Bezoek de beurs

19 - 20 oktober 2024 | Flanders Expo Gent | 10:00 – 17:00 uur

Luc en zijn echtgenote vonden hun droomwoning

Luc Heylens en zijn echtgenote waren eigenlijk op zoek naar een vakantiewoning in Spanje, tot ze het plan opvatten om definitief naar daar te verhuizen met z’n twee. Ze verkochten hun bloeiende bedrijf in België om zich in maart 2018 definitief in het buitenland te vestigen. Onder de deugddoende Spaanse zon wacht hen een mooie toekomst samen.

Verhuizen naar het buitenland

“Het is algemeen geweten dat spaargeld nauwelijks opbrengt op de bank en dat het verstandig is om te investeren in vastgoed. Om onze spaarcenten slim te beleggen gingen mijn vrouw en ik op zoek naar een vakantiewoning in het buitenland,” vertelt Luc Heylens. Geleidelijk aan schaafde het koppel hun plannen bij en besloten ze om definitief naar daar te verhuizen. Als eigenaars van een bedrijf (Paint Atelier, gespecialiseerd in spuitwerk van motorfietsonderdelen, nvdr) was regelmatig vakantie nemen niet zo eenvoudig als het lijkt. “Het leek ons dan ook beter om ons bedrijf te verkopen en in het buitenland een nieuwe zaak op te starten. Een grote stap maar we waren er klaar voor. Ik richtte Paint Atelier op toen ik 17 was, ik ben er vandaag 52. Onze twee kinderen zijn dertigers, die hun eigen leven leiden. Bovendien is het voor hen ook leuk om bij ons op vakantie te komen in het zuiden.”

Vlotte bereikbaarheid

Luc en zijn echtgenote startten hun zoektocht naar hun droomwoning in het buitenland in 2012. “Vroeger waren we echte ‘italofielen’. We gingen vaak op reis naar ‘la bella Italia’ met de motorfiets. Toen we het plan hadden opgevat om een vakantiewoning in het buitenland te kopen, is Italië dus uiteraard de revue gepasseerd. Het is echter een duur land en het weer is er niet altijd even schitterend. In de winter is het in de noordelijke regio’s vaak even koud dan in België. We wilden toch graag een aangenaam klimaat met veel zon… Eventjes hebben we overwogen om iets te kopen in Florida. Daar is het bijna altijd mooi weer maar qua afstand is het wat te ver voor onze kinderen. Na een tijdje kwam Spanje als onze ‘eindbestemming’ uit de bus, meer bepaald de Costa Blanca. Het is een zonzekere regio met betaalbare woningen. Bovendien is het een streek met een uitstekende bereikbaarheid: op Alicante kan je vrijwel dagelijks vliegen,” aldus Luc.

Gezonde regio, aangenaam klimaat

De Costa Blanca is door de Wereldgezondheidsorganisatie uitgeroepen tot de gezondste regio van Europa. Met meer dan 300 dagen zon per jaar kan je er bijna non-stop genieten van aangename temperaturen. De gemiddelde temperatuur is 18°C, wat betekent dat de zomers niet extreem heet zijn en de winters relatief warm. Deze temperaturen zijn te danken aan het microklimaat dat er heerst. “Dit speelde zeker mee bij onze beslissing om naar daar te verhuizen. Mijn echtgenote sukkelt al jaren met haar rug en dit klimaat is ideaal voor mensen met reuma of andere spier- of gewrichtsklachten. Ik heb zelf zwakke knieën en op termijn moet ik me misschien laten opereren… Ik probeer dit uiteraard zo lang mogelijk uit te stellen en ik heb al gemerkt wat voor een gunstig effect Spanje heeft op mijn gezondheid en die van mijn vrouw!” vertelt Luc.

Rustig en toch centraal gelegen

De woning van Luc en zijn vrouw is gelegen in Villamartin, een kleine en sfeervolle stad op een uurtje rijden van Alicante. Villamartin is vlot bereikbaar via de snelweg (betalend) of via de mooie gewestweg langs de kust. “We kochten een nieuwe woning in een urbanisatie van een 60-tal woningen, wat niet overdreven groot is. De ligging is wat ons betreft perfect, namelijk op een 3-tal kilometer van de kust. Het is er met andere woorden lekker rustig en toch sta je snel aan zee en ‘in de drukte’, als je dat wil. Verder vonden we het belangrijk dat het huis groot genoeg is, aangezien we er definitief gaan wonen. Onze woning heeft een afgesloten ondergrondse garage van 70 m² die ook dienst doet als extra bergruimte,” zegt Luc. De aankoop van de woning was rond in december 2016. “Er werd ons toen gezegd dat alles klaar zou zijn in januari 2018. Het liep zodanig vlot dat de woning zelfs al werd opgeleverd in oktober 2017, een paar maanden vroeger dan verwacht. Je hoort vaak negatieve verhalen over wantoestanden met aannemers maar daar kunnen wij dus echt niet van meespreken… Alles verliep enorm vlot.”

Beurs als must-do inspiratiebron

Luc en zijn vrouw startten hun zoektocht naar hun droomhuis in het buitenland op de Second Home Expo. “De beurs heeft een uitstekende reputatie bij al wie op zoek is naar een tweede woning of een huis in het buitenland. Wij deden veel inspiratie op tijdens de beurs en wat ons betreft is het een absolute aanrader voor al wie eraan denkt om vastgoed te kopen in het buitenland, of je al concrete plannen hebt of nog op zoek bent naar de juiste bestemming. De vele standhouders geven een schat aan informatie. Naast de beurs trokken we ook zelf naar Spanje om er verschillende regio’s te gaan verkennen. We combineerden deze ‘ontdekkingstocht’ voor onze nieuwe toekomst met vakantie samen met onze kinderen. We vonden het belangrijk om hen hier ook bij te betrekken zodat ze goed wisten waar we zouden gaan wonen.”

Contactpersoon die je taal spreekt

“Veel mensen die zelf iets willen kopen in het buitenland vragen me of ik tips heb voor hen. Ik heb geen negatieve ervaringen maar wat ik wél kan aanraden is om te werken met een makelaar ter plaatse die je moedertaal spreekt. Onze vastgoedmakelaar is een Belg en dat zorgde voor een vlotte communicatie. Ik beweer niet dat engels- of spaanstaligen niet te vertrouwen zijn maar het loopt toch een pak vlotter als je dezelfde taal spreekt. Het is ook eenvoudiger om eventuele strubbelingen uit te klaren.”

Een nieuw leven onder de Spaande zon

Begin maart 2018 verhuizen Luc en zijn vrouw definitief naar hun droomhuis in Villamartin.

Gerelateerde berichten

Bekijk

Een woning aan de Costa del Sol verhuren. Dit zijn de regels

Het kopen van een huis aan de Costa de Sol is populair. De prachtige omgeving met leuke plaatsen en het heerlijke klimaat maakt deze regio interessant om een onroerend goed te kopen. Het verhuren van je vakantiewoning in deze regio kan ook interessant zijn. Het is immers een populaire vakantieplek die vanuit geheel Europa goed bereikbaar is.

Bekijk

Costa Blanca of Costa Calida? Een huis kopen in Spanje

Wanneer je droomt van een vakantiewoning onder de Spaanse zon, vallen de schitterende Costa Blanca en Costa Calida vaak op als een goede optie. Deze twee kustregio's, gelegen aan de zuidoostkust van Spanje, bieden ieder hun unieke charmes en mogelijkheden voor wie op zoek is naar een tweede verblijf of een aantrekkelijke investering in onroerend goed.

Bekijk

Wat is een Nota Simple en waarom is het cruciaal?

Wanneer je overweegt om een vakantiewoning in Spanje te kopen, kom je ongetwijfeld de term 'Nota Simple' tegen. Dit cruciale document vormt een onmisbare schakel in het aankoopproces van je vakantiehuis in Spanje. Maar wat houdt een Nota Simple precies in en waarom is het zo belangrijk?

Bekijk

Zon, zee, strand en slim investeren

Op zoek naar informatie over een huis kopen in Spanje? Volg dit stappenplan met tips en je zoektocht kan beginnen

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden