Bezoek de beurs

28 - 29 januari 2023 | Mecc Maastricht | 10:00 – 17:00 uur 4 - 5 maart 2023 | Flanders Expo Gent | 10:00 – 17:00 uur

Een tweede verblijf in Oostenrijk: waar moet u opletten?

Investeren in vastgoed in Oostenrijk is een slimme belegging. Beeld u eens in hoe zalig het zou zijn om er uw eigen stek te hebben waar u telkens op vakantie kunt gaan… Als u van plan bent om een Oostenrijks tweede verblijf aan te schaffen, laat u dan goed begeleiden. Elke deelstaat heeft een andere wetgeving inzake ruimtelijke ordening en u wilt uiteraard liever niet voor verrassingen komen te staan.

Droomt u van een tweede verblijf in Oostenrijk? Zorg dat u goed op de hoogte bent van de wetgeving met betrekking tot de ruimtelijke ordening. Die is namelijk in elke deelstaat anders en kan zelfs per gemeente verschillen. Sommige gemeentes staan niet toe dat er chalets of appartementen verkocht worden om uitsluitend als vakantiehuis te gebruiken. Wilt u als buitenlander onroerend goed kopen in Oostenrijk? Dan heeft u toestemming nodig van de provinciale overheid om dit te kunnen inschrijven in het Oostenrijkse kadaster.

Kaufanbot en Kaufvertrag
Als u uw oog hebt laten vallen op een woning, vraagt de makelaar soms dat u een bod uitbrengt door een Kaufanbot (voorlopig koopcontract) te ondertekenen. Let op: alles wat hierin staat, is bindend. Teken dus nooit een dergelijke overeenkomst zonder dat u ze uitgebreid gelezen én juridisch laten toetsen heeft. Eens het document ondertekend is, is er een overeenkomst tussen de juridische eigenaar en de kopende partij. Dan gaat u dus officieel een huis kopen in Oostenrijk.

U bent pas echt eigenaar van de woning in Oostenrijk nadat u het Kaufvertrag (koopovereenkomst) ondertekend heeft. Daarna wordt de aankoop ingeschreven in het Oostenrijkse kadaster en kan de officiële overhandiging gebeuren. Ook hier luidt het advies: laat dit document uitgebreid juridisch controleren door een lokale makelaar, notaris of advocaat die goed op de hoogte is van de Oostenrijkse regels en wetten. Zo voorkomt u problemen, bijvoorbeeld dat u een Hauptwohnsitz koopt die niet als vakantiehuis mag gebruikt worden.

Laat u begeleiden bij uw aankoop
Conclusie: laat u goed begeleiden door een betrouwbare advocaat, makelaar of notaris bij de aankoop van uw droomwoning in Oostenrijk. Zo bent u zeker dat u er zorgeloos kan genieten!

Droomt u van een vakantiewoning in Oostenrijk? Zorg dat u goed geïnformeerd bent. Kom langs op onze beurzen of neem contact op.

Gerelateerde berichten

Bekijk

Een vakantiehuis kopen in Spanje: 5 tips

Droomt u van een appartement of huis in Spanje maar weet u niet goed waar te beginnen? Wij zetten het voor u op een rijtje.  

Bekijk

Een tweede huis kopen in Italië: hier moet u rekening mee houden

Droomt u zoals velen van een tweede huis in Italië? We zetten enkele zaken op een rijtje waarmee u rekening moet houden. Misschien bent u binnenkort wel de gelukkige eigenaar van een vakantiewoning in La Bella Italia!  

Bekijk

Een vakantiewoning kopen in Mallorca, Ibiza of Tenerife

De Spaanse eilanden zijn veel meer dan zon en zee. U kunt er ook genieten van ongerepte natuur en een rijke cultuur. Een ideale vakantiebestemming het hele jaar door! Zou het niet heerlijk zijn om uw eigen vakantiewoning te hebben in Mallorca, Ibiza of Tenerife?  

Bekijk

Een vakantiehuis kopen in Frankrijk: met of zonder makelaar?

Sommige Franse huiseigenaars bieden rechtstreeks een vakantiewoning te koop aan, zonder tussenkomst van een makelaar. Dit wordt ‘particulier à particulier’ genoemd. Aangezien er geen makelaar moet betaald worden, kan dit een lagere vraagprijs met zich meebrengen. Laat u niet misleiden: soms zijn de huizen te duur of hebben ze verborgen gebreken.  

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden