Bezoek de beurs

19 - 20 oktober 2024 | Flanders Expo Gent | 10:00 – 17:00 uur

Vooral Nederlanders en Belgen kopen in Europa’s goedkoopste vakantieland

Wellicht is rekening houden met de kosten voor levensonderhoud bij de aankoop van een tweede woning nog niet zo ’n gek idee, er bestaan namelijk grote verschillen tussen de diverse landen in Europa. Zo is Noorwegen verreweg het duurste (vakantie)land, gevolgd door Denemarken, Zwitserland en IJsland om te wonen. Macedonië is in Europa qua levensonderhoud het goedkoopst, wel de helft goedkoper dan Nederland. Daarnaast is Macedonië ronduit het populairst ten opzichte van andere goedkope bestemmingen, het land heeft een ieder veel te bieden, het ligt centraal en is het goed bereikbaar, met directe vluchten vanuit diverse grote steden waaruit Amsterdam, Eindhoven en Brussel.

Grote verschillen in lokale prijsniveaus

Het enen vakantieland is een stuk duurder dan het andere. Dit kan voor verrassingen zorgen in de kosten van onderhoud, de jaarlijkse en energie kosten maar ook bij winkels, restaurants, supermarkten, tankstations en taxi’s enz.. Voor de consument die een tweede huis willen aankopen in het buitenland loont het dus de lokale prijsverschillen tussen landen in kaart te brengen voordat ze beslissen, zaken goed vergelijken kan een verstandige beslissing blijken.

Macedonië is een land in (wederopkomst waardoor je als toerist nog het gevoel hebt dat de bevolking erg blij is dat je het land komt bezoeken. Deze vriendelijkheid en gastvrijheid maken een verblijf in Macedonië onvergetelijk. Dit werelderfgoed gebied bevat naast alle natuurlijke elementen voor ieder wat wils. In Ohrid en omgeving kan en ieder zich vermaken, volop natuurlijk en (h)eerlijk Voedsel, cultuur, historie (Phillipus de 2e vader van Alexander de Grote, de Via Egnatia), muziek, winkels en markten, terrassen, vele sport en Uitgaans mogelijkheden. Gezelligheid voor jong en oud in een Spookjes achtige maar vooral Pure zetting.

Daarnaast is vakantie vieren en leven in Macedonië, goede handel bedrijven, want het prijspeil daar is lekker ouderwets, dat leeft er gemakkelijk, uit eten gaan is hierdoor (mede) een feest.

Mocht u besluiten een onroerend goed aan te kopen, in deze magische streek, dan bent u verzekerd dat uw investering die goed geregistreerd is in het elektronisch Kadaster, hierin hebben we kunnen vaststellen dat het voornamelijk Nederlanders en Belgen zijn die dit deze ,,parel van de Balkan’’ en dit belasting paradijs al ontdekt hebben, zij zijn degene die de laatste jaren vooral aankopen doen in deze regio.

Zij weten ook al dat de maandelijkse lasten daar geen grote belasting zijn voor hun portemonnee; De prijzen van Elektra zijn circa € 0,045 per kilowatt. De prijs van Water circa 0,30 per 1 m3. Onroerende zaak belasting eigenaren circa 0,10%-0,20% per jaar afhankelijk van het object. Cola of biertje op een A1 terras circa € 0,80 , een grote hamburger circa € 1,40 , een pizza in een Restaurant circa € 2,80, een bolletje ijs bij ijssalon circa € 0,30 , een Taxi rit 15-20 km circa € 5,00, een Bacardi cola in een club circa € 1,80, Knipbeurt bij de kapper incl. hoofdmassage circa € 4,00, diesel aan de pomp circa € 0,56 per liter, euro loodvrij circa € 0,79 de liter ( prijzen zomer 2015). Macedonië is als kandidaat lid van de EU een goed uitval basis naar een groot gebied van vrije handel met meer dan 650 miljoen afnemers, daarnaast is het belastingklimaat in Macedonië een verademing, men kent namelijk maar een tarief voor inkomen en winst belasting. Er wordt in Macedonië namelijk maar 10% belasting geheven.

Tevens is Ohrid in 2014 uitgeroepen tot ,,de beste kleine stad’’ voor bezoekers in Europa

Bron: BNC Group

Gerelateerde berichten

Bekijk

Wat is een Nota Simple en waarom is het cruciaal?

Wanneer je overweegt om een vakantiewoning in Spanje te kopen, kom je ongetwijfeld de term 'Nota Simple' tegen. Dit cruciale document vormt een onmisbare schakel in het aankoopproces van je vakantiehuis in Spanje. Maar wat houdt een Nota Simple precies in en waarom is het zo belangrijk?

Bekijk

Een vakantiewoning kopen via jouw vennootschap

Uiteraard kun je een vakantiewoning kopen met persoonlijke spaartegoeden, maar het is ook mogelijk om deze investering te doen via je vennootschap. Het kopen van een vakantiewoning via je vennootschap brengt verschillende voor-en nadelen met zich mee waardoor het belangrijk is om goed geïnformeerd deze stap te zetten.

Bekijk

Tips & tricks voor vastgoedinvesteringen in Dubai

Ontdek slimme tips, beste investeringsopties en efficiënte manieren om te investeren

Bekijk

Zon, zee, strand en slim investeren

Op zoek naar informatie over een huis kopen in Spanje? Volg dit stappenplan met tips en je zoektocht kan beginnen

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.



Aanmelden