Bezoek de beurs

19 - 20 oktober 2024 | Flanders Expo Gent | 10:00 – 17:00 uur

Zwitserland opent grenzen voor toerisme

Goed nieuws voor toeristen en potentiële tweede huis kopers in Zwitserland. Eindelijk is het dan definitief; per 26 juni jl. zijn de Zwitserse grenzen met de auto weer vrij te passeren voor bezoekers uit Nederland en België. Dus u heeft geen (pcr)testen of andere documenten meer nodig om Zwitserland te bezoeken! Voor de heen -en terugreis via Duitsland was dit al eerder het geval.

In het afgelopen jaar is ook de vraag naar woningen in Zwitserland sterk toegenomen. Veel mensen hebben in deze periode serieuze interesse getoond in één van onze projecten en uiteraard willen wij deze mensen nu graag op locatie in Zwitserland ontvangen.

Wij nodigen derhalve iedereen met interesse in een woning in Zwitserland uit om contact met ons op te nemen. Samen bespreken we dan de mogelijkheden om op locatie te gaan kijken. Onze ervaring leert dat veel mensen de komende (vakantie)weken naar het zuiden afreizen, en dit moment gebruiken als ideaal moment om op locatie te gaan bezichtigen.

Euro versus Zwitserse Frank... 

Gezien de huidige crisis kunt u zich afvragen wat heden ten dage nog een veilige investering is? Reeds vele jaren begeleiden wij mensen bij het kopen van een woning of chalet in Zwitserland. Met gepaste trots kunnen wij nog steeds zeggen dat al deze klanten, zonder uitzondering, hun geld goed geïnvesteerd hebben.
 
Enerzijds natuurlijk door de strikte regelgeving in Zwitserland met als gevolg een gestage en stabiele groei van de waarde van het onroerend goed.
Er wordt immers niet zomaar lukraak bijgebouwd. De directe democratie dwingt overheden ertoe landreserves te beschouwen als reserves voor vele generaties na hen. Zwitserland wordt immers niet groter...

Anderzijds is de Zwitserse Frank al vele tientallen jaren een veilige haven en hanteert de overheid een beleid waarvan vrijwel alle landen kunnen leren. Begrotingstekorten zijn echt een zeldzame uitzondering. Daarnaast is de neutraliteit, de politieke stabiliteit en de rechtszekerheid een formule voor algehele stabiliteit.
 
Nu ook Europa in crisis is zal de Europese bank de geldpersen weer volop aanzetten. Een enorme Euro ontwaarding en nog veel hogere staatsschulden zullen het gevolg zijn.
Het beleid om middels inflatie de schulden van de zuidelijke landen te laten afnemen is een bittere pil voor eenieder die nog met de gulden betaald heeft. Let wel; lange tijd was de gulden even zeker en stabiel als de Zwitserse Frank!
 
Daarnaast is Zwitserland genoodzaakt de rente lager te houden dan de Eurozone om te voorkomen dat hun valuta nog meer zal stijgen. Kortom een hypotheek kost bijna niets.
 

Bron: First. Second Homes

Gerelateerde berichten

Bekijk

Een thuis iets verder weg van huis

Tips om je vakantiewoning in te richten en te stylen. Een vakantiewoning onder de zon doet dromen. Vaak gaat er een gedetailleerde zoektocht aan vooraf naar de perfecte locatie, stijl, uitzicht, omgeving… 

Bekijk

Tweede woning voor wintersportvakanties

Ga je graag skiën of snowboarden in de winter? Dan is een tweede huis voor wintersportvakanties een slimme investering.

Bekijk

Huis in Zwitserland kopen, het is anders dan je denkt

Zwitserland staat met name bekend om kwaliteit, wintersport, duurzaamheid en mooie natuur. Ook staat het financieel gezien bekend als solide maar niet als goedkoop. Vanuit een beleggingsoptiek is het vaak het geval dat de rendementen niet, mede door de hoge loonkosten, hoog zijn maar wel behaald worden.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden