Bezoek de beurs

19 - 20 oktober 2024 | Flanders Expo Gent | 10:00 – 17:00 uur

Oostenrijkse huizenmarkt door het dak

De Oostenrijkse huizenmarkt is het afgelopen jaar door het dak gegaan en dit leidt momenteel tot schaarste op de Oostenrijkse huizenmarkt. 

Het kopen van een vakantiewoning in binnen- en buitenland is razend populair. Oostenrijk staat al jaren bovenaan in de lijstjes als favoriete land voor een tweede huis. Dat is ook wel begrijpelijk, want het land heeft een enorme traditie als vooraanstaand vakantieland met een grote aantrekkingskracht op vakantiegangers uit alle Europese landen.

De grote vraag naar woningen in Oostenrijk heeft de afgelopen jaren al geleid tot een ware bouwhausse. Daarnaast worden bestaande, veelal wat gedateerde hotels, omgebouwd tot luxe appartementen. De trend hierbij is dat er veel aandacht is voor uitstraling, comfort en boutique-style.

Oostenrijkse-huizenmarkt-door-het-dak

De behoefte aan het kopen van een vakantiewoningen in Oostenrijk leidt wel tot schaarste. De vraag naar huizen in Oostenrijk is in 2022 met 6,7% gestegen terwijl het aanbod maar met 1% is toegenomen. Dit heeft ook een behoorlijke prijsstijging tot gevolg gehad. Gemiddeld in Oostenrijk 7,1% met uitschieters naar Steiermark met 9,4% en Karinthië zelfs met 12,4%.

Bron: Statistik Austria, OeNB, Remax
Dit artikel is geschreven door: Jeroen van der Werff (NextHome B.V.)

Gerelateerde berichten

Bekijk

Een tweede verblijf in Oostenrijk: waar moet u opletten?

Investeren in vastgoed in Oostenrijk is een slimme belegging. Beeld u eens in hoe zalig het zou zijn om er uw eigen stek te hebben waar u telkens op vakantie kunt gaan… Als u van plan bent om een Oostenrijks tweede verblijf aan te schaffen, laat u dan goed begeleiden. Elke deelstaat heeft een andere wetgeving inzake ruimtelijke ordening en u wilt uiteraard liever niet voor verrassingen komen te staan.  

Bekijk

Hypotheeklening afsluiten voor een vakantiehuis in Oostenrijk

Wil je een lening afsluiten voor een appartement of chalet in Oostenrijk? Voor een vlotte aankoop is het belangrijk om rekening te houden met enkele zaken. Wij zetten ze voor je op een rijtje!

Bekijk

Hoe zit het met belasting en btw op verhuurinkomsten in Oostenrijk?

De aankoop van een vakantiehuis in Oostenrijk blijft ongekend populair. Veel Oostenrijk liefhebbers zijn op zoek naar een alternatief voor hun spaargeld waar zij zelf ook van kunnen genieten. Daarbij zijn de kopers uiteraard geïnteresseerd in op de fiscale consequenties van de verhuur van zo’n vakantiewoning. Zij zijn benieuwd hoe het zit met het terugvragen van de Btw, of de verhuurinkomsten zijn belast met omzetbelasting en hoe het zit met de inkomstenbelasting op de verhuurinkomsten.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden