Bezoek de beurs

19 - 20 oktober 2024 | Flanders Expo Gent | 10:00 – 17:00 uur

Investeren in recreatief vastgoed: wat zijn de voordelen?

Investeren in recreatief vastgoed is zo een investering die je niet enkel doet voor de rendementen of de meerwaarde. Wie investeert in recreatief vastgoed wil bovenal plezier beleven aan zijn investering. Een eigen (tweede) stek in binnen- of buitenland, hoe leuk zou dat niet zijn?

Trek je elk jaar naar de Costa Brava? Dan kan het best wel interessant zijn om een appartement te kopen aan de Spaanse kust. Je brengt jouw vakanties toch altijd door op dezelfde plaats. Waarom altijd blijven huren voor korte periodes. Wie een appartement bezit, kan ervoor kiezen om die aan te bieden op de huurmarkt. Je kan best inschatten hoeveel toeristen er in welke periodes de Costa Brava onveilig maken. Die kennis helpt jou aardig op weg om een goede locatie te vinden voor het juiste type pand.

Verhuren van recreatief vastgoed, zoals een appartement aan de Costa Brava, kan via de reguliere methode van een vastgoedkantoor. Je kan echter ook een beroep doen op jouw eigen netwerk. De verhuur via mond-tot-mond-reclame is een zwaar onderschat kanaal. Schakel dus vrienden, familie en kennissen in.

Bovendien kan je ook nog eens inzetten op tal van nieuwe kanalen zoals AirBnb. Op die manier kan je de bezettingsgraad van jouw appartement te hoogte in tillen. Een hogere bezettingsgraad staat synoniem voor een beter rendement op jouw investering. Recreatief vastgoed hoeft dus zeker niet te betekenen dat er geen geld verdiend mag worden.

Investeren in recreatief vastgoed heeft dus 3 verschillende rendementen. Allereerst zijn er de huuropbrengsten. Die komen er niet van zelf, daar moet je voor werken. Daarnaast is er nog de meerwaarde van het vastgoed. Doorheen de tijd kan je maar hopen dat vastgoedprijzen stijgen. Wait and see! En het derde rendement is het plezier van vrienden en familie die kunnen genieten van jouw appartement aan de Costa Brava. Heerlijk genieten met het gezin wanneer jij het wil en zonder hotelkosten.

Bron: De beleggersgids

Gerelateerde berichten

Bekijk

Wat is een Nota Simple en waarom is het cruciaal?

Wanneer je overweegt om een vakantiewoning in Spanje te kopen, kom je ongetwijfeld de term 'Nota Simple' tegen. Dit cruciale document vormt een onmisbare schakel in het aankoopproces van je vakantiehuis in Spanje. Maar wat houdt een Nota Simple precies in en waarom is het zo belangrijk?

Bekijk

Een vakantiewoning kopen via jouw vennootschap

Uiteraard kun je een vakantiewoning kopen met persoonlijke spaartegoeden, maar het is ook mogelijk om deze investering te doen via je vennootschap. Het kopen van een vakantiewoning via je vennootschap brengt verschillende voor-en nadelen met zich mee waardoor het belangrijk is om goed geïnformeerd deze stap te zetten.

Bekijk

Tips & tricks voor vastgoedinvesteringen in Dubai

Ontdek slimme tips, beste investeringsopties en efficiënte manieren om te investeren

Bekijk

Zon, zee, strand en slim investeren

Op zoek naar informatie over een huis kopen in Spanje? Volg dit stappenplan met tips en je zoektocht kan beginnen

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.



Aanmelden