Bezoek de beurs

19 - 20 oktober 2024 | Flanders Expo Gent | 10:00 – 17:00 uur

Costa Blanca Noord of Zuid: Waar koop je een huis?

Denk je eraan om een tweede woning te kopen in Spanje? De Costa Blanca is terecht een zeer populaire bestemming van veel Belgen. Er zijn prachtige stranden, mooie bezienswaardigheden en de zon schijnt bijna het hele jaar door aan de Costa Blanca. De Wereldgezondheidsorganisatie noemt het niet voor niets ‘de gezondste streek van Europa’. 

Het noorden van de Costa Blanca

De Spaanse Costa Blanca is een uitgestrekt gebied. Het noorden loopt van Denia tot Alicante, het zuiden van Alicante tot Pilar de la Horadada. Hoe kies je tussen het noorden en het zuiden als je een huis wil kopen aan de Costa Blanca? Zowel in noord als zuid bevinden zich prachtige steden en valt er heel wat te bezichtigen en te beleven. De noordelijke Costa Blanca heeft meer bergen dicht bij de zee. Hierdoor zijn er veel baaien en verschillende types stranden. Hier regent het iets meer (nog steeds niet veel!), waardoor het groener is dan het zuiden. In de bergen liggen authentieke, gezellige dorpjes vanwaar je een mooi uitzicht hebt.

 

Het zuiden van de Costa Blanca

Het zuiden van de Costa Blanca is een vlakkere regio. Je vindt er brede, mooie zandstranden en verschillende zoutwatermeren. Ook hier zijn er veel prachtige steden en bezienswaardigheden, net als in het noorden. De bergen, die beginnen op zo’n 20 kilometer van de zee, omsluiten het gebied. Dit zorgt ervoor dat het een zeer gezond klimaat is, bijvoorbeeld voor mensen die te kampen hebben met kwalen en problemen aan de spieren, gewrichten en longen.

Het zuiden is een drogere regio dan het noorden van de Costa Blanca. De begroeiing is minder groen, maar met des te meer palmbomen en sinaasappelbomen. Beide gebieden zijn sowieso interessant en mooi om een tweede woning te kopen in Spanje. Geniet volop van het goede leven aan de Spaanse Costa Blanca!

 

Gerelateerde berichten

Bekijk

Wat is een Nota Simple en waarom is het cruciaal?

Wanneer je overweegt om een vakantiewoning in Spanje te kopen, kom je ongetwijfeld de term 'Nota Simple' tegen. Dit cruciale document vormt een onmisbare schakel in het aankoopproces van je vakantiehuis in Spanje. Maar wat houdt een Nota Simple precies in en waarom is het zo belangrijk?

Bekijk

Zon, zee, strand en slim investeren

Op zoek naar informatie over een huis kopen in Spanje? Volg dit stappenplan met tips en je zoektocht kan beginnen

Bekijk

Een vakantiewoning kopen aan de Costa Brava

Wat zijn de populaire plaatsen aan de Costa Brava? En hoe zit het met prijsverschillen? Dit en meer lees je hier

Bekijk

Emigreren naar Spanje en Belgisch pensioen blijven ontvangen

Wat gebeurt er met je Belgische pensioen onder de Spaanse zon? Lees er hier meer over

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.



Aanmelden