Bezoek de beurs

19 - 20 oktober 2024 | Flanders Expo Gent | 10:00 – 17:00 uur

Heeft u wel eens gedacht aan een vakantiewoning in….Slowakije?!

Misschien niet het eerste land waar je aan denkt als je een vakantiewoning wil gaan kopen. Maar toch kan Slowakije een interessante en leuke optie zijn voor de aanschaf van een vakantiehuis. Slowakije is in snelle ontwikkeling. Sterke groei van de economie en het toerisme; Internationale bedrijven vestigden zich er na toetreding tot de Europese gemeenschap en investeren op grote schaal. Ook kopen steeds meer Europeanen een tweede huis of een stuk grond. Slowakije biedt interessante opties aan mensen die op zoek zijn naar vastgoed in een investeringsvriendelijk klimaat.

Thermaalbadencultuur

Slowakije bezit historisch een hoog ontwikkelde thermaalbadencultuur – De Spa-dichtheid is een van de grootste in Europa. Ze worden drukbezocht door Slowaken en bezoekers uit omringende landen. Veelal vanwege de heilzame werking op reumatische en huidaandoeningen.

Slowaken zijn in doorsnee een emotioneel volk. Ze zijn oprecht, vriendelijk, open, stevig, gul, maar ook gevoelig. Dit is de manier waarop ze verschillen van hun buurlanden. Maar uiteindelijk is het hun hartelijkheid en betrouwbaarheid die de overhand heeft. Je vindt er noordelijke discipline samen met zuidelijk temperament en westerse rationaliteit met oosterse emotionaliteit.

Op het platteland is er woonruimte in overvloed. Deze woningen zijn bijna altijd vrijstaand en vaak op een flink stuk grond. Nieuwbouw vindt vooral plaats in stedelijke gebieden. De verwaarloosde woningen in en rondom dorpen bieden interessante mogelijkheden aan nieuwe eigenaren die het geld voor renovatie kunnen vrijmaken.


Slowakije is een van de landen waar niet iedereen al is geweest. Je zult honderden onverwachte bezienswaardigheden en geheimen ontdekken, in vele dorpen en kleine stadjes, in de bergen en de valleien. Je hebt er alle populaire Europese landschappen en belevenissen dichtbij elkaar.

Gerelateerde berichten

Bekijk

Lagere belastingtarieven voor uw tweede verblijf in Spanje?

De Spaanse overheid heeft voor de jaren 2015 en 2016 een aantal wijzigingen in het belastingstelsel aangekondigd. De meeste wijzigingen vinden plaats in de Spaanse inkomstenbelasting. Zo wordt het aantal belastingschijven teruggebracht van 7 naar 5 schijven.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden