Tweede woning in Italië kopen

Genieten van "la dolce vita" in je tweede woning

Een huis kopen in Italië

Denk je erover na om te investeren in vastgoed? En gaat jouw voorkeur momenteel uit naar een huis kopen in Italië? ? Wij kunnen het alleen maar aanraden!
Op Second Home Expo zien we meer en meer landgenoten die op zoek zijn naar een huis in Italië. Maar, hoe komt dat eigenlijk? Het klimaat en de gastvrijheid van Italië zijn alvast pluspunten.

Een huis kopen in Italië: hoe begin je eraan?

De eerste vraag die je jezelf natuurlijk moet stellen is: ‘waarom wil ik een huis kopen in italië?’. Wil je vooral zelf kunnen genieten van ‘la dolce vita’? Of zie je een tweede huis in Italië vooral als een goede investering en is het verhuurrendement een belangrijke bron van inkomsten? Een antwoord op deze vraag is belangrijk voor je verdere stappen onderneemt. 

Zo zou dit invloed kunnen hebben op de ligging van het vakantiehuis in Italië. Jouw droomhuis kan immers ver afgelegen liggen. Maar een huurder heeft vaak andere eisen. 

Bij de aankoop van een huis in Italië komt natuurlijk heel wat kijken. Daarom raden wij aan om het landendossier over Italië  en de pagina met meer praktische info over de aankoop van een huis in Italië zeker eens door te nemen


Waar vind je huizen te koop in Italië?

Het is goed om je zoektocht online te starten. Dit kan bijvoorbeeld bij ons via het woningoverzicht. Je vindt er appartementen en villa’s te koop in Italië. Onze exposanten houden de woningen voortdurend up-to-date en bovendien kun je rechtstreeks met hen communiceren. Natuurlijk is het ook een goed idee om de beurs Second Home Expo te bezoeken en de makelaars te ontmoeten. 

Zij kunnen jou natuurlijk alles vertellen over het pand en wat je moet weten. 


Aan een huis kopen in Italië hangt natuurlijk ook een prijskaartje

De prijs van de woning is ongetwijfeld een belangrijke factor. Hou er rekening mee dat je zeker 10% extra budget voorziet voor bijkomende kosten die bij een aankoop komen kijken. 

Koop je een woning met het oog op rendement? Dan is het ook slim om de woningen heel goed te vergelijken. Dat klein beetje extra budget kan er soms voor zorgen dat je ipv 2 slaapkamers 3 slaapkamers hebt wat het pand interessanter maakt om te verhuren.


Huis kopen in italië: welke administratieve stappen komen erbij kijken?

Alvorens een tweede woning in Italië te kopen is het belangrijk om je goed te informeren. Daarom organiseren we op Second Home Expo telkens een seminarie dat volledig in het teken staat van een huis kopen in Italië.

Tweede woning in Italië kopen

 


Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden