Portugese Silver Coast steeds populairder als bestemming tweede verblijf

De Silver Coast, ook wel Costa de Prata of Zilverkust genoemd, staat bekend als één van de meest interessante groeiregio’s op dit moment. Deze regio werd eerder ook al door Channel 4 uitgeroepen als één van de beste streken om te investeren.

De Costa de Prata, ook wel ‘Zilverkust’ genoemd loopt van Espinho in het noorden tot Ericeira in het zuiden. Dit gebied kenmerkt zich door zijn verscheidenheid. Prachtige rotskust afgewisseld door gouden stranden, afwisselde natuur en pittoreske dorpjes. Verder zijn er veel riviertjes en stroompjes die voor een weelderige plantengroei zorgen.

Badplaatsen met prachtige zandstranden zijn hier volop aanwezig. Het kristalheldere water alsook het onvervuilde milieu, zijn de hoofdattracties van deze stranden. Brede zandstranden zijn te vinden in de buurt van Peniche, de meest westelijke stad van Europa. Vanuit Peniche kan men een excursie per boot doen naar de prachtige Berlenga-eilanden. Ook Ericeira heeft een mooi breed strand. De golven van Areia Branca trekken dan weer surfers en bodyboarders aan. San Martinho do Porto en Salir do Porto, gelegen aan een baai, zijn erg geliefd bij gezinnen met kleine kinderen door het veilige en warme zwemwater die de baai biedt.

Een andere zeer geliefde badplaats is Foz do Arelho, ook wel bij ons het “Knokke” van de Silver Coast genoemd. Hier komen mensen vooral voor de prachtige lagune van Obidos die samenvloeit in de wilde Atlantische Oceaan.

Voor golfers die graag hun techniek op de proef willen stellen, brengen de banen van de Costa de Prata sterke gevoelens teweeg. Er zijn 20 golf­banen te vinden en de omliggende heuvels, de zee en het strand vormen het ideale terrein voor lange wandel- of fietstochten, duiken, surfen en roeien. Op vandaag de dag worden in deze regio trouwens meer dan 10 nieuwe golfterreinen aangelegd… een echt golfparadijs! Niet voor niets dus dat deze regio onlangs werd uitgeroepen tot dé Europese golfbestemming!

Ook het enorme aanbod cultuur trekt vele mensen aan. Sintra is één van die plaatsen, die vol geheimen en magie zitten, waar natuur en mens in zo'n perfecte harmonie leven, dat de UNESCO de stad op de Werelderfgoedlijst heeft geplaatst. De stad Caldas da Rainha dankt haar naam aan de thermale bronnen. Nazaré met zijn milde klimaat en grote landschappelijke schoonheid bezit één van de oudste visserijtraditiets van Portugal. Ook plaatsen zoals de ommuurde stad Obidos, het beroemde bedevaartsoord Fatima, Torres Vedras, Alcobaça enz. zijn zeker een bezoekje waard.

Ook de zon ontbreekt niet aan de Costa de Prata! Het klimaat aan de Costa de Prata is een gezond, mild klimaat met veel zon ook gedurende de wintermaanden. Op het hoogte punt van de zomer aan de Costa Prata zijn de temperaturen rond de 30 graden maximaal, en in de winter daalt de temperatuur zelden onder de 15 graden en 10 graden ‘s nachts.

Bovendien ligt de Zilverkust op minder dan een uur rijden van de hoofdstad Lissabon en is daardoor vanuit elke grote luchthaven in Europa gemakkelijk en snel te bereiken. Vandaag de dag zijn er reeds meer dan 10 vluchten per dag beschikbaar vanuit Zaventem, en voor minder dan 50€ kan je al heen en terug vliegen naar Lissabon.

De streek heeft de laatste jaren veel subsidies gekregen van de Portugese overheid alsook van Europa, waardoor een groot aantal badplaatsen meer aantrekkelijk gemaakt worden voor toeristen. Eén van de grootste projecten die nog op til staat, is de ombouw van de haven in Nazaré tot een jachthaven, samen met een luxe resort die hieraan zal gelinkt worden.

Voor investeerders die interesse hebben in de aankoop van een tweede verblijf speelt bovendien mee dat de Zilverkust op dit moment een van de belangrijkste gebieden is als het gaat om de markt voor tweede huizen. Het is een regio die zich steeds verder zal ontwikkelen in de richting van een luxe en aantrekkelijk gebied voor toerisme van hoog niveau. Nu is het moment om te investeren in de Costa de Prata, waar de waarde van onroerend goed jaarlijks stijgt. Volgens "A Place in the Sun" heeft deze regio de potentie in zich om de komende tien jaar een waar­devermeerdering van onroerend goed tot 360 % te realiseren. Ook volgens het Engelse Channel 4 is de Silver Coast (Costa de Prata) nu Booming Business, de regio werd gekozen als 3de de beste locatie voor investeerders in Europa. Bovendien is dit gebied nog niet ontdekt door de massa en kent daardoor nog relatief zeer lage prijzen. Een luxe villa met privé-zwembad kan je hier nog vinden voor een 200.000€, een appartement gelegen in één van de badplaatsen rond de 120.000€ afhankelijk van de grootte.

Kortom, aan de Costa de Prata kom je terecht tussen de typische, warme & gastvrije Portugezen. Je kan hier nog genieten van pure natuur en rust en lekker eten. De combinatie van een ruige ongerepte natuur met de faciliteiten die een grote stad als Lissabon biedt, maakt dit gebied onweerstaanbaar aantrekkelijk voor veel investeerders en toeristen. Hierdoor is een woning in dit gebied niet alleen een prachtige tweede woning maar ook een zeer solide investering!

Bron: Immo Portugal

Gerelateerde berichten

Bekijk

Geen woonbonus op eerste woning, wél nog op tweede

Wie na 1 januari 2020 in Vlaanderen een eerste woning koopt, geniet niet langer van de woonbonus. Maar voor een tweede ­woning wél. Dat schrijft De Standaard vandaag. De bizarre situatie ontstaat omdat een tweede woning federale materie is. En daardoor kan straks een tweede woning fiscaal interessanter zijn dan een eerste.

Bekijk

Een woning kopen in Oostenrijk : 9 argumenten en tips

Voor veel mensen is Oostenrijk nog steeds synoniem met wintersport. Bijna 60 procent van alle overnachtingen van Belgen in Oostenrijk vinden ’s winters plaats. De ‘Gemütlichkeit’ en gastvrijheid spelen daarbij een belangrijke rol, net als het goede eten in de berghutten en de gezellige après-ski. Extra sfeervol is Oostenrijk in de adventtijd met z’n vele kerstmarkten.

Bekijk

Een vakantiewoning kopen in Turkije

Bij de aankoop van een woning in Turkije moet u zich ervan bewust zijn dat de onderzoeksplicht van de koper heel ver gaat. In Nederland en België controleert de notaris alle lasten die op onroerend goed liggen dat overgedragen gaat worden. In Turkije doet u dit zelf. Sinds 3 maart 2019 is het verplicht om bij de aankoop van een woning door een persoon die niet beschikt over de Turkse nationaliteit een taxatierapport te laten opmaken, voordat een woning overgedragen kan worden. Hiermee hoopt de Turkse overheid problemen bij de aankoop van onroerend goed tegen te gaan.

Bekijk

Top 3 weetjes voor een slimme aankoop onder de Spanje zon

Als geluk afhangt van kleine momenten en van het beleven van passie en zintuiglijk genot, dan is Spanje meer dan ooit een verleid(st)er waaraan moeilijk te weerstaan valt, op vele gebieden.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden