Bezoek de beurs

3 - 4 juni | Antwerp Expo Antwerpen | 10:00 – 17:00 uur

Een tweede verblijf in Oostenrijk: waar moet u opletten?

Investeren in vastgoed in Oostenrijk is een slimme belegging. Beeld u eens in hoe zalig het zou zijn om er uw eigen stek te hebben waar u telkens op vakantie kunt gaan… Als u van plan bent om een Oostenrijks tweede verblijf aan te schaffen, laat u dan goed begeleiden. Elke deelstaat heeft een andere wetgeving inzake ruimtelijke ordening en u wilt uiteraard liever niet voor verrassingen komen te staan.

Droomt u van een tweede verblijf in Oostenrijk? Zorg dat u goed op de hoogte bent van de wetgeving met betrekking tot de ruimtelijke ordening. Die is namelijk in elke deelstaat anders en kan zelfs per gemeente verschillen. Sommige gemeentes staan niet toe dat er chalets of appartementen verkocht worden om uitsluitend als vakantiehuis te gebruiken. Wilt u als buitenlander onroerend goed kopen in Oostenrijk? Dan heeft u toestemming nodig van de provinciale overheid om dit te kunnen inschrijven in het Oostenrijkse kadaster.

Kaufanbot en Kaufvertrag
Als u uw oog hebt laten vallen op een woning, vraagt de makelaar soms dat u een bod uitbrengt door een Kaufanbot (voorlopig koopcontract) te ondertekenen. Let op: alles wat hierin staat, is bindend. Teken dus nooit een dergelijke overeenkomst zonder dat u ze uitgebreid gelezen én juridisch laten toetsen heeft. Eens het document ondertekend is, is er een overeenkomst tussen de juridische eigenaar en de kopende partij. Dan gaat u dus officieel een huis kopen in Oostenrijk.

U bent pas echt eigenaar van de woning in Oostenrijk nadat u het Kaufvertrag (koopovereenkomst) ondertekend heeft. Daarna wordt de aankoop ingeschreven in het Oostenrijkse kadaster en kan de officiële overhandiging gebeuren. Ook hier luidt het advies: laat dit document uitgebreid juridisch controleren door een lokale makelaar, notaris of advocaat die goed op de hoogte is van de Oostenrijkse regels en wetten. Zo voorkomt u problemen, bijvoorbeeld dat u een Hauptwohnsitz koopt die niet als vakantiehuis mag gebruikt worden.

Laat u begeleiden bij uw aankoop
Conclusie: laat u goed begeleiden door een betrouwbare advocaat, makelaar of notaris bij de aankoop van uw droomwoning in Oostenrijk. Zo bent u zeker dat u er zorgeloos kan genieten!

Droomt u van een vakantiewoning in Oostenrijk? Zorg dat u goed geïnformeerd bent. Kom langs op onze beurzen of neem contact op.

Gerelateerde berichten

Bekijk

Huis in Spanje kopen? Houd rekening met bijkomende kosten

Wil je een tweede verblijf kopen in Spanje? Vergeet de kosten koper niet! De meest voorkomende bijkomende kosten lees je hier:

Bekijk

Huis in Spanje kopen? Alle belangrijke documenten op een rij

Verzamel voor een veilige koop de belangrijkste documenten over je Spaanse woning. Lees er hier meer over

Bekijk

Vakantiehuis kopen in Duitsland: alles over belastingzaken

Denk je aan het kopen van een huis in Duitsland? Dan wil je alles weten over belastingzaken. Lees hier meer

Bekijk

Aangeven Spaanse woning voor belasting in België

Wanneer je een Spaanse woning bezit of deels bezit, is het van belang om het aangeven van je Spaanse verblijf niet te vergeten. Waar moet je allemaal aan denken bij de belastingaangifte in België en hoe werkt dit juist? In onderstaand artikel lees je hier meer over.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden