Bezoek de beurs

19 - 20 oktober 2024 | Flanders Expo Gent | 10:00 – 17:00 uur

Vakantiewoning: de ideale manier om rendement te halen?

De laatste jaren is er steeds meer interesse in het kopen van een tweede woning, vooral bij mensen tussen 35 en 65 jaar. Ze kiezen niet enkel meer voor landen met een aangenaam klimaat en veel zon zoals de toppers Spanje, Frankrijk en Italië. Ook andere landen worden populairder. Denk aan België, Nederland of Oostenrijk. Geïnteresseerden in een vakantiewoning zijn welkom op de Second Home Expo in Gent of Antwerpen.

Rush op tweede verblijven

Tijdens de lockdown in het voorjaar van 2020 viel de woningmarkt stil en konden veel Belgen sparen doordat zaken als reizen, restaurants en cultuur aan banden werden gelegd. Vanaf de zomer steeg de interesse in vastgoed naar ongekende hoogtes. Het tweede verblijf in eigen land kent vandaag nog steeds een boom, vooral aan de kust. Ook de markt van de tweede verblijven in het buitenland draait op volle toeren, met Spanje als uitschieter. 

 

vakantiewoning-manier-rendement-te-halen Vakantiewoning: de ideale manier om rendement te halen?

Vastgoed als ideaal alternatief voor spaarrekening

Als kind hebben we allemaal geleerd om ons geld te sparen bij de bank. De interesten waren aantrekkelijk dus waarom zoeken naar een alternatief voor de vertrouwde bank? Vandaag is de situatie anders: de rente staat historisch laag en sparen is niet meer interessant. Veel mensen gaan op zoek naar alternatieven voor hun spaargeld.

Investeren in een tweede verblijf is een uitstekende manier om op lange termijn rendement te halen uit spaargeld. De historisch lage hypotheekrente is bovendien interessant voor de financiering van een vakantiewoning. Het is wel belangrijk dat je je goed informeert over je investering en het mogelijke rendement. Een pand mag nog zo mooi lijken op papier, dit zegt weinig over het rendement dat je er daadwerkelijk mee kan behalen. Een goede voorbereiding is veel waard!

Second Home Expo

Wie wil investeren in een tweede verblijf kan zijn zoektocht starten op de Second Home Expo in Flanders Expo Gent of in de Antwerp Expo. Hier is een uitgebreid programma samengesteld met verschillende seminaries op vlak van juridische en belastingtechnische zaken en ook over beheer, verhuur en rendement. Je kan doorlopend lezingen en presentaties bijwonen van experts en na elke sessie is er mogelijkheid om vragen te stellen. Zo ga je goed geïnformeerd naar huis en kan je werk maken van die tweede woning waar je al zo lang van droomt!

Wil je meer rendement halen uit je spaargeld? Droom je van een tweede verblijf op een mooie plek? Mis dan de komende editie van de Second Home Expo niet! Kijk voor meer informatie en tickets op www.secondhome-expo.be

Gerelateerde berichten

Bekijk

Een woning aan de Costa del Sol verhuren. Dit zijn de regels

Het kopen van een huis aan de Costa de Sol is populair. De prachtige omgeving met leuke plaatsen en het heerlijke klimaat maakt deze regio interessant om een onroerend goed te kopen. Het verhuren van je vakantiewoning in deze regio kan ook interessant zijn. Het is immers een populaire vakantieplek die vanuit geheel Europa goed bereikbaar is.

Bekijk

Costa Blanca of Costa Calida? Een huis kopen in Spanje

Wanneer je droomt van een vakantiewoning onder de Spaanse zon, vallen de schitterende Costa Blanca en Costa Calida vaak op als een goede optie. Deze twee kustregio's, gelegen aan de zuidoostkust van Spanje, bieden ieder hun unieke charmes en mogelijkheden voor wie op zoek is naar een tweede verblijf of een aantrekkelijke investering in onroerend goed.

Bekijk

Wat is een Nota Simple en waarom is het cruciaal?

Wanneer je overweegt om een vakantiewoning in Spanje te kopen, kom je ongetwijfeld de term 'Nota Simple' tegen. Dit cruciale document vormt een onmisbare schakel in het aankoopproces van je vakantiehuis in Spanje. Maar wat houdt een Nota Simple precies in en waarom is het zo belangrijk?

Bekijk

Een vakantiewoning kopen via jouw vennootschap

Uiteraard kun je een vakantiewoning kopen met persoonlijke spaartegoeden, maar het is ook mogelijk om deze investering te doen via je vennootschap. Het kopen van een vakantiewoning via je vennootschap brengt verschillende voor-en nadelen met zich mee waardoor het belangrijk is om goed geïnformeerd deze stap te zetten.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden