Een huis in Italië kopen voor 1 euro

Genieten van "la dolce vita" in je tweede woning

Een huis kopen in Italië voor slechts 1 euro?

Neen, het is geen fabeltje. Je kan wel degelijk een huis kopen in Italië voor 1 euro. En, daar zit natuurlijk een heel logische verklaring achter: het platteland loopt leeg en dit wil men graag tegengaan. Hierdoor worden woningen verkocht aan 1 euro of wat er voor geboden wordt.

Waar vind ik (nog) een huis voor 1 euro in Italië?

Er zijn verschillende regio’s in Italië die hun woningen promoten en verkopen aan 1 euro. Het bekendste voorbeeld is waarschijnlijk Sambuca in Sicilië  waar ondertussen al tientallen van deze huizen verkocht werden. Ollalai in Sardinië verkoopt ook woningen aan 1 euro. Dit is trouwens een streek die bekend staat om zijn kaas, wijn en lekkere wijn. Koop je Bivona (Sicilië) dan krijg je hulp van de overheid om de administratie rond te brengen. De burgemeester van Bivona liet bovendien al weten dat er reeds honderden aanvragen zijn binnen gekomen en dat deze allemaal bekeken en vergeleken zullen worden. Ook in Cammarata (Sicilië), Zungoli en Borgomezzavalle kun je ook terecht voor een woning aan 1 euro.

Lees de kleine lettertjes

Een vakantiehuis kopen aan 1 euro kan, maar je leest ook best de kleine lettertjes. Zo wordt er vaak gevraagd om de woning in x-aantal jaar te renoveren en zal je er jaarlijks ook zelf een langere tijd moeten verblijven. Elk dorp hanteert zijn eigen regels. Bovendien moet je er dus ook rekening mee houden dat deze dorpen leeglopen. Verwacht dus geen winkelstraat waar je rustig kan gaan shoppen.

Is dit de moeite?

Ben je verliefd op Italië? Wil je er jaarlijks een langere periode verblijven? En, maakt het niet uit waar deze woning staat? Dan kan je dit zeker doen!

Maar, ben je op zoek naar een goede investering? Dan raden wij aan om niet in te gaan op dit aanbod.
Houd in het achterhoofd dat investeren in vastgoed een vrij risicoloze investering is. Rekening houdende met de steeds stijgende vastgoedprijzen kun je vanuit gaan dat ook de waarde van jouw woning zal stijgen. Maar, alles is natuurlijk afhankelijk van de regio, het type en de staat van de woning.

Daarnaast heb je ook nog het verhuurrendement. Je mag er zeker van zijn dat een woning van 1 euro in een afgelegen dorp minder garantie geeft op een mooi verhuurrendement dan een woning in een toeristisch aantrekkelijke regio.

Natuurlijk is het belangrijk om jezelf beter te informeren over Italië en de regio waar je precies wil kopen.  Onze vastgoedexperten staan alvast klaar om je te helpen en begeleiden bij jouw aankoop. Op Second Home Expo wordt er dagelijks ook een seminarie gehouden over een huis kopen in Italië.

Hieronder vind je alvast een deel van het Italiaanse aanbod op onze website.

Veel succes!

Tweede woning in Italië kopen

 


Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden