Bezoek de beurs

19 - 20 oktober 2024 | Flanders Expo Gent | 10:00 – 17:00 uur

Huis kopen Hongarije

Wonen in Midden-Europa

Een vakantiehuis kopen in Hongarije is een echte aanrader. Dit sfeervolle land heeft veel meer te bieden dan alleen de wereldberoemde stad Boedapest. De hoofdstad is een enorme toeristische trekpleister, maar het is zeker niet de enige mooie plek in Hongarije!

Waarom een huis kopen in Hongarije?

Hongarije is een land waar je heerlijk kan eten en drinken. je zal versteld staan over de kwaliteit van de Hongaarse keuken. Goulash is één van de bekende gerechten, de kazen en wijnen zijn ook echte aanraders. Daarnaast heeft Hongarije prachtige natuur. In de provincie Baranya kan je mooie tochten maken. Wanneer je Hongarije bezoekt, dan mag een bezoek aan het Balatonmeer niet ontbreken. Dit is het grootste warmwatermeer van Midden-Europa. Het Balatonmeer is dus ook een toeristische trekpleister. En, daarom misschien ook de ideale plaats om een huis te kopen?

Een huis kopen in Hongarije: waar begin ik

Een tweede huis kopen in Hongarije is een grote stap die vaak samen gaat met een investering. Daarom is het heel belangrijk om eerst een goede lijst met eisen te maken. Waar moet het huis aan voldoen? Denk hierbij eerst aan de regio. Hongarije is een redelijk groot land en elke regio heeft zo zijn voordelen en nadelen. Hongarije is omringd door andere landen, dus een woning aan de zee is helaas niet mogelijk. Wel heb je de mogelijkheid om aan het bekende Balatonmeer te wonen. 

Welk type huis wil ik kopen in Hongarije

Naast de regio is het belangrijk een keuze maken omtrent het type huis. Ben je opzoek naar een appartement, een villa of wil je zelf een huis opknappen? Een andere belangrijke vraag is met welk doel je het huis in Hongarije wil kopen. Gaat het puur om gebruik voor eigen vakanties, of misschien wil je er wel permanent gaan wonen. Je kan er ook voor kiezen om een huis in Hongarije te kopen voor het rendement. Bij het laatste geval is het belangrijk om uit te zoeken wat potentiële huurders zoeken. Uiteindelijk wil je het huis dan zoveel mogelijk verhuren. Eigenschappen van het huis zullen dan dus moeten aansluiten op wensen van huurders. 

Een huis kopen in Hongarije, bekijk het actuele aanbod woningen

Laat je informeren over het kopen van een huis in Hongarije

Bij het kopen van een huis in Hongarije kan het wel eens lastig zijn om direct alles duidelijk op een rijtje te krijgen. Hoe zit het namelijk met de regels qua hypotheek in Hongarije? Op de Second Home Expo kan jij terecht bij makelaars uit Hongarije. Zij kunnen jou vertellen over de mogelijkheden en bieden hulp bij jouw zoektocht om een recreatiewoning te kopen.


Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden