Hypotheeklening afsluiten voor een vakantiehuis in Oostenrijk

Wil je een lening afsluiten voor een appartement of chalet in Oostenrijk? Voor een vlotte aankoop is het belangrijk om rekening te houden met enkele zaken. Wij zetten ze voor je op een rijtje!

Lenen bij een Oostenrijkse bank

Belgische banken verstrekken geen leningen voor de aankoop van Oostenrijks vastgoed. Je kan wel een hypotheek afsluiten bij een bank in Oostenrijk. De bank bepaalt zelf de waarde van de woning. Een financiering van 60 procent van het netto aankoopbedrag is doorgaans makkelijk te krijgen.

Het is aan te raden om je voor de aankoop te laten bijstaan door een hypotheek- of vastgoedexpert die veel kennis heeft van de financieringsmogelijkheden in Oostenrijk. Deze mensen bereiden het dossier grondig voor, kunnen beter onderhandelen en verkrijgen soms gunstigere tarieven dan wanneer je dit zelf doet. Bovendien ben je zeker dat alles correct geregeld is met de verkoper en de bank en dat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Hypotheek afsluiten via een projectontwikkelaar

Wil je een woning kopen in een nieuwbouwproject in Oostenrijk? Dan kan je meestal via de projectontwikkelaar een hypotheek afsluiten, vaak aan gunstige voorwaarden. Maar het kan zeker geen kwaad om hun voorstel te laten toetsen door een erkende vastgoedmakelaar. Je neemt beter het zekere voor het onzekere!

Lenen vanuit een bedrijf of privé?

Veel ondernemers die een huis of appartement willen kopen in Oostenrijk, willen dit doen vanuit hun bedrijf. Dit is echter niet altijd de beste oplossing op fiscaal vlak, zeker in het geval van een eerste aankoop in Oostenrijk. Ook hier geldt de tip: laat je goed adviseren door een expert . Hij/zij kan zeggen of het beter is om het onroerend goed privé dan wel zakelijk aan te kopen.

Gerelateerde berichten

Bekijk

Hoe zit het met belasting en btw op verhuurinkomsten in Oostenrijk?

De aankoop van een vakantiehuis in Oostenrijk blijft ongekend populair. Veel Oostenrijk liefhebbers zijn op zoek naar een alternatief voor hun spaargeld waar zij zelf ook van kunnen genieten. Daarbij zijn de kopers uiteraard geïnteresseerd in op de fiscale consequenties van de verhuur van zo’n vakantiewoning. Zij zijn benieuwd hoe het zit met het terugvragen van de Btw, of de verhuurinkomsten zijn belast met omzetbelasting en hoe het zit met de inkomstenbelasting op de verhuurinkomsten.

Bekijk

Investeren en genieten in Oostenrijk

Oostenrijk, zeer centraal gelegen in Europa, is na haar macht het Habsburgerrijk (de Oostenrijk-Hongaarse Monarchie), jarenlang wat op zichzelf gericht geweest. Inmiddels, en zeker na de EU toetreding, probeert Oostenrijk zich meer in een internationaal verbindende rol te manoeuvreren. Met het deelkantoor van de VN in Wenen vanaf de jaren 1960 en de rond 1980 voltooide UNO city kreeg Wenen meer invloed in de wereld al was het maar als gastheer van belangrijke conferenties. Uitmuntend gastheer zijn de Oostenrijkers overigens al sinds de middeleeuwen in hun Gasthäuser.

Bekijk

Een woning kopen in Oostenrijk : 9 argumenten en tips

Voor veel mensen is Oostenrijk nog steeds synoniem met wintersport. Bijna 60 procent van alle overnachtingen van Belgen in Oostenrijk vinden ’s winters plaats. De ‘Gemütlichkeit’ en gastvrijheid spelen daarbij een belangrijke rol, net als het goede eten in de berghutten en de gezellige après-ski. Extra sfeervol is Oostenrijk in de adventtijd met z’n vele kerstmarkten.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden