Bezoek de beurs

19 - 20 oktober 2024 | Flanders Expo Gent | 10:00 – 17:00 uur

Info aanvraag

Aanhef*

Ik geef toestemming aan Second Home om mijn gegevens te gebruiken voor het vinden van de perfecte match op het gebied van vakantiewoningen en ga ik akkoord met de privacy voorwaarden.

Terug naar overzicht

Vrijstaande woning in St Lucia Estuary

Zuid-Afrika

Vanaf € 750.000

Woonoppervlakte 850m2
Perceeloppervlakte 2.000m2
Aantal badkamers 8
Aantal slaapkamers 8

Omschrijving

WOONHUIS ANNEX GUESTHOUSE TE KOOP IN ST LUCIA ESTUARY, ZUID-AFRIKA
Een architectonische parel in een uniek en reuze gezellig dorp op een schiereiland aan de Indische oceaan, midden in de natuur en genietend van strand en oceaan. Een land met rust, ruimte en een prachtige natuur waar bijna altijd de zon schijnt.

VRAAGPRIJS € 750.000,00 ( R 15.500.000) afhankelijk van koerswisseling. Kopen met meerdere eigenaren of kopen op basis van huurkoop is bespreekbaar. U kunt het huis kopen als investering of als (tweede) woonhuis.
Zie voor beschrijving volgende pagina en onze mooie website www.serene-estate.com

Beschrijving woonhuis / guesthouse
In 2005 hebben we op wat oudere leeftijd (eind 50) een nieuwe stap gezet om een modern huis te ontwerpen en te bouwen in St Lucia Estuary, KwaZulu-Natal met de bedoeling om hier rustig te wonen, te reizen en een paar kamers te verhuren. In de loop der jaren is het verhuren van een paar kamers uitgelopen tot een boutique guesthouse (Serene-estate Boutique Guesthouse) met 7 kamers. In de beginperiode hebben wij vaak het guesthouse gesloten en gingen op vakantie. Na een aantal jaren hebben wij besloten om een manager in dienst te nemen en extra kamers te maken. De manager woont in het guesthouse en runt het hele guesthouse. Dat betekent dat wij nog steeds veel reizen of naar ons appartement dichtbij Ballito gaan. Niets is fijner om lekker op stap te gaan en ondertussen wordt het geld verdient (investering).
St Lucia ligt aan de noordoostkust direct aan de Indische Oceaan, 100 km van de grens met Mozambique. Na een druk leven in grote steden wilden we iets anders, dicht bij de natuur wonen, meer ontspannen maar niet in de middle of nowhere. St. Lucia wordt eigenlijk omringd door het grote en unieke iSimangaliso Wetland Park (330.000 ha) dat als eerste UNESCO-werelderfgoedlijst van Zuid-Afrika staat. Voor ons zijn sociale contacten en basisvoorzieningen zoals winkels, restaurants, ziekenhuis, medisch centrum, luchthaven en sporten in de buurt belangrijk. Ook goede schoolvoorzieningen zijn dichtbij. St Lucia heeft dit alles te bieden. Het is het mooiste, gezelligste en veiligste dorp van Zuid-Afrika en wordt ook internationaal erkend als een belangrijke toeristische bestemming. Zomer en winter mooi weer, subtropisch, prachtige stranden en andere bekende wildparken om ons heen. Voor visliefhebbers een walhalla met mogelijkheid om een eigen boot aan te schaffen en naast het woonhuis te stallen.
Na 17 jaar met liefde en plezier in ons guesthouse te hebben gewoond, zijn we op een leeftijd gekomen om een nieuwe stap te zetten. Geen gemakkelijke stap om onze prachtige huis / guesthouse los te laten en echt met pensioen te gaan. We wonen met veel plezier in St. Lucia, maar we realiseren ons, gezien onze leeftijd, dat het tijd is om ons leven anders in te vullen en kleiner te gaan wonen. We gaan echter niet weg uit Zuid-Afrika, want dit is ons nieuwe thuisland geworden.
Ons woonhuis/guesthouse (moderne architectuur in Afrikaanse context, Dutch design) grenst direct aan het Wetland Park met alle privacy en rust. Veel vogels (vogelparadijs), kleine antilopen, apen en ander klein wild, maar ook nijlpaarden bezoeken onze tuin regelmatig (lopen ook vrij door straten). Met ons grote en diepe zoutwater zwembad is het een genot om vanaf een ligbed te genieten van rust en natuur.
In de eerste periode woonden wij in het grote huis maar omdat we toch wat meer kamers wilden verhuren en een appartementje nodig hadden voor de manager hebben we onze woonplek gecreëerd op de eerste verdieping in 2 grote kamers (± 120 m2) met uitzicht op zee. Als men het huis als investering koopt kunnen deze kamers gebruikt worden als gastenkamers.
Ook zijn de plattegronden van de begane grond en 1e verdieping van het hoge gebouw vrij simpel te wijzigen in de oorspronkelijke indeling. Wij gebruikten voorheen de begane grond als slaapverdieping en kantoor en de 1e verdieping als grote 120 m2 grote living/keuken (thans gesplitst in 2 grote kamers). De 2 indelingsopties zijn op foto’s en tekeningen beschikbaar. Ook andere indelingen zijn door aanpassingen mogelijk. Huidige eigenaar is als voormalig architect beschikbaar om hierbij te assisteren.
Het guesthouse heeft normaliter een omzet van ongeveer R 4,5 miljoen. Kosten van R 1 -1,5 miljoen bij een bezetting van 65%. Het guesthouse wordt verkocht als een lopend bedrijf. Het onroerend goed is BTW geregistreerd (BV-constructie) en kan met een BTW-nultarief worden overgedragen. Maar het kan ook gekocht worden als privé woonhuis. Dan moet de BTW betaald worden (15%).
Verkoopprijs exclusief btw R 15.500.000,00 / ongeveer € 750.00,00 (afhankelijk van valuta). De prijs is onderhandelbaar.
Het volledig ingerichte (self-supporting) woonhuis/guesthouse wordt met alles erop en eraan inclusief website, 50 KVA generator, 2 water boreholes en CCTV verkocht. Met andere woorden, de nieuwe eigenaar die als guesthouse door wil gaan kan de exploitatie onmiddellijk voortzetten.
Met behulp van onze accountant en notaris helpen wij u om de transactie soepel en (fiscaal) kostendekkend te laten verlopen.
KAVEL OPPERVLAK; ± 2000 m2
VLOEROPPERVLAK ± 850 m2
Mobiel/What’s app: +27 727036193 / +27 795444101; mail: olga@serene-estate.com

Voorzieningen voor gasten in guesthouse
• Lounge met honesty bar, bibliotheek
• Gastenterras, daktuin + terras met visvijver
• Prive terras en privétuin
• Groot zoutwaterzwembad (12 x 5 m') met overstort direct grenzend aan wetlands park (totaal vrij)
• Airconditioning, fan en DSTV
• Apart toilet, douche en bad
• Internet in gehele complex
Attracties - activiteiten voor gasten
• Stranden, oceaan en estuarium
• Walvissen spotten – (diepzee)vissen – grote schildpadden spotten – boottochten
• Duiken - snorkelen - (kite)surfen
• iSimangaliso Wetlands park - Hluhluwe-Imfolozi-park (Big 5)
• Ruim aanbod aan andere safariparken in de omgeving (met eigen auto of georganiseerd)
• Wandelen - fietsen - mountainbiken - paardrijden - vogels spotten
• Ruim aanbod aan restaurants, lunchcafe’s en winkels (2 supermarkten, apotheek etc.)

Richards Bay als regionaal centrum met vliegveld, haven, ziekenhuizen (traumahelikopter voor St Lucia), winkelcentra etc. op 70 km afstand via N2

Open volledige omschrijving

Gegevens

Woning ID341658

PrijsVanaf € 750.000

Bouwjaar

Woningtype Vrijstaande woning

Type bouw Bestaande bouw

Specificaties

Zwembad Ja

Airconditioning Ja

Tuin Ja

Balkon Ja

Open haard Ja

Dakterras Ja

Parkeerplaats Ja

Gemeubileerd Ja

Garage Ja

Adres

Adres 119 Hornbillstreet

Postcode 3936

Plaats St Lucia Estuary

Land Zuid-Afrika

Aangeboden door:

Olga Bilderbeek

Meer informatie

Vul hier je gegevens in en ontvang meer informatie over deze woning van de aanbieder.

Aanhef*

Ik geef toestemming aan Second Home om mijn gegevens te gebruiken voor het vinden van de perfecte match op het gebied van vakantiewoningen en ga ik akkoord met de privacy voorwaarden.

Woningen in de regio

terug naar boven
Bewaren
Ik verkoop deze woning