Bezoek de beurs

19 - 20 oktober 2024 | Flanders Expo Gent | 10:00 – 17:00 uur

Een huis kopen in het buitenland

Investeren in een vakantiehuis in het buitenland

Wil je meer halen uit jouw spaargeld? En, droomde je ook al lang van een eigen vakantiehuis? Dan is het nu misschien wel het moment om een huis in het buitenland te kopen. De rente staat historisch laag, er is voldoende aanbod en misschien is het nu het moment om een goede deal te maken.

Waarom een huis kopen in het buitenland kopen?

Investeren in buitenlands vastgoed staat al jaren gekend als een populaire investering. Bovendien kun je op 2 manieren profiteren. Eerst is natuurlijk de kans groot dat de overwaarde op een woning met de jaren zal toenemen. Dat is dus positief nieuws voor wie wil investeren in buitenlands vastgoed voor eigen gebruik. 

Wie meer uit zijn buitenlandse investering wil halen kan zijn vakantiewoning natuurlijk ook verhuren. Dit kun je helemaal zelf doen, maar vergeet niet dat een woning verhuren een werkwoord is! Je zal hier dus tijd moeten in steken. Er zijn ook heel wat partijen die de verhuur van een woning in het buitenland op zich kunnen nemen. Door de vakantiewoning te verhuren kun je dus een mooi rendement behalen. Hou er wel rekening mee dat je dan in de weken dat je de woning goed kunt verhuren er zelf geen gebruik van kan maken. 

Lees ook: Vastgoed kopen in het buitenland: een verstandige investering?

Een huis kopen in het buitenland, bekijk het volledige aanbod.

Waar investeren in een huis in het buitenland?

Waar u een huis wil kopen in het buitenland is natuurlijk een persoonlijke keuze. Je kan kiezen voor een woning net over de grens of aan de andere kant van de wereld zoals in Zuid-Afrika of Thailand. De populairste landen op de Second Home Expo zijn momenteel Spanje, Frankrijk, Portugal en Oostenrijk.  In het algemeen is het belangrijk om je goed te informeren alvorens je overgaat tot de aankoop van een huis in het buitenland want de regels zijn vaak net iets anders. Zo is de rol van een notaris in Spanje niet dezelfde als deze in België

Heb je een specifiek land op het oog? Kijk dan even naar onze landendossiers waar je alle relevante informatie kunt vinden.

Landen vergelijken

Kun je niet kiezen tussen een huis in Italië, Griekenland, Spanje,... ? Dan raden wij aan om het seminarieprogramma op Second Home Expo te bezoeken. Deze seminars zijn vrij toegankelijk en geven je meer info over een specifiek land. Heb je na deze seminaries toch nog meer informatie nodig? Dan kun je op beurs meerdere makelaars aanspreken die je met plezier de juiste info geven. 


Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden