Bezoek de beurs

19 - 20 oktober 2024 | Flanders Expo Gent | 10:00 – 17:00 uur

Luchtmachtbasis Montijo wordt tweede luchthaven van Lissabon

Portugals nationale luchthavenautoriteit ANA heeft een akkoord bereikt met de regering om de luchtmachtbasis van Montijo uit te bouwen tot de tweede passagiersluchthaven van Lissabon. Een goeie zaak voor het toerisme en voor tweedeverblijvers!

Ombouw van Montijo tot passagiersluchthaven

De beslissing om Montijo om te bouwen tot passagiersluchthaven werd gemaakt op basis van logistieke en budgettaire redenen en de maximaal toegelaten snelheid. Het werd dus niet de militaire basis van Sintra of Alverca of een volledig nieuwe luchthaven in Alcohete. De regering moet een compensatievergoeding betalen aan de Luchtmacht, die geraamd wordt op 400 miljoen euro. Daarnaast wordt budget vrijgemaakt voor de aanleg van wegen naar de nieuwe luchthaven en voor bouw- en verbouwingswerken ter plaatse. Nuno Canta, de burgemeester van Montijo, en Fernando Pinto, CEO van de belangrijkste Portugese luchtvaartmaatschappij TAP, zijn vastberaden om het project Montijo zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Bloeiend toerisme vereist extra luchthaven

Humberto Delgado, de luchthaven van Lissabon, zit bijna aan de maximumcapaciteit van 23 miljoen passagiers per jaar. Door het bloeiende toerisme en het stijgend aantal tweedeverblijvers zal dit niveau zeker bereikt worden in de zomer van 2018, wanneer TAP, Ryanair en EasyJet extra vluchten plannen van en naar Lissabon. Een oplossing is nodig en de ombouw van Montijo tot passagiersluchthaven komt als geroepen. Verwacht wordt dat de nieuwe luchthaven in de zomer van 2018 in werking treedt.

Gerelateerde berichten

Bekijk

5 tips om een tweede verblijf te kopen

De laatste jaren kiezen steeds meer Belgen voor een tweede verblijf. De toppers zijn landen met een warm klimaat en veel zon zoals Spanje, Frankrijk, Portugal en Italië. Ook een vakantiewoning in eigen land wordt populairder. Heb je plannen om een tweede verblijf te kopen? Houd dan deze vijf tips in het achterhoofd.

Bekijk

11 redenen om een huis in Portugal te kopen

Portugal is een gewild land om permanent of semi permanent te wonen en staat op de 5e plaats in de top 5 van expat bestemmingen. Dat is natuurlijk niet voor niets. De prachtige natuur, de gastvrije bevolking en de aangename prijzen in restaurants, café’s en dienstverlening ondersteunen uw keuze. In dit artikel ontvangt u 11 redenen om uw huis in Portugal te kopen.

Bekijk

Portugal, dat is veel levenskwaliteit voor weinig geld!

Denk je eraan om te investeren in Portugees vastgoed? Ondanks de stijging van de vastgoedprijzen blijft wonen in Portugal relatief goedkoop. Je krijgt er bovendien een heerlijk klimaat en een interessant fiscaal statuut voor buitenlandse inwoners bij.

Bekijk

Goedkope boodschappen in Spanje, nauwelijks belastingen in Portugal

Voor een tweede verblijf trekken Belgen steeds vaker naar Portugal. Spanje staat nog steeds op nummer 1, maar Portugal overklast Frankrijk en Italië, blijkt uit nieuwe cijfers van Second Home Expo. Het leven is er goedkoop en bovendien betaal je als gepensioneerde nauwelijks tot geen belastingen. Welke bestemmingen zijn nog meer economisch interessant en met welke kosten moet je rekening houden bij een tweede verblijf? Van huurinkomsten tot boodschappen doen: alle cijfers op een rij. 

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden