Bezoek de beurs

19 - 20 oktober 2024 | Flanders Expo Gent | 10:00 – 17:00 uur

Brexit is kans voor Belg die Spaans tweede verblijf zoekt

De Belg blijft stormlopen voor een tweede verblijf in Spanje. Daar waar het aantal verkopen aan landgenoten al jaren rond de 3.000 schommelt, steeg het aantal transacties in 2016 met nog eens 10,98 procent (tot 3.243). Verwacht wordt dat die trend zich zal doorzetten, want door de Brexit bieden zich koopkansen aan.

Belgen kopen vooral in het zuiden van de Costa Blanca, dat is de streek tussen Alicante en Murcia, met Torrevieja als meest bekende badplaats. Net in deze regio daalden de prijzen in het laatste kwartaal van 2016 lichtjes met 3 procent. De oorzaak is te zoeken bij de Brexit en bij de koers van het pond. De Britten zijn daardoor voorzichtiger geworden en dat heeft zijn invloed op de prijzen.

De prijsdaling maakt het vastgoed in het zuiden van de Costa Blanca extra aantrekkelijk. Dat geldt ook voor de nieuwbouwprojecten die er opnieuw volop - en meer dan elders - worden gebouwd. In tegenstelling tot andere buitenlanders die een tweede verblijf in Spanje kopen, is de Belg niet warm te maken voor een herverkoop. Nochtans wordt er zesmaal meer bestaand vastgoed dan nieuwe huizen en appartementen verkocht. Maar de Belg hoeft die klassieke Spaanse stijl niet. Veel liever kopen we een moderne nieuwbouw met een strakke architectuur, veel lichtinval en een leuk terras.

Belgen zijn vandaag de vijfde grootste groep buitenlandse kopers na de Britten, Duitsers, Fransen en Zweden. We zijn in totaal goed voor 6,2 procent van de buitenlandse aankopen. Zowat 1 op 6 panden die op het Iberisch schiereiland verkocht worden, krijgen een niet-Spanjaard als eigenaar. Aan de Costa Blanca is dat zelfs 7 op de 10.

Bron: Hip Estates

Gerelateerde berichten

Bekijk

Wat is een Nota Simple en waarom is het cruciaal?

Wanneer je overweegt om een vakantiewoning in Spanje te kopen, kom je ongetwijfeld de term 'Nota Simple' tegen. Dit cruciale document vormt een onmisbare schakel in het aankoopproces van je vakantiehuis in Spanje. Maar wat houdt een Nota Simple precies in en waarom is het zo belangrijk?

Bekijk

Een vakantiewoning kopen via jouw vennootschap

Uiteraard kun je een vakantiewoning kopen met persoonlijke spaartegoeden, maar het is ook mogelijk om deze investering te doen via je vennootschap. Het kopen van een vakantiewoning via je vennootschap brengt verschillende voor-en nadelen met zich mee waardoor het belangrijk is om goed geïnformeerd deze stap te zetten.

Bekijk

Tips & tricks voor vastgoedinvesteringen in Dubai

Ontdek slimme tips, beste investeringsopties en efficiënte manieren om te investeren

Bekijk

Zon, zee, strand en slim investeren

Op zoek naar informatie over een huis kopen in Spanje? Volg dit stappenplan met tips en je zoektocht kan beginnen

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.



Aanmelden