De laatste jaren kopen steeds meer Belgen een tweede verblijf in het buitenland. Voor vermogende landgenoten betekent vastgoed een mooie verhouding tussen risico en opbrengst. Een vakantiewoning is minder risicovol dan aandelen en brengt meer op dan een spaarboekje of obligaties. Bovendien is het een plek om heerlijk te genieten!
Het favoriete vakantieland blijft Spanje, waar Belgen gemiddeld 30% meer betalen voor een woning dan Spanjaarden en 5 tot 10% meer dan andere buitenlanders. Dit komt onder andere door de lage rente, die het kopen van vastgoed aantrekkelijk maakt en tegelijk zorgt voor hogere prijzen.
Een andere cruciale factor is de economische en politieke situatie van een land. Dit verklaart waarom landen als Spanje en Portugal de laatste jaren extra kopers aantrekken. Ook de demografische situatie speelt een rol. De babyboomgeneratie heeft vandaag voldoende kapitaal bijeen gespaard om hun droom van een eigen plek onder de zon te verwezenlijken. Er zijn ook meer mogelijkheden op vlak van mobiliteit (bv. vliegen met lagekostenmaatschappijen), wat de drempel om naar het zuiden te trekken verlaagt.
Wie een tweede woning koopt in het buitenland, houdt het best rekening met een aantal factoren:
In deze tweede aflevering van Second Home TV nemen we een kijkje in de keuken bij vakantiepark SOOF in Rhenen. Een kleinschalig vakantiepark waar op dit moment hard gewerkt wordt aan de realisatie van 53 eco-lodges. Henkjan en Tom gingen in gesprek met eigenaar Jurjen van Dijk en collega Julia van Doorn.
Het eerste dat in je opkomt na de beslissing om een woning in Spanje aan te kopen is “Hoe moet ik dit doen? Wat is het stappenplan?”. Daarom helpen wij je graag om die twijfels weg te nemen, je tijd en geld te besparen en te zorgen dat jij geen fouten maakt.
Spanje is zwaar getroffen door de coronacrisis. Toch blijft de Spaanse vastgoedmarkt interessant om te investeren. De prijzen liggen momenteel een pak lager. Het is aangewezen om goed te onderhandelen.
Een tweede woning in het buitenland is heerlijk om zelf op vakantie te gaan. Sommige eigenaars kiezen er ook voor om hun buitenlands vakantiehuis (gedeeltelijk) te verhuren. Hoe zit het dan eigenlijk met de belastingen op de huurinkomsten? Is het fiscaal voordelig om een vakantiewoning te verhuren?
Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.
Wilt u meer informatie over de Second Home Beurs? Neem gerust contact met ons op via onderstaande gegevens:
Bekijk het volledige overzicht van makelaars die bij ons deelnemen en adverteren
Bekijk het overzichtWilt u als particulier uw tweede huis verkopen? Plaats uw vakantiewoning in ons netwerk van websites en bereik gemakkelijk potentieel geïntereseerden.
meer informatieCopyright - Second Home Beurs - Facebook | Algemene Voorwaarden | Privacy Statement | Powered by Invitado