Bezoek de beurs

20 - 21 Januari 2024 | Mecc Maastricht | 10:00 – 17:00 uur 9 - 10 maart 2024 | Flanders Expo Gent | 10:00 – 17:00 uur

Een tweede verblijf in Spanje kopen: De voordelen

Vorig jaar investeerde 4635 landgenoten in een tweede verblijf in Spanje. Dit komt gemiddeld neer op bijna 13 aankopen per dag. Een stijging van 30% ten opzichte van 2021. De Costa Blanca blijft hierbij de meest populaire regio voor de aankoop van een tweede verblijf.

In dit artikel bespreken we waarom het kopen van een vakantiehuis in Spanje een goede investering is en waarom Belgen massaal vastgoed kopen in Spanje.

Vastgoed in Spanje: Investering op lange termijn

Het eerste voordeel is dat het een investering is die op termijn geld kan opbrengen. Je kan het tweede verblijf verhuren en zo extra inkomsten genereren. Daarnaast zal de waarde van de woning ook jaarlijks langzaam stijgen.

Bovendien vermijd je de kosten van het steeds moeten zoeken naar een hotel of het reserveren van een vakantiewoning. Met een eigen vakantiehuis in Spanje heb je steeds een plek waar je naar toe kan gaan en hoef je je geen zorgen te maken over de beschikbaarheid.

Vastgoed goedkoper dan in België

De vastgoedprijzen zijn in Spanje nog steeds lager dan in België. Een vakantiehuis in Spanje hoeft niet duur te zijn en kan zeker winstgevend zijn op lange termijn. De groeiende populariteit van de regio zorgen immers nog steeds voor een stijging van waarde van het vastgoed.

Waarom zoveel Belgen een tweede verblijf in Spanje kopen?

Het antwoord is simpel. Belgen trekken massaal naar Spanje vanwege het klimaat en de cultuur, maar ook de prachtige kustlijnen en het lekkere eten. De Costa del Sol, de Costa Blanca en de regio’s rond Valencia en Murcia zijn erg populair bij Belgen. Bovendien is Spanje gemakkelijk bereikbaar via verschillende luchthavens en is het land ook een veilige en betaalbare bestemming.

Gunstig fiscaal klimaat

Spanje heeft een gunstig fiscaal klimaat. De belastingvoordelen voor eigenaar een tweede verblijf zijn aanzienlijk en dragen bij aan een vermindering van de kosten van het bezit van vastgoed. Maar ook de notariskosten en belastingen bij de aankoop zijn in Spanje lager dan in België.

Meer Belgen kopen tweede verblijf in Spanje

Investeren in vastgoed? Bezoek Second Home Expo

Wie wil investeren in Spaans vastgoed kan zich goed oriënteren op Second Home Expo. Uiteraard is er een ruim aanbod van makelaars en projectontwikkelaars met huizen in Spanje. Uiteraard is er ook een seminarieprogramma met diverse lezingen over het kopen van een tweede verblijf in Spanje.

Naast vastgoed in Spanje vind je op Second Home Expo ook nog aanbod uit meer dan 20 andere landen. Dus ben je op zoek naar een tweede huis in binnen- of buitenland dan is Second Home Expo de plek om je zoektocht te starten

Gerelateerde berichten

Bekijk

Emigreren naar Spanje en Belgisch pensioen blijven ontvangen

Wat gebeurt er met je Belgische pensioen onder de Spaanse zon? Lees er hier meer over

Bekijk

Aankoopproces Spanje en België – de verschillen

Ontdek onder andere de gelijkenissen, verschillen en taken van een Spaanse notaris en advocaat vs. België

Bekijk

Verhuren tweede woning in Spanje: belastingen en regels

Wat komt er kijken bij de verhuur in Spanje? Wij zetten de belangrijkste punten op een rij

Bekijk

Erfbelasting in Spanje: wat kan ik verwachten?

Erf je als inwoner van België een huis in Spanje dan zijn er diverse aspecten om rekening mee te houden. Lees er hier meer over

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden