Bezoek de beurs

Steeds meer tweede verblijven in Griekenland

Het aantal toeristen dat op vakantie gaat naar Griekenland zit de laatste tijd stevig in de lift. Daarnaast zijn er ook steeds meer mensen die er een tweede verblijf kopen. Ze kunnen een mooi rendement halen uit het verhuur van hun vastgoed.

Investeren in Grieks vastgoed

De laatste jaren gaan alsmaar meer mensen op vakantie naar Griekenland. Ook het aantal tweede verblijven stijgt er aanzienlijk. De Bank van Griekenland spreekt van een stijging van maar liefst 61,7% in de instroom van buitenlands kapitaal voor de aankoop van onroerend goed in het eerste kwartaal van 2017. Als deze trend zich verderzet tijdens de rest van het jaar, zal er in totaal zo’n 430 miljoen euro in Grieks vastgoed geïnvesteerd zijn vanuit andere landen. Ter vergelijking: in 2016 was dit nog 270 miljoen euro, ook al een stijging van 45% ten opzichte van 2015. De kopers van Grieks vastgoed komen in hoofdzaak uit Nederland, België, Italië, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland en Scandinavië.

Verhuur van vakantiehuizen in de lift

Ook de verhuur van vakantiehuizen in Griekenland is aan een opmars bezig. Veel eigenaars van een tweede huis verhuren hun woning om extra inkomsten te genereren. Het verkrijgen van een verhuurvergunning is namelijk veel eenvoudiger geworden. Voor verhuur tot 3 maanden in het jaar is er zelfs geen vergunning meer nodig. Veel huiseigenaren laten het verhuur van hun vakantiewoning over aan een professionele instantie. Op die manier zijn 20 verhuurde weken (of meer!) per seizoen geen uitzondering, waardoor er mooie rendementen te halen vallen.

Mocht je overwegen om een tweede woning aan te schaffen in het Zuiden, dan is Griekenland zeker een interessante optie!

Gerelateerde berichten

Bekijk

Een tweede verblijf kopen in Griekenland? Dit zijn de bijkomende kosten

Overweeg je een tweede verblijf in Griekenland te kopen? Dan wil je weten met welke bijkomende kosten je rekening moet houden. 

Bekijk

Een thuis iets verder weg van huis

Tips om je vakantiewoning in te richten en te stylen. Een vakantiewoning onder de zon doet dromen. Vaak gaat er een gedetailleerde zoektocht aan vooraf naar de perfecte locatie, stijl, uitzicht, omgeving… 

Bekijk

12 redenen waarom je in Griekenland moet investeren

De Schengenzone bestaat uit 26 landen. Cyprus en het Verenigd Koninkrijk behoren hier niet toe. Houders van een Griekse verblijfsvergunning genieten van dezelfde reispriviliges binnen de Schengenzone als een bewoner van Griekenland .

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden