Bezoek de beurs

19 - 20 oktober 2024 | Flanders Expo Gent | 10:00 – 17:00 uur

Een vakantiewoning kopen op Kreta, waar moet je aan denken?

Je bent verliefd op het prachtige Griekse eiland Kreta en hebt besloten om er een vakantiewoning te kopen. Maar, eigenlijk heb je geen idee waar je moet je beginnen. Geen zorgen, je bent niet de enige.

Welke gebieden zijn populair en waar moet je op letten bij de aankoop van een woning in Griekenland? En wat zijn de financieringsmogelijkheden? In dit artikel helpen we je op weg!

Waar koop je een huis op Kreta?

Laten we beginnen met de populaire gebieden om een vakantiewoning te kopen op Kreta. Het eiland is groot, dus er zijn genoeg opties. Populaire gebieden zijn onder andere Chania, Rethymno en Heraklion.

Chania ligt in het westen van Kreta en beschikt over een prachtige kustlijn, mooie stranden en historische bezienswaardigheden. Rethymno ligt in het midden van het eiland en heeft een schilderachtige oude stad met smalle straatjes en gezellige restaurants.

Heraklion ligt in het oosten van Kreta en is de grootste stad van het eiland met een bruisend stadsleven en prachtige stranden in de buurt.

Een huis kopen op Kreta, waar moet je rekening mee houden?

Wanneer je een vakantiewoning wilt kopen op Kreta, moet je rekening houden met een aantal zaken. Als eerste is het belangrijk om een betrouwbare makelaar te vinden die je kan helpen bij de zoektocht naar een geschikte woning.

Het aankoopproces in Griekenland wijkt af van dat in Nederland. Het is daarom verstandig om je goed te verdiepen in de regels en wetten omtrent de aankoop van een woning in Griekenland.

Laat je goed informeren door de makelaar die je begeleid bij de aankoop. Zoek ook zeker even op internet. Daarnaast kan je altijd nog informeren bij de ambassade of het consulaat van Griekenland in Nederland.

Huis kopen op Kreta

Bouwkwaliteit van een bestaande woning op Kreta

Wanneer je een bestaand huis gaat kopen op Kreta is het belangrijk dat je goed let op de bouwkwaliteit. Sommige vakantiewoningen zijn in het verleden snel en goedkoop gebouwd. Dit kan later resulteren in problemen zoals vocht of scheuren in de muren. Je kan overwegen een bouwkundige keuring uit te laten voeren voordat je tot aankoop overgaat.

Financiering van je woning op Kreta

Als je een woning gaat kopen op Kreta wil je deze misschien wel financieren. Er zijn verschillende mogelijkheden om een vakantiewoning in het buitenland te financieren. Een optie is om de woning met eigen geld te kopen. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van je eigen financiële situatie.

Een andere mogelijkheid is om een hypotheek af te sluiten. Via een Nederlandse bank is het soms wel mogelijk om een hypotheek af te sluiten voor een vakantiewoning op Kreta. Dit kan bijvoorbeeld door de overwaarde uit je eerste woning op te nemen.

Wel is het verstandig om goed te onderzoeken welke banken deze optie aanbieden en wat de voorwaarden zijn. Er is helaas geen mogelijkheid om de woning te financieren via een bank in Griekenland.

Een vakantiewoning kopen op Kreta, de conclusie

Door het lezen van dit blog heb je hopelijk wat meer inzicht gekregen in het kopen van een vakantiewoning op Kreta. Het is een spannend avontuur, maar met de juiste kennis en voorbereiding kom je al een heel eind. Vergeet tijdens je zoektocht ook zeker niet te genieten van het prachtige eiland en de heerlijke Griekse keuken!

Gerelateerde berichten

Bekijk

Een vakantiewoning kopen op Kreta, dit moet je weten

Het Griekse eiland Kreta, met zijn azuurblauwe wateren, uitgestrekte stranden, en rijke geschiedenis, is een ware parel in de Middellandse Zee. Niet gek dus dat veel Belgen dromen van een vakantiewoning op dit prachtige eiland. Of je nu verlangt naar een plek onder de zon voor familievakanties of een investering voor de verhuur, Kreta biedt tal van mogelijkheden.

Bekijk

Een tweede verblijf kopen in Griekenland? Dit zijn de bijkomende kosten

Overweeg je een tweede verblijf in Griekenland te kopen? Dan wil je weten met welke bijkomende kosten je rekening moet houden. 

Bekijk

Een thuis iets verder weg van huis

Tips om je vakantiewoning in te richten en te stylen. Een vakantiewoning onder de zon doet dromen. Vaak gaat er een gedetailleerde zoektocht aan vooraf naar de perfecte locatie, stijl, uitzicht, omgeving… 

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden