Bezoek de beurs

19 - 20 oktober 2024 | Flanders Expo Gent | 10:00 – 17:00 uur

Een tweede verblijf in Kaapverdië: een slimme zet

Oneindige witte stranden, heerlijke temperaturen het hele jaar door, een vriendelijke lokale bevolking: welkom in Kaapverdië! Deze groep van 10 exotische eilanden aan de Westkust van Afrika beschikt over een stabiel politiek klimaat en een groeiende economie. Geen wonder dat de ‘verborgen parel’ op slechts 5,5 uur vliegen steeds populairder wordt bij investeerders.

Populaire vakantiebestemming

Kaapverdië is de ideale vakantiebestemming voor wie niet té ver wil vliegen en zeker wil zijn van de zon. Na 5,5 uur vliegen vanuit Brussel kom je terecht in een exotische wereld terwijl van een jetlag helemaal geen sprake is. Op de Kaapverdische Eilanden schijnt de zon bijna altijd en regent het nauwelijks. Er is een gemiddelde temperatuur tussen 25 en 30°C het hele jaar door. De Kaapverdische Eilanden behoren vandaag dan ook tot de top-3 van de populairste vakantiebestemmingen.

Toerisme Kaapverdië in de lift

Het toerisme in Kaapverdië is ‘booming’. Met een groeimarkt van 115% sinds 2000 beschikt het land over een van de snelst groeiende toeristische sectoren van het moment. In vergelijking met de Canarische buren werd de Kaapverdische archipel pas laat ontdekt door toeristen. De eilandengroep is relatief onontgonnen, waardoor er nog veel ruimte is voor investeerders. Toerisme wordt beschouwd als een van de belangrijkste economische pijlers. Er zijn tal van mogelijkheden voor investeerders, die dan ook met open armen worden verwelkomd.

Gecontroleerde groei

De overheid in Kaapverdië mag dan wel volop inzetten op toerisme en de bijbehorende investeringen, ze doen dit gecontroleerd. Er is een strikte regelgeving op gebied van bouwen om overontwikkeling en wildgroei tegen te gaan. Zo blijft de levenskwaliteit en de schoonheid van het land behouden. Hoogbouw is bijvoorbeeld verboden aan de kust en de eilandengroep heeft veel beschermde gebieden waar nooit mag gebouwd worden. Naast grote toeristische projecten ligt de focus momenteel op meer authentieke ervaringen en plattelandstoerisme. Dergelijke projecten bieden heel wat mogelijkheden voor investeerders.

Vertrouwen van investeerders

Kaapverdië is een van de meest democratische landen ter wereld. Het politieke klimaat is erg stabiel en er zijn tal van gloednieuwe voorzieningen (scholen, luchthavens, ziekenhuizen…) en investeringsmogelijkheden. VN Coördinator Patra Lantz-de Bernardis noemt het land een schoolvoorbeeld van ‘good governance’ met een levensstandaard die ver boven het Afrikaanse gemiddelde ligt. De Kaapverdische escudo is aan de euro gekoppeld, wat zorgt voor financiële stabiliteit. Bovendien werd recent beslist dat Europeanen zonder visum het land kunnen betreden, wat een grote administratieve vereenvoudiging betekent. Hierdoor geniet de eilandengroep een zeer hoog vertrouwen bij investeerders. Naast het Verenigd Koninkrijk neemt België een groot stuk van de toeristische investeringen voor zijn rekening.

Investeringen in opleidingen

Door de stabiele economie en het gunstige politieke klimaat investeren heel wat Kaapverdianen, die eerder waren uitgeweken naar het buitenland, in eigen land. Een aanzienlijk deel van de inkomsten uit toerisme worden geherinvesteerd in betere wegen en infrastructuur. en scholing. Ook in scholing wordt er geïnvesteerd  waardoor het land snel stappen vooruit zet. Heel wat vooraanstaande hotelscholen leveren uitstekende hotelprofessionals af, die vervolgens in een van de vele vakantieresorts aan de slag gaan.

Interessant rendement op vastgoed

In België brengt het klassieke spaarboekje nog nauwelijks iets op. Door te investeren in vastgoed kan je een rendement halen van zo’n 3%. Je geld beleggen biedt kans op een hoger rendement maar het houdt risico’s in en het vergt heel wat tijd én kennis om je aandelen op te volgen. Door te investeren in Kaapverdië krijg je meer zekerheid. Je koopt al een luxesuite in een vastgoedproject vanaf 100.000 € en je kan rekenen op een rendement van 7%, wat zelfs kan stijgen tot 12%. Dat is 4 keer zoveel als wanneer je investeert in vastgoed in België. In Kaapverdië liggen de registratierechten (3%) een pak lager dan in België (10%). Ook de successierechten en de meerwaardebelasting bedragen er 3%. De vastgoedprijzen zijn momenteel nog erg gunstig omdat we aan het begin zitten van de groeicurve. Nu is met andere woorden hét moment om te investeren in vastgoed in Kaapverdië.

Kaapverdische Eilanden in de kijker

Een archipel van 10 exotische eilanden in volle opmars:

  • Slechts 5,5 u vliegen, dus geen jetlag
  • Toerisme is aan een enorme opmars bezig
  • Behoort tot top-3 van populairste vakantiebestemmingen
  • Meer dan 60 vluchten per week van 20 vliegtuigmaatschappijen over de hele wereld
  • Gegarandeerd het hele jaar door zonnig met een gemiddelde temperatuur tussen 25° en 30°C.
  • Oneindige witte stranden
  • Vriendelijke lokale bevolking die je met open armen verwelkomt
  • Stabiele politiek en groeiende economie
  • Interessante vastgoedprijzen met hoge rendementen

Gerelateerde berichten

Bekijk

Een thuis iets verder weg van huis

Tips om je vakantiewoning in te richten en te stylen. Een vakantiewoning onder de zon doet dromen. Vaak gaat er een gedetailleerde zoektocht aan vooraf naar de perfecte locatie, stijl, uitzicht, omgeving… 

Bekijk

Zeker 350 Belgische gezinnen hebben optrekje in Kaapverdië

Liefst 350 Belgische gezinnen kochten recent een luxueus optrekje op de exotische Kaapverdische Eilanden, voor de westkust van Afrika. In totaal kochten ze er de voorbije vijf jaar voor goed 87,5 miljoen euro aan buitenverblijven. En de interesse neemt toe: sinds kort informeren minstens drie à vier Belgen per week naar een tweede verblijf in Kaapverdië. Zowel jonge gezinnen met spaarcenten als oudere zelfstandigen en beleggers kiezen almaar vaker voor het zachte, tropische klimaat, én voor de aantrekkelijke rendementen.

Bekijk

Tips voor een vakantiewoning in het buitenland

Steeds meer Belgen investeren in onroerend goed in het buitenland. Op vlak van belastingen komt daar heel wat bij kijken. Heb je plannen om een tweede verblijf te kopen? Met deze tips ben je alvast goed voorbereid!

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden