Bezoek de beurs

19 - 20 oktober 2024 | Flanders Expo Gent | 10:00 – 17:00 uur

Info aanvraag

Aanhef*

Ik geef toestemming aan Second Home om mijn gegevens te gebruiken voor het vinden van de perfecte match op het gebied van vakantiewoningen en ga ik akkoord met de privacy voorwaarden.

Terug naar overzicht

Vrijstaande woning in Willemstad

Curaçao

Vanaf € 1.900.000

Woonoppervlakte 1000m2
Perceeloppervlakte 1.800m2
Aantal badkamers 3
Aantal slaapkamers 5

Omschrijving

Price Drop!! Te koop groot monument met rendement op een top plek in Willemstad, Curacao!
Van 2.350.000$ nu voor 1.995.000$.

Unieke kans voor het vestigen van een boutique hotel/horecagelegenheid en/of zeer luxe wonen in een prachtig historisch monument op Curaçao met de cruiseterminal voor je deur!



In samenwerking met de eigenaar van Huize Batavia, biedt MiO deze unieke kans voor ondernemers die in het centrum van de Caribische hoofdstad Willemstad op Curaçao willen ondernemen. Mocht je niet willen ondernemen, maar willen wonen in Huize Batavia dan geniet je van een zeer karakteristiek en in zeer goede conditie verkerende woonomgeving met vaste huurinkomsten. Huize Batavia is tevens een prachtige lokatie voor bijvoorbeeld een notaris- of advocatenkantoor. Kortom, een veelzijdig in te vullen monument waarbij kostelijk kan worden gewoond en gewerkt.



De overburen van Huize Batavia zijn de Cruisehaven en het Renaissance Mall & Rif Fort, en de achterbuur is de meest kleurrijke wijk van de hoofdstad Willemstad, Otrobanda. In de wijk Otrobanda vind je veel felgekleurde historische gebouwen en Otrobanda is tevens de wijk waarin je de meeste streetart van de Caribische hoofdstad vind. De Koning en Koningin van Nederland genoten in februari 2023 van deze inspirerende plek waar op dit moment nog meer hotspots zijn ontstaan. Leuk detail, vanaf Huize Batavia loop je binnendoor binnen 5 minuten naar de bekende Pontjesbrug.



Huize Batavia staat op een enorm koraal en is gebouwd in 1747. Het gebouw kent diverse ruimtes die als kamers kunnen worden gedefinieerd. Sommige van deze kamers kunnen verder worden opgesplitst waardoor er extra kamers/ruimtes ontstaan. Het perceel is plus minus 1800 vierkante meter groot en het totale bebouwde gedeelte is plus minus 1000 vierkante meter.



Huize Batavia is gemakkelijk bereikbaar, het ligt aan een parallelweg van de Pater Euwensweg met vele openbare parkeerplekken. Het complex van Huize Batavia betreed je door middel van een elektrische poort die toegang verleent naar een grote authentieke binnenplaats met veel groen en parkeermogelijkheden. Op de binnenplaats waan je je terug in vorige eeuwen en het kan met gemak dienen als groot terras. Door de centrale ligging is Huize Batavia een ideale plek om culinaire ervaringen van bijvoorbeeld toeristen te versterken. De perfekte plek voor een ontbijt, lunch of diner in een bijzondere ambiance. Belangrijk om te vermelden is dat in 2022 het eiland 489.558 toeristen heeft verwelkomd, die met name uit Europa en de Verenigde Staten komen. Voor de vele cruisetoeristen die dagelijks “voor de deur” arriveren kan een culinaire verrassing vanuit Huize Batavia een upgrade zijn tijdens de vakantie. Door de uitstraling en ligging van Huize Batavia kan het tevens de volgende hotspot worden voor de inwoners van het eiland. Er is een restaurant vergunning aanwezig.



Gedeeltes van Huize Batavia worden op dit moment verhuurd, wat een enorm rendement oplevert. Voor extra informatie kun je contact opnemen met MiO.



Via een inmens grote trap loop je naar de eerste verdieping. De authentieke waarden van Huize Batavia zijn behouden gebleven, terwijl het gebouw op dit moment in optimale staat verkeert. Alle vloeren, ramen en plafonds zijn up-to-date, van hoogwaardige kwaliteit en er zijn veel airco’s aanwezig. De prachtige galerij die rondom de grote salon en de dining room loopt, zorgt voor een adembenemende ervaring. De salon en de eet/vergaderruimte hebben tot voor kort gefungeerd als petit restaurant.



In de zijvleugel van het gebouw is een gigantische keuken, met zeer groot kookeiland voorzien van alle hedendaagse benodigdheden. De keuken grenst aan de veranda die uitzicht biedt aan het zwembad, de schilderachtige binnentuin en het historische stadcentrum van Otrobanda. Aan de andere kant van het terras bevindt zich een riante slaapkamer met badkamer.



Via de trap vanuit de woonkamer betreed je de ruime suite met grote badkamer en enorme slaapkamer.



Huize Batavia heeft aan de achterzijde ook twee appartementen. Door deze later gebouwde appartementen is er nog meer rendement te genereren. Tussen de twee appartementen bevindt zich een poort die je direct in hartje Otrobanda brengt. Voor details hieromtrent kun je contact opnemen met MiO.



Kortom ben jij die toekomstige ondernemer/bewoner die deze unieke kans gaat benutten? Hans van Aalst van MiO leidt je graag rond en vertelt je meer over de extra kansen die het complex je biedt!



Kenmerken Huize Batavia

Object-ID: 47080
Vraagprijs: van $ 2.350.000,- k.k. naar $ 1.995.000,- US$ k.k.
Object: monument/landhuis
Bouwjaar: 1747
Oppervlakte perceel: plus minus 1800m2
Woonruimte: plus minus 1000m2
Gemeubileerd: Nee/Ja; d.w.z. er zijn diverse, oorspronkelijke meubelstukken van het monument die bij de koop zijn inbegrepen
Zwembad: Ja
Plaats en wijk: Willemstad, Otrobanda
Tuin: 2 grote binnenplaatsen/grote veranda
Bijzonderheden: monument is geschikt voor onderneming en/of woonhuis

Open volledige omschrijving

Gegevens

Woning ID379612

PrijsVanaf € 1.900.000

Bouwjaar 1747

Woningtype Vrijstaande woning

Type bouw Bestaande bouw

Specificaties

Zwembad Ja

Airconditioning Ja

Tuin Ja

Balkon Ja

Patio Ja

Parkeerplaats Ja

Gemeubileerd Ja

Adres

Adres Pater Euwensweg 36

Postcode 0000cw

Plaats Willemstad

Land Curaçao

Regio Nederlandse Antillen

Bekijk profiel

Aangeboden door:

MiO, Masters in Opportunities

Meer informatie

Vul hier je gegevens in en ontvang meer informatie over deze woning van de aanbieder.

Aanhef*

Ik geef toestemming aan Second Home om mijn gegevens te gebruiken voor het vinden van de perfecte match op het gebied van vakantiewoningen en ga ik akkoord met de privacy voorwaarden.

Woningen in de regio

terug naar boven
Bewaren
Ik verkoop deze woning