Bezoek de beurs

14 - 15 mei 2022 | Flanders Expo Gent | 11:00 – 18:00 uur

7 tips om je vakantiewoning te verhuren

Je vakantiewoning verhuren neemt heel wat tijd in beslag. Met deze tips loopt het verhuur van je woning als een trein!

1. De eerste indruk

Zorg voor een goede eerste indruk: die is bepalend voor wat mensen van je vakantiewoning vinden. Je kan dit doen door mooie foto’s te maken van het huis. Ook belangrijk is dat je zelf een goede indruk geeft als verhuurder. Wees vriendelijk tegen huurders en beantwoord boekingen, mails en info aanvragen zo snel mogelijk.

2. Locatie is alles

De locatie van je vakantiehuis is – hopelijk – een grote troef. Zorg dat je er veel positieve dingen over kan vertellen: bezienswaardigheden in de buurt, de mooie natuur, strand, het aangename klimaat, leuke pretparken en andere voorzieningen,… Hiermee kan je mensen overtuigen dat jouw woning een droomlocatie is voor hun vakantie.

3. Onderscheid je van andere verhuurders

Op toeristische locaties is de concurrentie tussen vakantiehuizen vaak groot. Als je wil dat mensen voor jouw huis kiezen, moet je zorgen dat het zich onderscheidt. Zorg voor een extraatje zoals een hot tub, mooi zwembad, een sauna, fietsen, 

vakantiewoning verhuren tips

 

4. Een persoonlijke toets

Zorg voor een persoonlijk tintje aan je vakantiehuis om potentiële gasten te charmeren. Vertel op je website iets over jezelf en wat je zo speciaal vindt aan de regio. Deel je favoriete adresjes: restaurants, winkels, bezienswaardigheden.

5. Bepaal een goede prijs

Het is niet eenvoudig om de juiste prijs te bepalen voor je vakantiewoning. Dit hangt af van verschillende factoren zoals de locatie, het seizoen en het type woning. Ga na hoeveel er gevraagd wordt voor gelijkwaardige vakantiehuizen in de buurt en stem daar je eigen prijs op af.

6. Voorzieningen voor kinderen

Het is goed om speciale voorzieningen te treffen voor gezinnen met kinderen. Denk aan een babybedje, een kinderstoel, een traphekje, gezelschapsspelletjes en kinderboeken. Als er een zwembad is, plaats er dan zeker een veiligheidshekje rond. Voor veel ouders is dit een cruciale factor.


7. Voorzie een map met informatie

Maak voor de huurders een map met belangrijke informatie. Hier kan in staan hoe de vaatwasmachine werkt, welke winkels er in de buurt zijn, telefoonnummers in geval van nood,… Hierdoor voelen bezoekers zich welkom en krijgen ze een goed gevoel bij jouw vakantiehuis.

Tevreden vakantiegangers zullen een positieve review achterlaten over jouw vakantiewoning. Dit zet dan weer anderen aan om jouw woning te huren. Zo verloopt het verhuur van je vakantiehuis vlot!

Wil je een vakantiewoning kopen om te verhuren bekijk dan het actuele woningaanbod op deze website.

Gerelateerde berichten

Bekijk

Een huurcontract opstellen voor je vakantiehuis

Wil je je vakantiewoning verhuren? Dan is het belangrijk om een duidelijk huurcontract op te stellen. Hiermee worden alle rechten en plichten vastgelegd in een rechtsgeldig document. Zo weten de huurders en verhuurders waar ze aan toe zijn. Wij zetten de belangrijkste informatie op een rijtje om een huurcontract op te stellen voor je vakantiehuis.

Bekijk

8 tips om je vakantiewoning duurzamer te maken

Duurzaamheid is een ‘hot topic’ waar je niet meer omheen kan. Ook bij de verhuur van een vakantiewoning is het aan te raden om er rekening mee te houden. Wij geven 8 haalbare tips om je vakantiewoning te verduurzamen.

Bekijk

Bijkomende kosten voor eigenaars van een tweede verblijf

Een tweede verblijf: heerlijk! Je hebt wellicht goed nagedacht over de financiering. Heb je ook rekening gehouden met de bijkomende kosten voor een tweede woning? Wij geven een overzicht.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden