen. Denk maar aan de registratiekosten: België 10% + notariskosten. In Turkije betaalt u slechts 4% en de jaarlijkse onroerende voorheffing is er 0,1 % van de Tapu-waarde. Bijvoorbeeld: u betaalt slechts 100 € op een investering van 100.000 €.

Een extra positief punt is natuurlijk ook dat het leven er enorm goedkoop is. De kosten van het levensonderhoud zijn 3 tot 4 keer lager dan in Belgïe. Veel Belgen hebben er ondertussen hun hart verloren en verblijven er zoveel mogelijk. Het is nog steeds de ideale plek om te onthaasten.

Veiligheid in Turkije

In tegenstelling wat veel mensen denken is het er rustig en veilig. Belgen hebben zelfs eens veiliger gevoel dan in eigen land. Er zijn veel politiecontroles en er is heel weinig criminaliteit.

Bereikbaarheid

Turkije is ook vlot te bereiken land. In slechts 3,5 u vliegt u naar de internationale luchthavens aan de Turkse Rivièra. Turkije dat 26x keer groter is dan België is ook een veelzijdig land. Het heeft niet alleen een prachtige kustlijn maar eveneens een overweldigend berglandschap.

Bron: Turkimmo

Gerelateerde berichten

Bekijk

Een thuis iets verder weg van huis

Tips om je vakantiewoning in te richten en te stylen. Een vakantiewoning onder de zon doet dromen. Vaak gaat er een gedetailleerde zoektocht aan vooraf naar de perfecte locatie, stijl, uitzicht, omgeving… 

Bekijk

Waarom je in 2020 een vakantiewoning in Turkije moet kopen

Turkije, een land van economie, tradities, cultuur, sociale contacten en toerisme. Met zijn natuurlijke schoonheid en zijn historische rijkdom, wordt Turkije de hoek van de hemel genoemd.

Bekijk

Investeren in Turks vastgoed: nu is het moment

De euro is in Turkije steeds meer lira waard. Bovendien is de spaarrente lager dan ooit. Veel buitenlanders grijpen deze kans om goedkoop een tweede woning in Turkije te kopen.

Bekijk

Tips voor een vakantiewoning in het buitenland

Steeds meer Belgen investeren in onroerend goed in het buitenland. Op vlak van belastingen komt daar heel wat bij kijken. Heb je plannen om een tweede verblijf te kopen? Met deze tips ben je alvast goed voorbereid!

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden