Bezoek de beurs

20 - 21 Januari 2024 | Mecc Maastricht | 10:00 – 17:00 uur 9 - 10 maart 2024 | Flanders Expo Gent | 10:00 – 17:00 uur

Een tweede verblijf in Oostenrijk: waar moet u opletten?

Investeren in vastgoed in Oostenrijk is een slimme belegging. Beeld u eens in hoe zalig het zou zijn om er uw eigen stek te hebben waar u telkens op vakantie kunt gaan… Als u van plan bent om een Oostenrijks tweede verblijf aan te schaffen, laat u dan goed begeleiden. Elke deelstaat heeft een andere wetgeving inzake ruimtelijke ordening en u wilt uiteraard liever niet voor verrassingen komen te staan.

Droomt u van een tweede verblijf in Oostenrijk? Zorg dat u goed op de hoogte bent van de wetgeving met betrekking tot de ruimtelijke ordening. Die is namelijk in elke deelstaat anders en kan zelfs per gemeente verschillen. Sommige gemeentes staan niet toe dat er chalets of appartementen verkocht worden om uitsluitend als vakantiehuis te gebruiken. Wilt u als buitenlander onroerend goed kopen in Oostenrijk? Dan heeft u toestemming nodig van de provinciale overheid om dit te kunnen inschrijven in het Oostenrijkse kadaster.

 

tweede-verblijf-in-oostenrijk-waar-op-letten Een tweede verblijf in Oostenrijk: waar moet u opletten?

Kaufanbot en Kaufvertrag
Als u uw oog hebt laten vallen op een woning, vraagt de makelaar soms dat u een bod uitbrengt door een Kaufanbot (voorlopig koopcontract) te ondertekenen. Let op: alles wat hierin staat, is bindend. Teken dus nooit een dergelijke overeenkomst zonder dat u ze uitgebreid gelezen én juridisch laten toetsen heeft. Eens het document ondertekend is, is er een overeenkomst tussen de juridische eigenaar en de kopende partij. Dan gaat u dus officieel een huis kopen in Oostenrijk.

U bent pas echt eigenaar van de woning in Oostenrijk nadat u het Kaufvertrag (koopovereenkomst) ondertekend heeft. Daarna wordt de aankoop ingeschreven in het Oostenrijkse kadaster en kan de officiële overhandiging gebeuren. Ook hier luidt het advies: laat dit document uitgebreid juridisch controleren door een lokale makelaar, notaris of advocaat die goed op de hoogte is van de Oostenrijkse regels en wetten. Zo voorkomt u problemen, bijvoorbeeld dat u een Hauptwohnsitz koopt die niet als vakantiehuis mag gebruikt worden.

Laat u begeleiden bij uw aankoop
Conclusie: laat u goed begeleiden door een betrouwbare advocaat, makelaar of notaris bij de aankoop van uw droomwoning in Oostenrijk. Zo bent u zeker dat u er zorgeloos kan genieten!

Droomt u van een vakantiewoning in het buitenland? Zorg dat u goed geïnformeerd bent. Kom langs op onze beurzen of neem contact op.

Gerelateerde berichten

Bekijk

Emigreren naar Spanje en Belgisch pensioen blijven ontvangen

Wat gebeurt er met je Belgische pensioen onder de Spaanse zon? Lees er hier meer over

Bekijk

Aankoopproces Spanje en België – de verschillen

Ontdek onder andere de gelijkenissen, verschillen en taken van een Spaanse notaris en advocaat vs. België

Bekijk

Verhuren tweede woning in Spanje: belastingen en regels

Wat komt er kijken bij de verhuur in Spanje? Wij zetten de belangrijkste punten op een rij

Bekijk

Erfbelasting in Spanje: wat kan ik verwachten?

Erf je als inwoner van België een huis in Spanje dan zijn er diverse aspecten om rekening mee te houden. Lees er hier meer over

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden