Bezoek de beurs

19 - 20 oktober 2024 | Flanders Expo Gent | 10:00 – 17:00 uur

Huis in Zwitserland kopen, het is anders dan je denkt

Zwitserland staat met name bekend om kwaliteit, wintersport, duurzaamheid en mooie natuur. Ook staat het financieel gezien bekend als solide maar niet als goedkoop. Vanuit een beleggingsoptiek is het vaak het geval dat de rendementen niet, mede door de hoge loonkosten, hoog zijn maar wel behaald worden.

Nog steeds draait het vaak om geld in positieve zin, dat multinationals, privé personen en internationale organisaties kiezen voor Zwitserland, dit wordt versterkt door de directe democratie, neutraliteit en zelfstandigheid. Tevens is de vastgoedmarkt stabiel en zijn er nauwelijks excessen zoals in andere landen, alles is gebaseerd op reëel waardes. Kortom Zwitserland ligt welleswaar in Europa maar is toch in vele opzichten net even anders.

Alles heeft zijn waarden

Sinds 15 januari 2015 is de Zwitserse nationale bank (SNB) gestopt met het “ondersteunen” van de Zwitserse Frank (Chf). Tijdens het uitbreken van de financiële crisis steeg de Chf steeds meer in waarde, respectievelijk werd de Euro steeds minder waard door de enorme staatsschulden en het monetaire beleid van de EZB.

De SNB heeft omwille van bijv. de export en het toerisme de Frank 3 jaar lang op een koers van 1 Euro – 1.20 Chf, middels steunaankopen, weten te houden. Nadat duidelijk werd dat de EZB massief verder zou gaan met de drukpersen werd de druk op de Chf te groot en is het ondersteunen begin 2015 beëindigd. De Chf werd vrijwel direct 1 Euro waard.

Nu in 2018 staat de koers op natuurlijke manier weer bij 1.18. Het is aannemelijk dat deze ontwikkeling zich langzaam maar gestaag zal voortzetten. Wat niet zal veranderen is dat de Chf een veilige haven is en zal blijven, een geruststelling, zeker in de helaas nog altijd geopolitieke onrustige tijden.

Bron: www.fp.ag

Gerelateerde berichten

Bekijk

Een thuis iets verder weg van huis

Tips om je vakantiewoning in te richten en te stylen. Een vakantiewoning onder de zon doet dromen. Vaak gaat er een gedetailleerde zoektocht aan vooraf naar de perfecte locatie, stijl, uitzicht, omgeving… 

Bekijk

Zwitserland opent grenzen voor toerisme

Goed nieuws voor toeristen en potentiële tweede huis kopers in Zwitserland. Eindelijk is het dan definitief; per 26 juni jl. zijn de Zwitserse grenzen met de auto weer vrij te passeren voor bezoekers uit Nederland en België.

Bekijk

Tweede woning voor wintersportvakanties

Ga je graag skiën of snowboarden in de winter? Dan is een tweede huis voor wintersportvakanties een slimme investering.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden