Bezoek de beurs

19 - 20 oktober 2024 | Flanders Expo Gent | 10:00 – 17:00 uur

Waarom investeren in vastgoed meer opbrengt dan sparen

De spaarrentes zijn historisch laag en toch blijven Belgen geld op hun spaarboekje zetten. Er zijn wel slimmere manieren om geld te beleggen, maar die komen vaak met risico’s en schrikken daarom af. Vastgoed, bijvoorbeeld, heeft een hoger rendement, maar veel mensen vinden zo’n grote investering beangstigend. Een hulplijn inschakelen kan dan een goed idee zijn.  

Belgen bouwen nog altijd graag een mooie spaarrekening op als appeltje voor de dorst. Nochtans wordt dat appeltje tegenwoordig opgegeten door inflatie. Die loopt immers zo hoog op dat de lage spaarrente ervoor zorgt dat je spaargeld aan koopkracht verlíést. Door geld te sparen word je dus ármer.

Hoe kan je dan wel best geld beleggen? Een mogelijkheid is om je geld te spenderen, te consumeren, te investeren. Zo verliest je geld geen waarde, wordt de economie gestimuleerd, de inflatie overstegen en draag je bij aan de economische groei. Natuurlijk moet je tegelijk ook oog voor de toekomst en mogelijke risico’s blijven hebben door wat ‘risicogeld’ aan de kant te houden.

Waarom investeren in vastgoed?

Investeren in vastgoed is een slim alternatief voor het verlieslatende spaarboekje. Vastgoed heeft immers een dubbel rendement: enerzijds haal je inkomsten uit het verhuren, anderzijds heeft vastgoed ook een meerwaarde op lange termijn, wat het een risicovrije belegging maakt. En wist je dat de waarde van vastgoed in de voorbije 50 jaar twee keer harder gestegen is dan de inflatie?

Nog drie redenen om te investeren in vastgoed? Je geniet van een goedkoop krediet, want de rentes voor een lening zijn momenteel historisch laag. Je geniet ook van een fiscaal voordeel, want de interesten op je lening kan je aftrekken van je kadastraal inkomen en dus moet je uiteindelijk minder belastingen betalen. Daarnaast kunnen de huurinkomsten de maandelijkse aflossingen van je lening dekken, waardoor je vermogen blijft toenemen. En uiteindelijk profiteer je van een aanvulling op je pensioen. Je financiële schuld neemt immers af doorheen de jaren, maar de waarde van je pand blijft behouden. Dus eens je de pensioenleeftijd bereikt hebt, kan de huuropbrengst een heel mooie extraatje bovenop je pensioen zijn.

Zin om te investeren? Bekijk dan zeker ons aanbod binnen- en buitenlands vastgoed.

Heb je vragen of wil je meer hulp tijdens je zoektocht? Neem dan vrijblijvend contact op met onze exposanten. Zij staan alvast klaar om jou te helpen bij een investering.

Gerelateerde berichten

Bekijk

Wat is een Nota Simple en waarom is het cruciaal?

Wanneer je overweegt om een vakantiewoning in Spanje te kopen, kom je ongetwijfeld de term 'Nota Simple' tegen. Dit cruciale document vormt een onmisbare schakel in het aankoopproces van je vakantiehuis in Spanje. Maar wat houdt een Nota Simple precies in en waarom is het zo belangrijk?

Bekijk

Een vakantiewoning kopen via jouw vennootschap

Uiteraard kun je een vakantiewoning kopen met persoonlijke spaartegoeden, maar het is ook mogelijk om deze investering te doen via je vennootschap. Het kopen van een vakantiewoning via je vennootschap brengt verschillende voor-en nadelen met zich mee waardoor het belangrijk is om goed geïnformeerd deze stap te zetten.

Bekijk

Tips & tricks voor vastgoedinvesteringen in Dubai

Ontdek slimme tips, beste investeringsopties en efficiënte manieren om te investeren

Bekijk

Zon, zee, strand en slim investeren

Op zoek naar informatie over een huis kopen in Spanje? Volg dit stappenplan met tips en je zoektocht kan beginnen

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.



Aanmelden