Bezoek de beurs

19 - 20 oktober 2024 | Flanders Expo Gent | 10:00 – 17:00 uur

7 tips om je vakantiewoning te verhuren

Je vakantiewoning verhuren neemt heel wat tijd in beslag. Met deze tips loopt het verhuur van je woning als een trein!

1. De eerste indruk

Zorg voor een goede eerste indruk: die is bepalend voor wat mensen van je vakantiewoning vinden. Je kan dit doen door mooie foto’s te maken van het huis. Ook belangrijk is dat je zelf een goede indruk geeft als verhuurder. Wees vriendelijk tegen huurders en beantwoord boekingen, mails en info aanvragen zo snel mogelijk.

2. Locatie is alles

De locatie van je vakantiehuis is – hopelijk – een grote troef. Zorg dat je er veel positieve dingen over kan vertellen: bezienswaardigheden in de buurt, de mooie natuur, strand, het aangename klimaat, leuke pretparken en andere voorzieningen,… Hiermee kan je mensen overtuigen dat jouw woning een droomlocatie is voor hun vakantie.

3. Onderscheid je van andere verhuurders

Op toeristische locaties is de concurrentie tussen vakantiehuizen vaak groot. Als je wil dat mensen voor jouw huis kiezen, moet je zorgen dat het zich onderscheidt. Zorg voor een extraatje zoals een hot tub, mooi zwembad, een sauna, fietsen, 

vakantiewoning verhuren tips

 

4. Een persoonlijke toets

Zorg voor een persoonlijk tintje aan je vakantiehuis om potentiële gasten te charmeren. Vertel op je website iets over jezelf en wat je zo speciaal vindt aan de regio. Deel je favoriete adresjes: restaurants, winkels, bezienswaardigheden.

5. Bepaal een goede prijs

Het is niet eenvoudig om de juiste prijs te bepalen voor je vakantiewoning. Dit hangt af van verschillende factoren zoals de locatie, het seizoen en het type woning. Ga na hoeveel er gevraagd wordt voor gelijkwaardige vakantiehuizen in de buurt en stem daar je eigen prijs op af.

6. Voorzieningen voor kinderen

Het is goed om speciale voorzieningen te treffen voor gezinnen met kinderen. Denk aan een babybedje, een kinderstoel, een traphekje, gezelschapsspelletjes en kinderboeken. Als er een zwembad is, plaats er dan zeker een veiligheidshekje rond. Voor veel ouders is dit een cruciale factor.


7. Voorzie een map met informatie

Maak voor de huurders een map met belangrijke informatie. Hier kan in staan hoe de vaatwasmachine werkt, welke winkels er in de buurt zijn, telefoonnummers in geval van nood,… Hierdoor voelen bezoekers zich welkom en krijgen ze een goed gevoel bij jouw vakantiehuis.

Tevreden vakantiegangers zullen een positieve review achterlaten over jouw vakantiewoning. Dit zet dan weer anderen aan om jouw woning te huren. Zo verloopt het verhuur van je vakantiehuis vlot!

Wil je een vakantiewoning kopen om te verhuren bekijk dan het actuele woningaanbod op deze website.

Gerelateerde berichten

Bekijk

Een tweede verblijf verhuren voor rendement

Investeren in een tweede verblijf is populair. Als je op het punt staat om in een vakantiehuis te investeren, neem dan zeker even de tijd om na te gaan wat je rendement kan zijn. In de meeste gevallen is het bezit van een vakantiehuis financieel voordelig en dus een verstandige beslissing.

Bekijk

Nieuwe BTW-plicht bij gemeubileerd verhuren

Als u een gemeubelde vakantiewoning verhuurt en daar een bijkomende dienst verleent, moet u 6 procent btw aanrekenen. Behalve extra administratie levert dit ook voordelen op.  

Bekijk

4 redenen om een vakantiewoning te kopen in Nederland

Vroeger kochten Belgen en Nederlanders vaak een tweede woning in Frankrijk, Spanje of in een ander zonnig vakantieland. De laatste tijd kiezen steeds meer mensen voor een vakantiehuis in eigen land. Wij zetten vier goede redenen op een rijtje voor een vakantiehuis in België of Nederland.  

Bekijk

Appartementen aan de kust populairder dan ooit

Door de coronacrisis kozen veel mensen de voorbije jaren voor een tweede verblijf aan de kust. De stormloop nam af na de zomer van 2021. Toch vonden eind 2021 nog steeds 13,4% meer transacties plaats dan voor de pandemie. Het is duidelijk: appartementen aan de kust blijven in trek.  

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden