Bezoek de beurs

19 - 20 oktober 2024 | Flanders Expo Gent | 10:00 – 17:00 uur

Denk goed na voor je een tweede woning koopt

Een vakantiehuis in het buitenland is iets waar veel mensen van dromen. Als appeltje voor de dorst, om op vakantie te gaan met de familie of om van hun pensioen te genieten na jaren hard werken. Wat je reden ook is, hou zeker rekening met de volgende aandachtspunten.Een vakantiehuis in het buitenland is iets waar veel mensen van dromen. Als appeltje voor de dorst, om op vakantie te gaan met de familie of om van hun pensioen te genieten na jaren hard werken. Wat je reden ook is, hou zeker rekening met de volgende aandachtspunten.

Waarom koop je een tweede huis?

Het is belangrijk dat je nadenkt over de doelstelling van je tweede woning want afhankelijk hiervan ga je op zoek naar andere dingen. Als je ze koopt om zelf te gebruiken, komt plezier op de eerste plaats. Is het een vakantiehuis om te verhuren, dan ben je op zoek naar rendement. Met een duidelijke doelstelling kan je gericht zoeken. Alsmaar meer mensen combineren privégebruik van hun tweede woning trouwens met verhuur.

Laat je adviseren

Het is goed om advies in te winnen bij makelaars en vastgoedontwikkelaars die actief zijn in de regio waar je interesse in hebt. Zij kunnen nuttige tips geven maar vergeet niet dat ze uiteindelijk willen verkopen. Doe ook een beroep op onafhankelijke experts. Je kan een vakbeurs of seminarie bezoeken, zoals Second Home Expo. Het is ook verstandig om een advocaat onder de arm te nemen die alle contracten naleest voor je iets tekent. Werk met een advocaat die vertrouwd is met de taal en de wetgeving van het land van je keuze.

Laat je emoties niet de doorslag geven

Veel mensen beslissen om een vakantiewoning in het buitenland te kopen omdat ze er op reis geweest zijn en halsoverkop verliefd werden op de streek. Uiteraard is het belangrijk dat het land en de regio je aanspreken maar het mag niet de enige reden zijn om ergens een vakantieverblijf te kopen. Je moet ook rekening houden met andere factoren zoals de ligging van het huis, de marktprijs etc. Het is goed om enkele getuigenissen op te vragen van andere kopers bij de makelaar of ontwikkelaar. Pols naar hun ervaringen. Staat het bedrijf hier weigerachtig tegenover, dan is het misschien geen ideale partij om mee samen te werken.

Vertrouw het internet niet blindelings

Als je op zoek bent naar een tweede woning, kan je surfen op internet om een idee te krijgen over een regio, de marktprijzen etc. Handig om je te oriënteren maar geloof niet alles wat op het internet staat. Zorg zeker voor voldoende persoonlijke afspraken met experts.

Er zijn zoveel bestemmingen voor een tweede huis

De Belgen kopen het liefst een vakantiehuis in Spanje, Turkije, Frankrijk, Italië en Oostenrijk. De top-5 wordt aangevoerd door zonnige bestemmingen maar een land als Oostenrijk bewijst dat een tweede verblijf niet altijd in het zuiden moet liggen. Oostenrijk is een leuk vakantieland in de zomer én de winter, in tegenstelling tot veel zonbestemmingen. Conclusie: staar je niet blind op zonnige bestemmingen want er zijn er zoveel meer voor je vakantiehuis!

Gerelateerde berichten

Bekijk

Wat is een Nota Simple en waarom is het cruciaal?

Wanneer je overweegt om een vakantiewoning in Spanje te kopen, kom je ongetwijfeld de term 'Nota Simple' tegen. Dit cruciale document vormt een onmisbare schakel in het aankoopproces van je vakantiehuis in Spanje. Maar wat houdt een Nota Simple precies in en waarom is het zo belangrijk?

Bekijk

Een vakantiewoning kopen via jouw vennootschap

Uiteraard kun je een vakantiewoning kopen met persoonlijke spaartegoeden, maar het is ook mogelijk om deze investering te doen via je vennootschap. Het kopen van een vakantiewoning via je vennootschap brengt verschillende voor-en nadelen met zich mee waardoor het belangrijk is om goed geïnformeerd deze stap te zetten.

Bekijk

Tips & tricks voor vastgoedinvesteringen in Dubai

Ontdek slimme tips, beste investeringsopties en efficiënte manieren om te investeren

Bekijk

Zon, zee, strand en slim investeren

Op zoek naar informatie over een huis kopen in Spanje? Volg dit stappenplan met tips en je zoektocht kan beginnen

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.



Aanmelden