Bezoek de beurs

3 - 4 juni | Antwerp Expo Antwerpen | 10:00 – 17:00 uur

Vakantiewoning te koop

Een vakantiewoning kopen in binnen- of buitenland

Investeren & genieten: Koop een vakantiewoning

Het kopen van een vakantiewoning is een droom van velen. Genieten van je eigen vakantiewoning in het bos of aan zee. Als u overweegt een vakantiewoning te kopen is natuurlijk de belangrijkste vraag 'waar?" Kiest u voor een vakantiewoning in België of in het buitenland. Op deze website vindt je een overzicht van vakantiewoningen die te koop worden aangeboden door makelaars en particulieren. Heeft u uw droom vakantiewoning te koop zien staan en overweegt u deze woning te gaan kopen dan is het belangrijk om erover na te denken met welk doel u de vakantiewoning koopt.

Het kopen van vakantiewoning wordt vaak met een specifiek doel gedaan. Zo kan een vakantiewoning worden gekocht puur voor het rendement en wordt er bewust gekozen om de vakantiewoning te verhuren. Daarentegen is ook een groep mensen die de vakantiewoning uitsluitend koopt voor het eigen gebruik. Deze groep bezoekt de woning misschien enkele keren per jaar of helemaal niet. Eigen gebruik gaat hierbij ook ten kosten van het rendement omdat de woning niet kan worden verhuurd.

De grootste groep kopers kiest voor een mix van eigen gebruik en rendement. Genieten van vakantiewoning en toch een rendement ontvangen dat gemiddeld veel hoger is dan op een spaarrekening.

vakantiewoning te koop, bekijk het aanbod vakantiewoningen

vakantiewoning kopen in binnen- of buitenland

Naast het doel dat u heeft met de woning is de ligging van de woning erg belangrijk. Als u een hoog rendement wilt behalen uit uw vakantiewoning is het belangrijk dat uw vakantiewoning goed bereikbaar is. Denk hierbij aan de ligging ten opzichte van een het strand, meer of een andere toeristische trekker. Ook het land waar uw vakantiewoning staat is een factor. De koop van een vakantiewoning in Nederland is erg in trek de laatste jaren, dit komt mede door de goede rendementen en de ideale combinatie van investeren en eigen gebruik. Buiten Nederland is een vakantiewoning in Spanje kopen nog steeds erg populair.

Overweegt u om een vakantiewoning te kopen dan is het belangrijk dat u zich eerst goed informeert. De regels en het aankoopproces verschillen per land. Laat u dus goed informeren door de verkopende partij of door een onafhankelijk jurist. U kunt ook de Second Home Beurs bezoeken en hier een van de diverse seminars bijwonen.


Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden