Portugal is booming: toerisme groeit

We trekken massaal naar het land van de fadomuziek, Ronaldo en port. Het aantal vakantiegangers in Lissabon en Porto is meer dan verdubbeld en over heel Portugal zijn er 12 procent meer toeristen dan vorig jaar. Het is een van de goedkoopste landen in Zuid-Europa en Portugal heeft zowel strand als cultuur. Het bloeiende toerisme is voor Portugal, het land dat last had van de crisis, zeer welkom. Toeristen geven 1 miljard euro per maand uit, een verdubbeling in vergelijking met vorig jaar.

Een andere niet onbelangrijke reden waarom men Portugal steeds beter weet te vinden, is de veiligheid. 'We weten allemaal wat er is gebeurd in Nice en Brussel. Mensen lopen weg vanwege die onrust. Niet alleen Portugal profiteert ervan, maar Spanje en Italië ook.'

Aangedreven door een toeristische boom zag men in Lissabon de gemiddelde huurprijs per vierkante meter stijgen, volgens een nieuwe studie van vastgoed consultants CBRE bleek dat de huurprijzen zijn gestegen met 23 procent ten opzichte van het afgelopen jaar, ongeveer € 830 per maand.

In de nieuwbouw stijgt dat cijfer tot € 1.070 per maand op jaarbasis, op seizoensbasis en via de interessante fiscale “Alojamento Local” is het rendement nog veel hoger!

Voorspellingen geven een groei in de vastgoedprijzen van 4% in 2017

De prijs van onroerend goed in Portugal steeg met meer dan zeven procent in de loop van vorig jaar. Vastgoeddeskundigen in gesprek met de krant Diário de Noticias afgelopen maart zeiden dat de verwachte prijstoename van onroerend goed wordt gestimuleerd door buitenlandse kopers, en ook door de stijgende koopkracht onder de Portugezen. De meest recente cijfers laten ook zien dat vorig jaar het vierde opeenvolgende jaar was waarin er een toename was van de verkoop van onroerend goed, met 18 procent meer verkopen ten opzichte van 2015.

Bron: Invest in Lisbon

Gerelateerde berichten

Bekijk

Portugal, dat is veel levenskwaliteit voor weinig geld!

Denk je eraan om te investeren in Portugees vastgoed? Ondanks de stijging van de vastgoedprijzen blijft wonen in Portugal relatief goedkoop. Je krijgt er bovendien een heerlijk klimaat en een interessant fiscaal statuut voor buitenlandse inwoners bij.

Bekijk

Goedkope boodschappen in Spanje, nauwelijks belastingen in Portugal

Voor een tweede verblijf trekken Belgen steeds vaker naar Portugal. Spanje staat nog steeds op nummer 1, maar Portugal overklast Frankrijk en Italië, blijkt uit nieuwe cijfers van Second Home Expo. Het leven is er goedkoop en bovendien betaal je als gepensioneerde nauwelijks tot geen belastingen. Welke bestemmingen zijn nog meer economisch interessant en met welke kosten moet je rekening houden bij een tweede verblijf? Van huurinkomsten tot boodschappen doen: alle cijfers op een rij. 

Bekijk

Portugal: het nieuwe paradijs voor vastgoed

Portugal heeft het allemaal: stranden, ongerepte natuur, heerlijke gastronomie en een aangenaam klimaat. Toeristen kennen dit zuiderse paradijs al langer, maar nu weten ook vastgoedinvesteerders hun weg naar Portugal te vinden.

Bekijk

Een huis kopen in Portugal, dit zijn de 10 redenen

Vrijstelling van belasting is maar één reden om te kiezen voor Portugal. Portugal is een gewild emigratieland geworden en staat op de 5e plaats van de top 5 van expat bestemmingen. Dat is natuurlijk niet voor niets. De prachtige natuur, de gastvrije bevolking en de aangename prijzen in restaurants, café’s etc. ondersteunen de keus. De titel van dit artikel heeft waarschijnlijk uw aandacht getrokken, maar alhoewel het niet voor iederéén geldt, zijn er redenen te over om te kiezen voor wonen in Portugal. We geven er hier maar 10!

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden