Luchtmachtbasis Montijo wordt tweede luchthaven van Lissabon

Portugals nationale luchthavenautoriteit ANA heeft een akkoord bereikt met de regering om de luchtmachtbasis van Montijo uit te bouwen tot de tweede passagiersluchthaven van Lissabon. Een goeie zaak voor het toerisme en voor tweedeverblijvers!

Ombouw van Montijo tot passagiersluchthaven

De beslissing om Montijo om te bouwen tot passagiersluchthaven werd gemaakt op basis van logistieke en budgettaire redenen en de maximaal toegelaten snelheid. Het werd dus niet de militaire basis van Sintra of Alverca of een volledig nieuwe luchthaven in Alcohete. De regering moet een compensatievergoeding betalen aan de Luchtmacht, die geraamd wordt op 400 miljoen euro. Daarnaast wordt budget vrijgemaakt voor de aanleg van wegen naar de nieuwe luchthaven en voor bouw- en verbouwingswerken ter plaatse. Nuno Canta, de burgemeester van Montijo, en Fernando Pinto, CEO van de belangrijkste Portugese luchtvaartmaatschappij TAP, zijn vastberaden om het project Montijo zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Bloeiend toerisme vereist extra luchthaven

Humberto Delgado, de luchthaven van Lissabon, zit bijna aan de maximumcapaciteit van 23 miljoen passagiers per jaar. Door het bloeiende toerisme en het stijgend aantal tweedeverblijvers zal dit niveau zeker bereikt worden in de zomer van 2018, wanneer TAP, Ryanair en EasyJet extra vluchten plannen van en naar Lissabon. Een oplossing is nodig en de ombouw van Montijo tot passagiersluchthaven komt als geroepen. Verwacht wordt dat de nieuwe luchthaven in de zomer van 2018 in werking treedt.

Gerelateerde berichten

Bekijk

Portugal: het nieuwe paradijs voor vastgoed

Portugal heeft het allemaal: stranden, ongerepte natuur, heerlijke gastronomie en een aangenaam klimaat. Toeristen kennen dit zuiderse paradijs al langer, maar nu weten ook vastgoedinvesteerders hun weg naar Portugal te vinden.

Bekijk

Een huis kopen in Portugal, dit zijn de 10 redenen

Vrijstelling van belasting is maar één reden om te kiezen voor Portugal. Portugal is een gewild emigratieland geworden en staat op de 5e plaats van de top 5 van expat bestemmingen. Dat is natuurlijk niet voor niets. De prachtige natuur, de gastvrije bevolking en de aangename prijzen in restaurants, café’s etc. ondersteunen de keus. De titel van dit artikel heeft waarschijnlijk uw aandacht getrokken, maar alhoewel het niet voor iederéén geldt, zijn er redenen te over om te kiezen voor wonen in Portugal. We geven er hier maar 10!

Bekijk

Waarom een huis in Portugal kopen?

Bij Belgische toeristen is Portugal minder populair dan Spanje. Maar op vlak van tweede verblijven beschikt het land over heel wat troeven, vooral de aantrekkelijke fiscaliteit.

Bekijk

Portugal is booming: toerisme groeit

We trekken massaal naar het land van de fadomuziek, Ronaldo en port. Het aantal vakantiegangers in Lissabon en Porto is meer dan verdubbeld en over heel Portugal zijn er 12 procent meer toeristen dan vorig jaar. Het is een van de goedkoopste landen in Zuid-Europa en Portugal heeft zowel strand als cultuur.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.