Bezoek de beurs

19 - 20 oktober 2024 | Flanders Expo Gent | 10:00 – 17:00 uur

12 redenen waarom je in Griekenland moet investeren

1. Griekenland is lid van de Schengenzone

De Schengenzone bestaat uit 26 landen. Cyprus en het Verenigd Koninkrijk behoren hier niet toe. Houders van een Griekse verblijfsvergunning genieten van dezelfde reispriviliges binnen de Schengenzone als een bewoner van Griekenland . Dit betekent dat je:

  • Rechtstreeks kan reizen van je land van afkomst naar eender welk land binnen de Schengenzone
  • Vrij kan reizen binnen de Schengenzone zonder lange douanecontroles.
  • Elke 6 maanden kan verblijven in eender welk land van de Schengenzone voor een periode van 3 maanden, met het recht van meerdere keren de grens te oversteken.
    (Landen van de Schengenzone: Oostenrijk, België, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, IJsland, Italië, Letland, Liechtenstein, Litouwen,Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden , Zwitserland)

2. Low Cost toegang tot een Europees visum

Veel Europese landen hebben recent toegang geboden tot Europa aan niet-EU bewoners via een ‘Gouden’ visum. Griekenland is een van de  meest redelijke economische oplossingen en de goedkoopste in het Middellandse Zeegebied. Landen zoals Portugal, waar de min. waarde van de eigendom € 500.000 moet zijn, en Cyprus, waar de min. eigendomswaarde € 300.000 moet zijn, worden beschouwd als zeer duur, vergeleken met Griekenland waar de eigendomswaarde slechts € 250.000 is.

Weet ook dat andere populaire real estate investeringsmarkten, zoals de verenigde Staten, de investeerders zien wegtrekken door de prijsstijgingen.

3. Unieke investeringsmogelijkheden

Als je een vakantiewoning wilt kopen om er je vakanties door te brengen, liggen er op de Griekse vastgoedmarkt zeker mogelijkheden. De eurozone lijkt gedecideerd om Griekenland binnen de eurozone te houden en mogelijk kan het land een nieuwe start maken. De verlaagde prijzen zijn een ideale kans voor de geduldige belegger om te rekenen op een rendement op lange termijn, zowel op het vlak van huuropbrengsten als op het vlak van een verdere verkoop.

4. Het mediterrane klimaat

Wat kan iemand nog meer vragen dan 300 dagen zon per jaar! Griekenland staat bekend om zijn droge zomerse klimaat en combineert warme dagen met luchtige nachten. De Griekse zomer kan goed doorgaan van mei tot september, waardoor men ten volle kan genieten van de zee en de zon.

Het mediterrane klimaat van Griekenland kent vier verschillende seizoenen. Herfst en lente bieden ook veel zonneschijn en relatief milde temperaturen van 10°-25° C, terwijl de korte en gematigde winters het plezier bieden van prachtige besneeuwde landschappen in de bergachtige gebieden.

5. De strategische locatie

Griekenland is strategisch gelegen op het kruispunt van Europa, Azië en Afrika. Dit maakt het mogelijk om elk van deze continenten binnen 1 uur te bereiken met een vliegtuig.

Daarnaast opereren verschillende budgetluchtvaartmaatschappijen, zoals Easy Jet en Ryan Air, vanaf de belangrijkste luchthavens van Griekenland tegen lage kosten naar de meeste Europese hoofdsteden.

6. Een lange traditie van gastvrijheid naar immigranten

Vanwege zijn unieke positie en zijn lange traditie in het toerisme staat Griekenland bekend om zijn gastvrijheid naar immigranten toe.
In Griekenland vindt men gastronomische en andere tradities van verschillende culturen, zonder enig compromis met betrekking tot veiligheid. Het feit dat een groot deel van de bevolking Engels spreekt, maakt communicatie heel gemakkelijk.

7. Geen minimum verblijf

Terwijl in landen als Portugal aanvragers van de verblijfsvergunning worden gevraagd om ook in het eerste jaar minimaal 7 dagen in het land te verblijven, en 14 dagen in de volgende periode van twee jaar, is er in Griekenland geen dergelijke vereiste. Dus de houders van de Griekse verblijfsvergunning zijn niet belast met jaarlijkse reiskosten om hun rechten te behouden.

8. Toegang tot hoger onderwijs

Hoger onderwijs in Griekenland is zowel openbaar als privé. Hoewel de toelatingsexamens voor het openbare hoger onderwijssysteem moeilijk kunnen zijn, is het onderwijs zelf kosteloos.

Aan de andere kant vereisen privé-colleges en universiteiten geen toelatingsexamens en kunnen hun kosten variëren. Ze bieden ook vaak specifiek ontworpen programma’s voor internationale studenten. Vanzelfsprekend genieten houders van de Griekse verblijfsvergunning dezelfde rechten op het hoger onderwijs als de Griekse burgers.

9. Griekse gastronomie

Het Griekse dieet is gebaseerd op gezonde olijfolie, smakelijke fetakaas, de wereldberoemde Griekse yoghurt, verse groene salades, vlees, gevogelte en goede wijn. Hier kan men ook genieten van een unieke variëteit aan fruit zoals vijgen, kersen en meloenen, een overvloed aan verse vis, vooral op de eilanden en de kustgebieden.

Vanwege zijn rijkdom en diversiteit, wordt het Griekse dieet beschouwd als een van de gezondste ter wereld en is het gekoppeld aan de vermindering van hart- en vaatziekten en dus aan een lang leven.

10. Prachtige natuur

Griekenland is synoniem aan natuurlijke schoonheid. Kristalhelder water, kleine pittoreske eilanden, witte zandstranden, heuvels met pijnbomen en olijfgaarden, zijn slechts enkele van de dingen die men in Griekenland zal zien.

Terwijl de steden modern zijn, kan men ook traditionele dorpen bezoeken met stenen huizen op het vasteland van Griekenland en prachtige witblauwe huizen op de eilanden. Griekenland heeft voor elke smaak iets te bieden en wacht op u om het te ontdekken.

11. Gezondheidszorg

Griekenland staat bekend om zijn uitstekende gezondheidszorgsysteem.

Bloomberg Global Health Index rangschikt 163 landen naar levensverwachting en gezondheid. Griekenland stond hier op plaats 20 boven landen zoals: Portugal, Ierland, Verenigd Koninkrijk, Zuid-Korea, Malta en België.

12. Veiligheid

In Griekenland kan iedereen tot diep in de nacht zonder angst door de straten zwerven.

Vooral in grote steden als Athene en Salonika nodigt het milde klimaat mensen uit om tot in de vroege ochtenduren buiten te blijven, waardoor de steden 24 uur per dag een levendig karakter krijgen.

Bron: Dream Estates

Bron: Huis en tuin

Gerelateerde berichten

Bekijk

Een vakantiewoning kopen op Kreta, dit moet je weten

Het Griekse eiland Kreta, met zijn azuurblauwe wateren, uitgestrekte stranden, en rijke geschiedenis, is een ware parel in de Middellandse Zee. Niet gek dus dat veel Belgen dromen van een vakantiewoning op dit prachtige eiland. Of je nu verlangt naar een plek onder de zon voor familievakanties of een investering voor de verhuur, Kreta biedt tal van mogelijkheden.

Bekijk

Een vakantiewoning kopen op Kreta, waar moet je aan denken?

Welke gebieden zijn populair en waar moet je op letten bij de aankoop van een woning in Griekenland?  

Bekijk

Een tweede verblijf kopen in Griekenland? Dit zijn de bijkomende kosten

Overweeg je een tweede verblijf in Griekenland te kopen? Dan wil je weten met welke bijkomende kosten je rekening moet houden. 

Bekijk

Een thuis iets verder weg van huis

Tips om je vakantiewoning in te richten en te stylen. Een vakantiewoning onder de zon doet dromen. Vaak gaat er een gedetailleerde zoektocht aan vooraf naar de perfecte locatie, stijl, uitzicht, omgeving… 

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden