Bezoek de beurs

19 - 20 oktober 2024 | Flanders Expo Gent | 10:00 – 17:00 uur

De voordelen van een nieuwbouw woning in Spanje

Een huis kopen in Spanje is natuurlijk een mooie droom. Maar die kan wellicht snel werkelijkheid worden. Als jij op zoek bent naar een vakantiewoning in Spanje dan is het kopen van een nieuwbouw huis zeker het overwegen waard. Maar waarom zou je kiezen voor nieuwbouw boven bestaande bouw? In dit blog gaan we in op de voordelen van het kopen van een nieuwbouwwoning in Spanje.

Nieuwbouw woningen in Spanje: hoge kwaliteit

Met een nieuwbouw woning in Spanje, kies je voor een hoge kwaliteit van bouwmaterialen en constructie. Nieuwe huizen hebben vaak betere isolatie, betere moderne technologie zoals zonnepanelen en airconditioning en verkoelende mechanismen, de nieuwste ontwerpstijlen en een algemeen moderner gevoel.

Omdat alles nieuw is: geverfde muren, keukenapparatuur, verlichting, airconditioning, hoef je je geen zorgen te maken over oude daken of elektriciteitsproblemen. Dit betekent dat je minder kans hebt op reparaties en onderhoud op de lange termijn, wat kan leiden tot besparingen op mogelijke onderhouds- of renovatiekosten.

Lage kosten op de lange termijn

Niet alleen zijn de onderhouds- en reparatiekosten aan nieuwbouw huizen vaak laag, de kans op andere kosten zijn ook kleiner. Het kopen van een nieuwbouw huis in Spanje betekent namelijk ook dat je verzekerd bent van de laatste energiebesparende technologieën.

Dit kan aanzienlijke besparingen op de gas- en elektriciteitsrekening opleveren. Nog een factor om over na te denken: vaak zijn nieuwe huizen minder duur op de vergelijkbare lokale markten, aangezien ze al een merkbaar moderner ontwerp en materiaal hebben.

Aanpassen naar eigen smaak

Als je kiest voor een nieuwbouw woning in Spanje, dan krijg je de mogelijkheid om je huis aan te passen naar je eigen, persoonlijke wensen. In tegenstelling tot bestaande woningen heb je na oplevering nog de tijd om je huis naar wens in te richten en op te knappen. Je kunt dus je huis helemaal naar eigen smaak inrichten. Op deze manier kun je je droomhuis creëren zonder achteraf hoge renovatiekosten te maken, of veel concessies te hoeven doen aan het ontwerp.

Spaans buitenleven

Niets is meer herkenbaar dan het typische Spaanse buiten leven. Passend bij de levensstijl en om je te laten genieten van de zon en het geweldige klimaat, hebben moderne villa's een grote buitenruimte met een zwembad, terras en/of een tuin, zodat je er het hele jaar door van kan genieten.

Moderne appartementen zijn gebouwd in gated communities met directe toegang tot een zwembad en ontspanningsruimtes. Je hebt ook een mooi terras om van het uitzicht te genieten en buiten te dineren. 

Garantie

Een nieuwbouwwoning in Spanje wordt geleverd met meerdere garanties. Dit houdt in dat wanneer er iets defect raakt in of rondom uw huis in Spanje, zoals bijvoorbeeld lekkages, de bouwer verantwoordelijk is voor het kosteloos herstellen van het probleem.

Zo geldt er tien jaar garantie op de constructie en een jaar lang garantie op kleine gebreken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een lekkende kraarn. Andere zaken, zoals de elektriciteit en of vochtontwikkeling hebben drie jaar garantie. Zo heeft u de zekerheid dat u een woning koopt waar u zonder zorgen van kunt genieten.

Een woning in Spanje met groot potentieel

Moderne woningen hebben een goed verkooppotentieel en worden door kopers als een goede investering beschouwd. Als je van plan bent om het te verhuren, moet je weten dat nieuwe eigendommen ook erg populair bij toeristen zijn.

een nieuwbouw woning in Spanje kopen

Betere beveiliging

De meeste moderne gebouwen zijn gebouwd in een gesloten gemeenschap met de poort, alarmsystemen, camera's en soms een beveiligingspunt bij de ingang.

Nieuwe huizen in Spanje zijn vaak veiliger dan oudere woningen. De nieuwste technologieën voor beveiliging zijn in de constructie en het ontwerp van het huis ingebouwd. Je kunt denken aan alarminstallaties en veiligheidssloten die vaak voorzien zijn van verbeteringen op het gebied van moderne technologie. Goed om te weten: de criminaliteit aan de Spaanse Costa’s is lager dan in België, vooral de gewelddadige criminaliteit is zeer laag.

Conclusie:

Al met al zijn er veel voordelen aan het kopen van een nieuwbouw woning in Spanje. De hoge kwaliteit van bouwmaterialen, de installatie van de nieuwste technologieën, de lage onderhoudskosten op lange termijn en de mogelijkheden van het aanpassen van het huis naar eigen wens.

Dit alles maakt het een aantrekkelijke optie voor potentiële kopers van een vakantiehuis in Spanje. Voeg daar nog eens de extra zekerheid van de garanties en de betere beveiliging aan toe, en het wordt duidelijk waarom nieuwbouw kopen in Spanje een slimme keuze kan zijn voor jou.

Gerelateerde berichten

Bekijk

Een woning aan de Costa del Sol verhuren. Dit zijn de regels

Het kopen van een huis aan de Costa de Sol is populair. De prachtige omgeving met leuke plaatsen en het heerlijke klimaat maakt deze regio interessant om een onroerend goed te kopen. Het verhuren van je vakantiewoning in deze regio kan ook interessant zijn. Het is immers een populaire vakantieplek die vanuit geheel Europa goed bereikbaar is.

Bekijk

Costa Blanca of Costa Calida? Een huis kopen in Spanje

Wanneer je droomt van een vakantiewoning onder de Spaanse zon, vallen de schitterende Costa Blanca en Costa Calida vaak op als een goede optie. Deze twee kustregio's, gelegen aan de zuidoostkust van Spanje, bieden ieder hun unieke charmes en mogelijkheden voor wie op zoek is naar een tweede verblijf of een aantrekkelijke investering in onroerend goed.

Bekijk

Wat is een Nota Simple en waarom is het cruciaal?

Wanneer je overweegt om een vakantiewoning in Spanje te kopen, kom je ongetwijfeld de term 'Nota Simple' tegen. Dit cruciale document vormt een onmisbare schakel in het aankoopproces van je vakantiehuis in Spanje. Maar wat houdt een Nota Simple precies in en waarom is het zo belangrijk?

Bekijk

Zon, zee, strand en slim investeren

Op zoek naar informatie over een huis kopen in Spanje? Volg dit stappenplan met tips en je zoektocht kan beginnen

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden