Bezoek de beurs

19 - 20 oktober 2024 | Flanders Expo Gent | 10:00 – 17:00 uur

Bulgarije, de verborgen schat van Europa!

Ontdek Bulgarije dat genieten met hoofdletters benadrukt

Bulgarije is gelegen in het oosten van Europa met onder andere Griekenland en Turkije als buurlanden. Er is zeer veel cultuur uit de oudheid te bezichtigen. De binnenlanden zijn van ongekende schoonheid en de natuur is fantastisch. Bulgarije is op 1 januari 2007 toegetreden tot de Europese Unie. Het land telt 7,1 miljoen inwoners waarvan 85% orthodox is. Bulgarije is 3,6 keer groter dan België. De hoofdstad van Bulgarije is Sofia en ligt op 1698 kilometer van Brussel. Belasting technisch is Bulgarije het goedkoopste land van Europa! Laat u zich inspireren door de schoonheid en gastvrijheid van Bulgarije.

Waarom Bulgarije?

De nieuwkomers in dit land zullen versteld staan van wat dit deel van Europa te bieden heeft. Bulgarije betekent een zeer grote variatie aan landschappen, van bergen met skigebieden tot rivieren zoals de Donau en natuurlijk de Zwarte Zee met haar fantastische stranden. De natuur in dit land is van extreme schoonheid, mede door de ontelbare zonnebloem en lavendelvelden die door het gehele land onmisbaar zijn. Bulgarije heeft een landklimaat met lange warme zomers en korte, maar strenge winters.

De bevolking is erg gastvrij en zeer geïnteresseerd in het nieuwe. Als de mensen een nieuwkomer eenmaal kennen, dat zeer snel gaat, dan voelt hij of zij zich al gauw geaccepteerd. De hartelijke begroetingen van de dorpelingen zijn iedere keer weer een verwarmende ervaring. Een andere belangrijke reden om dit prachtige land te bezoeken, is natuurlijk dat het er zo goedkoop is. Dat geldt eigenlijk voor bijna alles. Van huizen tot grondstukken, verbouwingen, arbeidslonen, inrichting, eten, etc. De munteenheid van Bulgarije is de Bulgaarse Lev. 2 Lev is ongeveer 1 euro.

Het belangrijkste van Bulgarije: men kan de stress van het dagelijkse leven volkomen vergeten, onthaasten is hierbij het sleutelwoord. In de dorpjes hangt nog een sfeer van een ongecompliceerde samenleving. Koeien en ganzen lopen overal vrij over de straten. Steeds meer mensen trekken naar Bulgarije om er van hun jaarlijkse vakantie te genieten. Aan de kusten van de Zwarte Zee lijkt het af en toe al op Benidorm. De boulevards zijn hier zo groot en uitgestrekt dat u niet gelooft dat u in Bulgarije bent. Er is hier zeker, op toeristisch vlak, een grote toekomst weg gelegd. Het is een land van onbegrensde mogelijkheden.

Bulgarije heeft een heerlijke en fantastische keuken. Er is grote diversiteit van salades, stoofpotjes, groenteschotels, vleesschotels, vis, vlees etc. etc. De Bulgaarse keuken is een mix tussen het Griekse en het Turkse. Ook beschikt Bulgarije over fantastische wijnen. De traditionele Bulgaarse dranken zijn onder andere Rakia en Mastika.

Bulgarije is met recht een land waar men iedere dag opnieuw met volle teugen kan genieten van alle aspecten die het biedt. Het land en de bewoners hebben op ons een diepe indruk gemaakt en trekken ons nog steeds aan als een sterke magneet. Bulgarije is als een ruwe diamant, een ieder die er oog voor heeft, kan er een schitterde juweel van maken.
Vastgoed Bulgarije

Zoals eerder genoemd, is Bulgarije zeer goedkoop in vrijwel alles, ook het vastgoed. In de schitterende binnenlandse dorpen van Bulgarije kunt u al boerderijen/landhuizen kopen vanaf 25.000 euro. Deze boerderijen/landhuizen hebben meestal renovatie en/of een verbouwing nodig, dit kan door lokale bouwondernemingen uitgevoerd worden. Diegene die op dit moment vastgoed aankoopt in Bulgarije zal financieel en emotioneel zeker geen spijt krijgen. Investeer in uzelf!

Reismogelijkheden

Vanuit Nederland en België vliegen verschillende luchtvaartmaatschappijen naar onder andere Varna, Bulgarije. Wizzair vliegt het gehele jaar vanaf Eindhoven naar Varna. Transavia vliegt in het hoogseizoen van Amsterdam naar Varna en Tui vliegt in het hoogseizoen van zowel Amsterdam, Brussel Zaventem en Oostende naar Varna. De vliegtijd is ongeveer 2,5 uur. In het hoogseizoen vliegt u vanaf 250 euro naar Bulgarije en in het laagseizoen vliegt u al vanaf 50 euro. Een andere mogelijkheid is de auto. Vanaf Brussel naar Sofia doet u er ongeveer 2 dagen over.

investeren-bulgarije

Bron: Bulgaria Invest

Gerelateerde berichten

Bekijk

Wat is een Nota Simple en waarom is het cruciaal?

Wanneer je overweegt om een vakantiewoning in Spanje te kopen, kom je ongetwijfeld de term 'Nota Simple' tegen. Dit cruciale document vormt een onmisbare schakel in het aankoopproces van je vakantiehuis in Spanje. Maar wat houdt een Nota Simple precies in en waarom is het zo belangrijk?

Bekijk

Een vakantiewoning kopen via jouw vennootschap

Uiteraard kun je een vakantiewoning kopen met persoonlijke spaartegoeden, maar het is ook mogelijk om deze investering te doen via je vennootschap. Het kopen van een vakantiewoning via je vennootschap brengt verschillende voor-en nadelen met zich mee waardoor het belangrijk is om goed geïnformeerd deze stap te zetten.

Bekijk

Tips & tricks voor vastgoedinvesteringen in Dubai

Ontdek slimme tips, beste investeringsopties en efficiënte manieren om te investeren

Bekijk

Zon, zee, strand en slim investeren

Op zoek naar informatie over een huis kopen in Spanje? Volg dit stappenplan met tips en je zoektocht kan beginnen

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.



Aanmelden