Bezoek de beurs

19 - 20 oktober 2024 | Flanders Expo Gent | 10:00 – 17:00 uur

Een tweede verblijf in Oostenrijk: waar moet u opletten?

Investeren in vastgoed in Oostenrijk is een slimme belegging. Beeld u eens in hoe zalig het zou zijn om er uw eigen stek te hebben waar u telkens op vakantie kunt gaan… Als u van plan bent om een Oostenrijks tweede verblijf aan te schaffen, laat u dan goed begeleiden. Elke deelstaat heeft een andere wetgeving inzake ruimtelijke ordening en u wilt uiteraard liever niet voor verrassingen komen te staan.

Droomt u van een tweede verblijf in Oostenrijk? Zorg dat u goed op de hoogte bent van de wetgeving met betrekking tot de ruimtelijke ordening. Die is namelijk in elke deelstaat anders en kan zelfs per gemeente verschillen. Sommige gemeentes staan niet toe dat er chalets of appartementen verkocht worden om uitsluitend als vakantiehuis te gebruiken. Wilt u als buitenlander onroerend goed kopen in Oostenrijk? Dan heeft u toestemming nodig van de provinciale overheid om dit te kunnen inschrijven in het Oostenrijkse kadaster.

 

tweede-verblijf-in-oostenrijk-waar-op-letten Een tweede verblijf in Oostenrijk: waar moet u opletten?

Kaufanbot en Kaufvertrag
Als u uw oog hebt laten vallen op een woning, vraagt de makelaar soms dat u een bod uitbrengt door een Kaufanbot (voorlopig koopcontract) te ondertekenen. Let op: alles wat hierin staat, is bindend. Teken dus nooit een dergelijke overeenkomst zonder dat u ze uitgebreid gelezen én juridisch laten toetsen heeft. Eens het document ondertekend is, is er een overeenkomst tussen de juridische eigenaar en de kopende partij. Dan gaat u dus officieel een huis kopen in Oostenrijk.

U bent pas echt eigenaar van de woning in Oostenrijk nadat u het Kaufvertrag (koopovereenkomst) ondertekend heeft. Daarna wordt de aankoop ingeschreven in het Oostenrijkse kadaster en kan de officiële overhandiging gebeuren. Ook hier luidt het advies: laat dit document uitgebreid juridisch controleren door een lokale makelaar, notaris of advocaat die goed op de hoogte is van de Oostenrijkse regels en wetten. Zo voorkomt u problemen, bijvoorbeeld dat u een Hauptwohnsitz koopt die niet als vakantiehuis mag gebruikt worden.

Laat u begeleiden bij uw aankoop
Conclusie: laat u goed begeleiden door een betrouwbare advocaat, makelaar of notaris bij de aankoop van uw droomwoning in Oostenrijk. Zo bent u zeker dat u er zorgeloos kan genieten!

Droomt u van een vakantiewoning in het buitenland? Zorg dat u goed geïnformeerd bent. Kom langs op onze beurzen of neem contact op.

Gerelateerde berichten

Bekijk

Wat is een Nota Simple en waarom is het cruciaal?

Wanneer je overweegt om een vakantiewoning in Spanje te kopen, kom je ongetwijfeld de term 'Nota Simple' tegen. Dit cruciale document vormt een onmisbare schakel in het aankoopproces van je vakantiehuis in Spanje. Maar wat houdt een Nota Simple precies in en waarom is het zo belangrijk?

Bekijk

Een vakantiewoning kopen via jouw vennootschap

Uiteraard kun je een vakantiewoning kopen met persoonlijke spaartegoeden, maar het is ook mogelijk om deze investering te doen via je vennootschap. Het kopen van een vakantiewoning via je vennootschap brengt verschillende voor-en nadelen met zich mee waardoor het belangrijk is om goed geïnformeerd deze stap te zetten.

Bekijk

Tips & tricks voor vastgoedinvesteringen in Dubai

Ontdek slimme tips, beste investeringsopties en efficiënte manieren om te investeren

Bekijk

Zon, zee, strand en slim investeren

Op zoek naar informatie over een huis kopen in Spanje? Volg dit stappenplan met tips en je zoektocht kan beginnen

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden