Bezoek de beurs

9 - 10 maart 2024 | Flanders Expo Gent | 10:00 – 17:00 uur

Een huis kopen in Alicante

Genieten aan de Costa Blanca!

Een huis kopen in Alicante is gegarandeerd een goede aankoop. Lekker tot rust komen op een van de mooiste plekken van de Costa Blanca. Zo zijn er vele Belgische makelaars die aanbod hebben in Alicante. Hierdoor is er ook meer dan genoeg keuze om een vakantiehuis te kopen


Huizen te koop in Alicante, maar waar start je?

Door de vele Belgische en Nederlandse makelaars die gevestigd zijn in Spanje, is het helemaal niet moeilijk om een huis te kopen in Spanje. Nadat je gekozen hebt voor Alicante, is de volgende stap een keuze maken uit al het aanbod. Zoek je een huis met zeezicht, of juist wat hoger afgelegen in de bergen? Op de property portal van Second Home staan duizenden woningen waar jij uit kan kiezen. Wil je een  appartement kopen in Alicante of juist voor een losstaande woning? De variatie van de woningen in Alicante is enorm. Naast de zomerse Spaanse zon is het in Alicante gedurende de winter ook heel aangenaam. Zo kan je heel het jaar activiteiten ondernemen in een prettig klimaat.


Een huis kopen in Alicante voor eigen gebruik

Wanneer je een huis in Alicante wil kopen voor eigen gebruik, zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Een geschikt huis vinden zou geen probleem moeten zijn. Verder heeft Alicante een luchthaven, waardoor je na de vlucht nooit ver bent verwijderd van jouw huis.

Daarnaast is de streek van Alicante ook heel mooi om verschillende activiteiten te ondernemen. Maak een wandeling over de Explanada de España, een mooie boulevard met diverse kraampjes. Of ga fietsen met een gids en kom meer over de regio te weten. 

Investeren in Alicante

Een huis of appartement kopen in Alicante blijkt ook een zeer goede investering te zijn. Jaarlijks komen toeristen vanuit gans Europa naar deze regio om te genieten van een zonovergoten vakantie. En, aangezien deze toeristen ook een plaats nodig hebben om te overnachten boomt in deze regio ook de verhuur van woningen.

Het is dus belangrijk om, bij de aankoop van een huis in Alicante, rekening te houden met de noden van potentiële huurders. Ligt de woning dicht bij het centrum? Zijn er voldoende slaapkamers?...


Laat je informeren over het kopen van een huis in Alicante

Door het grote aanbod kan het best wel eens lastig zijn om een keuze te maken voor een huis. Daarnaast zijn er ook een aantal zaken die je moet weten omtrent de regelgeving in Spanje. Op Second Home Expo kun je meer informatie vinden en in gesprek gaan met makelaars uit de regio. Zij kunnen jou helpen en begeleiden bij de aankoop van jouw huis in het buitenland.


Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden