Bezoek de beurs

19 - 20 oktober 2024 | Flanders Expo Gent | 10:00 – 17:00 uur

Gebruik je groepsverzekering om een tweede huis te kopen

Zeven op de tien loontrekkende Belgen hebben een groepsverzekering via hun werkgever. Je hoeft echter niet te wachten tot aan je pensioen om het kapitaal dat je zo bijeen spaart te benutten. Je kan bijvoorbeeld je groepsverzekering nu al gebruiken om een huis of appartement te kopen. Dit kan op 3 manieren.

Voorschot vragen

Je kan een voorschot vragen op de reserves die je hebt opgebouwd, als een soort alternatief voor de klassieke lening bij de bank. Je polis blijft gewoon doorlopen en je pensioen wordt verder opgebouwd. Let wel: je betaalt een jaarlijkse interest op het opgenomen bedrag. Je kan dit terugbetalen aan de verzekeraar of je kan het in mindering laten brengen op de uitkering die je uiteindelijk krijgt bij je pensioen.

Groepsverzekering als waarborg

Je kan je groepsverzekering als waarborg geven aan een bank om een lening te krijgen. Je kan ze ook gebruiken als alternatief voor een schuldsaldoverzekering. Als je sterft voor je lening afloopt, wordt het kapitaal aan de bank uitgekeerd om de nog openstaande schuld te vereffenen.

Lening met wedersamenstelling

Je kan een lening met wedersamenstelling aangaan bij de bank. Tijdens de looptijd van het krediet betaal je dan geen kapitaal af. Wanneer je groepsverzekering uitbetaald wordt, betaal je het volledige geleende bedrag terug aan de bank. Let op: je betaalt wel interesten. Je kan dit doen op jaarlijkse basis of in één keer met de terugbetaling van het kapitaal.

Gerelateerde berichten

Bekijk

Wat is een Nota Simple en waarom is het cruciaal?

Wanneer je overweegt om een vakantiewoning in Spanje te kopen, kom je ongetwijfeld de term 'Nota Simple' tegen. Dit cruciale document vormt een onmisbare schakel in het aankoopproces van je vakantiehuis in Spanje. Maar wat houdt een Nota Simple precies in en waarom is het zo belangrijk?

Bekijk

Een vakantiewoning kopen via jouw vennootschap

Uiteraard kun je een vakantiewoning kopen met persoonlijke spaartegoeden, maar het is ook mogelijk om deze investering te doen via je vennootschap. Het kopen van een vakantiewoning via je vennootschap brengt verschillende voor-en nadelen met zich mee waardoor het belangrijk is om goed geïnformeerd deze stap te zetten.

Bekijk

Tips & tricks voor vastgoedinvesteringen in Dubai

Ontdek slimme tips, beste investeringsopties en efficiënte manieren om te investeren

Bekijk

Zon, zee, strand en slim investeren

Op zoek naar informatie over een huis kopen in Spanje? Volg dit stappenplan met tips en je zoektocht kan beginnen

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.



Aanmelden