Bezoek de beurs

19 - 20 oktober 2024 | Flanders Expo Gent | 10:00 – 17:00 uur

Zo haal je meer uit je vastgoedbelegging!

Een mooi voordeel van investeren in vastgoed is het extra inkomen dat het oplevert. Het geld dat je uit je huis of appartement haalt door het te verhuren, dekt de kosten van je investering. Als je het goed aanpakt, kan je er zelfs winst aan overhouden. Enkele tips!

Verhoog de huur

De huur verhogen is de beste manier om je maandelijks inkomen uit je vastgoed te vergroten. Het extra kapitaal kan je gebruiken voor een nieuwe investering. Een tip voor wie denkt aan een tweede pand: blijf in de buurt van je andere eigendom. Het is makkelijker en je bespaart er flink wat tijd mee.

De huurwet beschermt de huurder tegen onwettelijke praktijken. Je mag dus niet zomaar de huurprijs optrekken. Wel op deze 2 manieren:

  1. Indexatie: deze mag je jaarlijks doorrekenen aan de huurder, tenzij in het contract expliciet vermeld wordt dat het verboden is.
  2. Herziening: dit mag je vragen na het einde van een huurperiode (3 jaar). Voorwaarde is dat de huurder akkoord gaat met de herziening. Als er geen overeenkomst bereikt wordt, komt de vrederechter tussenbeide.

Verhoog de bezettingsgraad

Hoe meer je pand verhuurd wordt, hoe hoger de huuropbrengsten. De ligging van je huis en de aanwezige accommodatie beïnvloeden de bezettingsgraad. Mond-aan-mond reclame is heel belangrijk om huurders aan te trekken. Adverteren kan ook helpen.

Bekijk nieuwe mogelijkheden

Denk na: kan je je garage apart verhuren? Of is je huis gelegen in een studentenstad en kan je het opsplitsen in studentenkamers? Ook verhuur via AirBnb kan een optie zijn.

Hou de kosten onder controle

Je beperkt de kosten aan je pand door met betrouwbare aannemers samen te werken. Zij helpen je om pijnpunten op te sporen en ze aan te pakken voor ze uitgroeien tot kleine, vaak kostelijke rampen. Je kan ook veel zelf doen, zoals het beheer of kleine klusjes.

Ga praten met de bank

Vandaag staan de rentevoeten historisch laag. Een herfinanciering van je pand aan een betere rentevoet kan je extra inkomen opleveren.

Gerelateerde berichten

Bekijk

Wat is een Nota Simple en waarom is het cruciaal?

Wanneer je overweegt om een vakantiewoning in Spanje te kopen, kom je ongetwijfeld de term 'Nota Simple' tegen. Dit cruciale document vormt een onmisbare schakel in het aankoopproces van je vakantiehuis in Spanje. Maar wat houdt een Nota Simple precies in en waarom is het zo belangrijk?

Bekijk

Een vakantiewoning kopen via jouw vennootschap

Uiteraard kun je een vakantiewoning kopen met persoonlijke spaartegoeden, maar het is ook mogelijk om deze investering te doen via je vennootschap. Het kopen van een vakantiewoning via je vennootschap brengt verschillende voor-en nadelen met zich mee waardoor het belangrijk is om goed geïnformeerd deze stap te zetten.

Bekijk

Tips & tricks voor vastgoedinvesteringen in Dubai

Ontdek slimme tips, beste investeringsopties en efficiënte manieren om te investeren

Bekijk

Zon, zee, strand en slim investeren

Op zoek naar informatie over een huis kopen in Spanje? Volg dit stappenplan met tips en je zoektocht kan beginnen

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.



Aanmelden